Alfa nestartuje
Alfa nestartuje
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu. Přes zimu mi nestartuje Alfa 145 1.4 T.S. - resp. se vybijí baterka. Koupil jsem novou baterku a když jsem s ní jezdil pravidelně alespoň jednou týdně, tak startovala parádně, ale teď už je zase baterka vybitá po 3 týdnech. Nevíte kde by to mohlo nejpravděpodobněji utíkat? Kde nejčastěji dojde ke zkratu, že se to prostě takhle úplně vytříská ta baterka? Díky.
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alfa nestartuje
Zkus změřit klidový odběr proudu - pravděpodobně bude dost velký. Nechej měřák připojený a postupně tahej pojistky a sleduj odběr. Až vytáhneš pojistku po které odběr výrazně poklesne, budeš mít vakl lépe lokalizován.
33
MÁM TAKOVÝ PROBLÉM,NĚKAM JEDU,VŠE V POHODĚ JAK JE HORKÝ MOTOR A NĚKDE ZASTAVÍM CCA 15-20 MINUT UŽ NENASTARTUJI,AŽ PO VYCHLADNUTÍ MOTORU.PORADÍ MI NĚKDO.Měl jsem to v servisu,diagnostika ukazala rozpojený okruh lamdy a snímače otáček,fungovala chvíli jedu,najednou mi spadnou otáčky,až to vbychladne pokračuji,poradí mi někdo,kde najít závadu.
Naposledy upravil(a) DLOUHAN65 dne 19.6.2014, čtv 12:11, celkem upraveno 1 x.
S tím vybíjením baterky to většinou bývá rádio. I když je vypnuté, stále žere něco okolo 200mA a to baterii vyždíme...
Co se týče toho startování za tepla, tak to je snímač otáček na klikovce.
Co se týče toho startování za tepla, tak to je snímač otáček na klikovce.
AR145 JTD 208HP 480NM http://horsepowers.in/diskuze/index.php?msg_group=1&action=show&id=105901
EX: AR156 JTDm SW 216HP - opel mi už nesmí do baráku...
EX: Lancia Kappa 2.4 129kW - fajn kočár
EX: AR156 JTDm SW 216HP - opel mi už nesmí do baráku...
EX: Lancia Kappa 2.4 129kW - fajn kočár
Pozdravujem Alfistov,
mám nemalý problém a to, bol som na hríby a chytil som spodkom auta kameň, a nebol malý, dovtedy nebol žiadny problém s ničím, štartoval za studená aj za tepla na šupu, po tejto príhode už o pol hodiny štart bol dlhší a nasledovný druhý deň bol studený štart asi na 10 krát a dnes som už auto nenaštartoval, inač baterka, štarter, dodávka paliva, škrtiaca klapka, sviečky sú ok, zopakujem pred spomínanou príhodou šľapal v pohode. Čo sa mohlo stať spomínaným nárazom. Jedná sa o Alfa romeo 146 1.6 TS ai. rv99. Vopred ďakujem za každú radu radu, može to pomože aj iným.
mám nemalý problém a to, bol som na hríby a chytil som spodkom auta kameň, a nebol malý, dovtedy nebol žiadny problém s ničím, štartoval za studená aj za tepla na šupu, po tejto príhode už o pol hodiny štart bol dlhší a nasledovný druhý deň bol studený štart asi na 10 krát a dnes som už auto nenaštartoval, inač baterka, štarter, dodávka paliva, škrtiaca klapka, sviečky sú ok, zopakujem pred spomínanou príhodou šľapal v pohode. Čo sa mohlo stať spomínaným nárazom. Jedná sa o Alfa romeo 146 1.6 TS ai. rv99. Vopred ďakujem za každú radu radu, može to pomože aj iným.
Ahoj,
prosím o radu, pokud se někdo setkal:
Včera jsem se vracel AR 156 1,9JTD 16V 103kW a při přidání plynu do kopce na 4st. (zamyšlení tak trochu podtočená :-) ). Po podřazení ztráta výkonu+ chyba motoru a hláška o návštěvě dealera. chvilku ještě jela a pak motor zhasnul. Už se nepodařilo nastartovat. Při odtahu jsem zkusil nastartovat roztažením a to chytne...jakmile vymáčknu spojku motor opět zhasne + po dobu chodu jde slyšet pískání.
Otázka zní zda je možné že odešlo čerpadlo.
Cca před 2 lety, asi měsíc po koupi došlo k vyskočení hadičky nafty co vede do přepadu a od rozpálených svodů začala hořet. Místo vznícení bylo právě na straně rozvodů u vysokotlakého čerpadla. Od té doby při poklesu otáček vycházel krátce cvrkavý zvuky. Díky za případné rady, kde začít... :-)
prosím o radu, pokud se někdo setkal:
Včera jsem se vracel AR 156 1,9JTD 16V 103kW a při přidání plynu do kopce na 4st. (zamyšlení tak trochu podtočená :-) ). Po podřazení ztráta výkonu+ chyba motoru a hláška o návštěvě dealera. chvilku ještě jela a pak motor zhasnul. Už se nepodařilo nastartovat. Při odtahu jsem zkusil nastartovat roztažením a to chytne...jakmile vymáčknu spojku motor opět zhasne + po dobu chodu jde slyšet pískání.
Otázka zní zda je možné že odešlo čerpadlo.
Cca před 2 lety, asi měsíc po koupi došlo k vyskočení hadičky nafty co vede do přepadu a od rozpálených svodů začala hořet. Místo vznícení bylo právě na straně rozvodů u vysokotlakého čerpadla. Od té doby při poklesu otáček vycházel krátce cvrkavý zvuky. Díky za případné rady, kde začít... :-)