Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 15.4.2015, stř 14:03

Petr147 píše:Čidlo polohy kliky, je na bloku motoru pod starterem
Je to na 100% toto čidlo? na kolik cca vyjde výměna?

díky za pomoc :)

Petr147
SemTuFurt

Příspěvky: 9604
Registrován: 30.9.2009, stř 22:52

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Petr147 » 15.4.2015, stř 14:38

Nejsem věštec, ale chová se tak... Nesvítí kontrolka motoru? Čidlo stojí asi pětikilo a vykloubene zápěstí

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 15.4.2015, stř 14:51

Právě jsem koukal na čidlo Bosch stojí cca 1250 Kč, je možné toto zjistit na diagnostice? Nevíš o někom, kdo by to uměl napíchnout/zjistit/vyměnit a nechtěl za to majland? Žádná kontrolka nesvítí, na to si dávám pozor. To auto fakt miluju a je to mazel.

Petr147
SemTuFurt

Příspěvky: 9604
Registrován: 30.9.2009, stř 22:52

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Petr147 » 15.4.2015, stř 18:14

já koupil za 390kč Facet v Automediku... ono na tom teoreticky nic není, je to jeden šroub a váleček s těsněním, jen je přesně pod starterem za motorem, takže musíš mít ruku jako dítě chobotnice...

zkus se domluvit s klukama v Italmotori https://www.facebook.com/Italmotori?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 15.4.2015, stř 19:07

Super, moc děkuji, obávám se, že autorizovaný servis by si za to řekl pěknou raketu,kort v Praze. Pal napíšu jal jsem pochodil.
a.vs.s

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 7.2.2017, úte 11:29

Ahoj,
rád bych poskytl menší update (skoro po 2 letech).
Auto mi stále startuje s problémy za tepla, takže žádná změna, vyměnili jsme váhu vzduchu, čidlo termostatu i snímač otáček klikové hřídele.
Zrovna dnes jsem nechal auto v práci v podzemních garážích, kde je nedýchatelno a zhruba 16 stupňů Celsia.
Startér točil a ne a ne naskočit, po sešlápnutí plynového pendálu začalo auto škytat a posléze naskočilo (celý proces trval zhruba 5 sekund).
Kolega vznesl docela zajímavou poznámku, díra/dírka/netěsnost v palivovodu. Vlivem vyšší teploty či tlaku může palivo zalézt zpět do nádrže nebo dále k ní. I jsem si všiml, že když je vedro, špatně mi ukazuje hladina paliva a po chvíli jízdy se mi ustálí (třeba když mám rezervu, ukáže mu navíc půlku předchozího dílku).
Nesetkal se někdo s podobným problémem? Jsem fakt zoufalý ale :smt100 :smt100 :smt100 a.vs.s

Princ William
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 641
Registrován: 27.10.2010, stř 10:01
Bydliště: Plzeň

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Princ William » 7.2.2017, úte 21:14

Pokud by teoreticky měla být díra v potrubí paliva, tak bych nejprve překontroloval hranu přechodu z motorového prostoru pod podlahu u PP kola. Tam to má tendenci reznout.
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 09, 5d, Bianco Pastello HWB
AR 147, 1.9 JTDm 110 kW, 07, 3d, Grigio Stromboli
AR GT, 1.9 JTDm 110 kW, 05, Blu Chiaia Di Luna

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 7.2.2017, úte 22:13

pokud by to mělo něco společného s palivovým systémem, bude asi těžké to rozebrat a dostat se k tomu že? A také nákladné předpokládám.

Princ William
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 641
Registrován: 27.10.2010, stř 10:01
Bydliště: Plzeň

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Princ William » 8.2.2017, stř 07:23

Pokud by to bylo v místě, které jsem popsal výše, tak máš 2 možnosti. První je to celý rozebrat a vyměnit, celkem nesmysl, vede to pod celým autem až k nádrži a hlavně pak na stěně za motorem, tam není skoro žádné místo... Druhá možnost je to vyříznout, nahradit gumovou hadicí na paliva a dát tam sponky.
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 09, 5d, Bianco Pastello HWB
AR 147, 1.9 JTDm 110 kW, 07, 3d, Grigio Stromboli
AR GT, 1.9 JTDm 110 kW, 05, Blu Chiaia Di Luna

coyote
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3643
Registrován: 13.8.2007, pon 12:07
Bydliště: blízko Kralup nad Vltavou

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od coyote » 8.2.2017, stř 14:02

Princ William píše:Pokud by to bylo v místě, které jsem popsal výše, tak máš 2 možnosti. První je to celý rozebrat a vyměnit, celkem nesmysl, vede to pod celým autem až k nádrži a hlavně pak na stěně za motorem, tam není skoro žádné místo... Druhá možnost je to vyříznout, nahradit gumovou hadicí na paliva a dát tam sponky.
Už jsem si říkal, že jsem jedinej komu se to stalo. Přišel jsem na to v létě, ale zatím jsem to neopravil - čas. O řešení s hadicí jsem přemýšlel, ale mám trochu strach, že jí rychle zničí odletující kamínky od kola. Jak dlouho Ti ta hadice drží?
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej

Princ William
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 641
Registrován: 27.10.2010, stř 10:01
Bydliště: Plzeň

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Princ William » 8.2.2017, stř 15:16

Hele dělal jsem to kdysi na bývalé 147 JTD, byla tam cirka půl roku, než ji zaparkovanou na parkovišti zbořil bláznivej pirát. Čili nemohu říct jak dlouho by vydržela, ale vypadala stále jako nová. Síla stěny byla dobrých 7 mm, tak by asi i něco vydržela...
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 09, 5d, Bianco Pastello HWB
AR 147, 1.9 JTDm 110 kW, 07, 3d, Grigio Stromboli
AR GT, 1.9 JTDm 110 kW, 05, Blu Chiaia Di Luna

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 8.2.2017, stř 16:42

Vůbec si to nedovedu představit, auta nedělám. Předpokládám, že kontrola celého palivového systému je asi náročná na čas a pokud to dám do servisu, tak se nedoplatím a ještě to ani nemusí být ono, ale vzhledem k tomu, kolik jsem toho už povyměňoval, to asi budu muset risknout. Zkusím začít tím, co jsi popsal. Znamý (řidič z povolání), mi řekl, že je to klidně možné, ale ať to nechám zkontrolovat hnedka u vstupu do motoru, že mohlo povolit těsnění, svorka nebo tak něco. Vzhledem k tomu, že auto je mazel po prvním majiteli se 156 tisíci na tacháči z toho 36 tis je mých, je tam vše původní, nechával jsem dělat vodní pumpu, variátor a rozvody + olej hned jak jsem to koupil. Zbytek jsem vypsal nahoře, ale nechci se dostat do stádia, že budu mít vlastně nové auto a ve finále na to stejně nepřijdu a uchýlím se k zoufalému kroku a to k prodeji. Ještě mě napadly svíčky nebo baterka, ale to je asi nesmysl, v mínusových teplotách chytá na šrtnutí.

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 8.2.2017, stř 18:52

Ještě mne napadla jedna ptákovina, mohlo by to být termostatem?

Princ William
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 641
Registrován: 27.10.2010, stř 10:01
Bydliště: Plzeň

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Princ William » 9.2.2017, čtv 07:01

Termostatem ne, ale čidlem teploty vody by to klidně mohlo být. Pozoruješ nějaké anomálie s teplotou vody?
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 09, 5d, Bianco Pastello HWB
AR 147, 1.9 JTDm 110 kW, 07, 3d, Grigio Stromboli
AR GT, 1.9 JTDm 110 kW, 05, Blu Chiaia Di Luna

kikaster

Příspěvky: 12
Registrován: 21.5.2014, stř 09:42
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od kikaster » 9.2.2017, čtv 09:06

Právěže to čidlo mám měněné, mluvil jsem s člověkem co dělal mechanika přes 20 let a říkal mi, že to spolu souvisí, jen prý stačí aby to do jednotky poslalo blbou teplotu a dává mi to chudší směs, protože si auto myslí, že je ohřáté a proto to nechytne, jen nevím, jak jsou na tom svíčky. Napadlo mě ještě to čidlo odpojit, pokud by to bylo tím, je to oprava za pár korun, kdyžto termostat je kolem 2500.

Burda

Příspěvky: 2
Registrován: 1.11.2016, úte 20:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: Nefunguje otáčkoměr,teploměr chlad. kapaliny,větrání

Příspěvek od Burda » 1.7.2017, sob 19:27

Ahoj lidi jsem tu novej koupil jsem si alfu 147 JTDm 103 kw a mam problem a resil jsem snad vse :-D tak jestli se s tim uz nekdo setkal byl bych rad za kazdou radu ... Nekdy z niceho nic se mi proste pri jizde vypnou budiky proste najednou cerno a nic jo po ujeti nejakeho toho km ... Nabehne stejne jako pri startu obevi se eng. Oil atd ... A zustane svitit kontrolka airbagu po zhasnuti vytahnuti klicku je to ok chyba tam neni ... Kontrolka zhasne ... A jeste jedna vec mam bose a cd menic jedu a z niceho nic takovej divnej zvuk jako kdyz zapnete repro u domaciho kina je takove to ťuk a zacnou hrat jen vejskace a stredobassy ... Proste jakoby vypadl kontakt nebo neco a vetsinou se to stava v 80km/h jedno na jakou jedu rychlost 4 5 6 je to jedno proste v 80 vypadne basak a ve 120 naskoci zase ... Nevim uz ... Prosim o kazdou radu tak dekuji

Odpovědět

Zpět na „147“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti