Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

janek

Příspěvky: 33
Registrován: 7.2.2013, čtv 18:50

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od janek » 23.2.2013, sob 19:03

tak dneska jsem napichnul moji alfu 156 2.4 jtd pres fiatecuscaner a pripojilo se my to pres protokol na 1.9 jtd edc15

yan.ko
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1212
Registrován: 7.1.2007, ned 02:44
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od yan.ko » 23.2.2013, sob 19:12

1.9 i 2.4 JTD maji tutez ridici jednotku EDC15
Alfa Romeo Perfection

janek

Příspěvky: 33
Registrován: 7.2.2013, čtv 18:50

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od janek » 23.2.2013, sob 19:21

ok tak to sem si oddych :D

Danni
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3294
Registrován: 18.5.2011, stř 20:53
Bydliště: KE

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Danni » 10.3.2013, ned 22:00

tak konecnce som rozbehal diag a zistil som ze mam RJ motora Bosch Motronic M1.5.5 Ijection zo 145 a tak isto aj ABS zo 145... ale bagy mam zo 147 jak je toto mozne? ja mam vlaste uplne ine auto nez 156 :D a ked sa chcem pripojit na tie Rj tak vobec ani nejdem cez 156 v ECUskane :-D
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS

Dallen
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4707
Registrován: 8.10.2011, sob 19:21
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Dallen » 10.3.2013, ned 22:02

M1.5.5 je i v 156, abs budes mit urcite bosch 5.3 to je taky v 156 klasika, takze vklidu :wink:
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS

wejwy
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 445
Registrován: 20.3.2009, pát 08:06
Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od wejwy » 10.3.2013, ned 22:04

přesně tak
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS

Danni
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3294
Registrován: 18.5.2011, stř 20:53
Bydliště: KE

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Danni » 10.3.2013, ned 22:11

tak presne ako pises akurat ze na vyber v sekcii 156 v tom fiat ecu scan tam ani jedna nebola... po scane som vedel co hladat... ta ze je to normalne ze na tie RJ sa pripojujem cez ine modely alebo tam mam nieco zle?
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS

Dallen
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4707
Registrován: 8.10.2011, sob 19:21
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Dallen » 10.3.2013, ned 23:47

Problém bude asi mezi židlí a monitorem :-D

Obrázek

Obrázek
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS

wejwy
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 445
Registrován: 20.3.2009, pát 08:06
Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od wejwy » 11.3.2013, pon 09:01

může mít nějakou hodně starou verzi FESu
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS

Danni
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3294
Registrován: 18.5.2011, stř 20:53
Bydliště: KE

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Danni » 11.3.2013, pon 09:51

fakt neviem kde robim chybu :oops:
Přílohy
Bez názvu.png
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS

yan.ko
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1212
Registrován: 7.1.2007, ned 02:44
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od yan.ko » 11.3.2013, pon 10:06

modelovy rocnik 2002
Alfa Romeo Perfection

wejwy
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 445
Registrován: 20.3.2009, pát 08:06
Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od wejwy » 11.3.2013, pon 10:10

verze 2.5 už je hodně zastaralá
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS

yan.ko
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1212
Registrován: 7.1.2007, ned 02:44
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od yan.ko » 11.3.2013, pon 10:11

wejwy píše:verze 2.5 už je hodně zastaralá
Asi neni novejsi cracknuta :)
Alfa Romeo Perfection

Danni
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3294
Registrován: 18.5.2011, stř 20:53
Bydliště: KE

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Danni » 11.3.2013, pon 10:20

:smt013 ja palica hlupa hlucha slepa :smt021 teraz som si vsimol ze tam dalej je aj obyc. 156 bez 02 :smt075 nuz tento vykend sa mi fakt v nicom nedarilo snad uz to bude len lepsie :roll:
-taka zbytocna diskusia :smt075 tak aspon tu napisem ako sa mi to ako laikovy podarilo rozbehnut a do buducna to mozno niekomu pomoze:
-stiahnut driver z http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- v správcovi zariadení vo windowse otvorte nastavenia portu -> USB serial port a v advanced settings nastavte iné číslo portu ako 1, nastavte latency timer zo 16 na hodnotu 1, uložte to, spustite FiatECUScan a v nastaveniach vyberte interface vagcom a nastavte taký port ako ste nastavili v správcovi zariadení.
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS

Deathmann
Uživatelský avatar

Příspěvky: 48
Registrován: 20.10.2010, stř 08:05

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Deathmann » 25.4.2013, čtv 21:43

Caute,mam takovej blbej dotaz. Co je potreba pro CAN Setup / PROXI Alignment Procedure ?

V multiecuscanu v infu u ty procedury je napsano:
NOTE: The "Indicators Command" and "Alarm Country Mode" will be restored to the factory default value after this procedure. You may need to connect to the Body Computer and correct these settings after execution of this procedure (you need to know your vehicle's 5-digit security code to do that).

Zadnej 5-ti mistnej kod nemam,takze nevim jestli to mam vubec spoustet..
Alfa romeo 147 1,9 JTD (2002)

patik

Příspěvky: 26
Registrován: 4.2.2013, pon 11:58
Bydliště: Uherské Hradiště - Brno

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od patik » 22.9.2013, ned 20:47

čau, nemáte někdo v Brně na půjčení kabel na napíchnutí? Chtěl bych vyzkoušet MultiEcuScan, jestli se vyplatí ho koupit. Díky

lolko

Příspěvky: 2
Registrován: 24.9.2013, úte 17:07

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od lolko » 24.9.2013, úte 17:14

P0500 a P0601
Pánove neví někdo co by mohlo zapříčinit tyhle chyby? AR 156 2,4 JTD 110kw

Auto jede slusne,spotřeba taky ok,palubak neukazuje spotřebu,přes diagnostiku nejde vyjed celkový počet km,svítí kontrolka motoru a ASR (VDC)

martin09

Příspěvky: 14
Registrován: 25.4.2013, čtv 09:30

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od martin09 » 4.10.2013, pát 08:41

Zdravím,

doteraz som mal Fiat Bravo a k nemu som si kúpil tento kábel: http://www.diagnostikuje.me/diagnostick ... ancia-3pin" onclick="window.open(this.href);return false;

Chcem sa opýtať či ak ho zapojím priamo (nebudem zapájať 3 pin), tak bude fungovať aj na Alfe 147 1,9 JTD 16V?

A mám ešte jednu otázku. Kde sa to v Alfe zapája? predpokladám, že niekde v ten skrinke pod volantom. Nemáte niekto obrázok ako pre debila, že kde to strčiť? DIky.

LVcas
Uživatelský avatar

Příspěvky: 17
Registrován: 28.6.2013, pát 20:08
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od LVcas » 3.11.2013, ned 11:36

caute, delam diagnostiku ale porad se nemuzu napojit, porad mne to vyhazuje hlasku zkontrolujte kabel a nastaveni poru.¨

Nastavene to mam takto. Ovladace mam nainstalovane ty co sou na CD od kabelu. Je to KKL na alfy, s prepinanim na Motor, Airbag, ABS, ESP.
http://www.projekt-tech.cz/?60,diagnost ... irbagy-esp" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
nastaveni.jpg
chyba.jpg

Dallen
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4707
Registrován: 8.10.2011, sob 19:21
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Dallen » 3.11.2013, ned 11:44

A dostaneš se na airbagy abs? Teď jsem řešil u kamarada to same. stejna kabel. Na abs a bagy se připojí a na motor ne.
U mě v notebooku (pohledově mám stejný kabel) se to taky nepřipojí. A můj kabel který se u mě připojí na všechno se mu nepřipojí taky.
Takže za mě bych to tipoval na špatné ovladáče COMportu.

edit: Napiš mi do SZ maila. Zkusím ti poslat moje.
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS

LVcas
Uživatelský avatar

Příspěvky: 17
Registrován: 28.6.2013, pát 20:08
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od LVcas » 3.11.2013, ned 12:54

Nenapojim se na nic. V multiescuscan sem se tam dostal jen pres ten simulacni mod.

Danni
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3294
Registrován: 18.5.2011, stř 20:53
Bydliště: KE

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Danni » 3.11.2013, ned 12:57

skus verziu fesu 2.5
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS

LVcas
Uživatelský avatar

Příspěvky: 17
Registrován: 28.6.2013, pát 20:08
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od LVcas » 3.11.2013, ned 14:06

Danni ses frajer :D, Takze nakonec sem to uz rozchodil, nastavil sem porty ve windows podle Danniho a na fiatescuscan 2.5 sem se pri prvnim pokusu dostal jen na ABS a Airbagy, ale pri druhem pokusu sem se napojil uz i na motor. Dik Tobe Danni :smt023 =D> :diky

Danni
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3294
Registrován: 18.5.2011, stř 20:53
Bydliště: KE

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od Danni » 3.11.2013, ned 16:41

:shock: ja uz aj zabudol ze som tu nejaky navod pisal :D tak som rad ze ti to pomohlo :smt023
viem ze 2.5 verzia mi nerobila ziaden problem... 3.6 uz mi nevedel urobit scan vsetkych jednotiek a bol tam problem s pripojovanim ale nakoniec som stale stlacil Y a islo sa dalej :-D
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS

LVcas
Uživatelský avatar

Příspěvky: 17
Registrován: 28.6.2013, pát 20:08
Bydliště: Ostrava

Re: Diagnostika - pokec, krátké dotazy atd.

Příspěvek od LVcas » 4.11.2013, pon 15:30

Kluci je normalni ze kdyz se divam na realna data tak ze se mne to po chvilce vypne? Ne uplne ale hodi mne to spatky jako by do menu kde vybiram typ vozu a motoru atd.. Mam ten Fiatescuscan 2.5. A jeste malinkej dotazek :D , chyba P1173 Bohatost smnesi to bude asi labda ze? vahu sem mneni a nepomohlo a pak sem cistlil klapku a nastavil a tez nepomohlo, takze jen chcu abyste mne potvrdili ze je to lambda a kupuju ji, Mam 156 2.0 16v, tam je jen jedna lambda.

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a elektroinstalace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti