Nová pravidla fóra ALFISTI.CZ

Organizační a technické diskuse o webu Alfisti.cz
Odpovědět
Richie
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 7023
Registrován: 5.1.2007, pát 08:14

Nová pravidla fóra ALFISTI.CZ

Příspěvek od Richie » 15.9.2009, úte 06:45

Každý uživatel fóra je povinen se seznámit s těmito pravidly. Neznalost pravidel není omluvou při jejich porušování.
V otázkách pravidly neupravenými se pokuste chovat slušně, podle obecně platných morálních norem, případně níže uvedeného desatera.
Tato pravidla platí od chvíle jejich zveřejnění. Moderátoři si ponechávají právo na provádění změn v nynějších pravidlech. Veškeré změny se stávají platné ve chvíli jejich zveřejnění na této stránce.

1. Pravidla přispívání do diskuze
Každý uživatel fóra má právo na založení nového thread (tématu) za podmínek, že nebude zakládat duplicitní thread (téma). Nejprve si ověřte, že zde již není dříve založen thread (téma) na téma, které chcete publikovat.
Témata zakládejte vždy v adekvátní sekci. Při vybírání vhodné sekce se řiďte následujícím:
- pro technické dotazy týkající se motorů je sekce technika a v ní adekvátní typ motoru
- pro technické a jiné dotazy týkající se konkrétního modelu auta využívejte sekci „modely“ a v ní adekvátní model auta
- pro otázky týkající se obecně nákupu auta, oprav, restaurování nebo tuningu volte přímo příslušná témata. Obecné příspěvky týkající se života alfách komunity, akcí atd. zakládejte na příslušných místech sekce fórum.
Pokud si nejste jistí, kam vaše téma patří, neřešte to tím, že založíte to stejné téma na více místech. Pokud jej umístíte na nevhodné místo, moderátoři ho přesunou.
U témat, která zakládáte v diskusním fóru, velice záleží na titulku. Tedy pokud vám nestartuje alfa 145, nezakládejte thread "alfa 145" nebo "pomoc problém", ale „145 JTD nestartuje“. Je pravděpodobné, že se tak mnohem dřív dočkáte odpovědi.
Citace používejte s rozumem. Pokud odpovídáte na poslední předešlý příspěvek, je citovat zbytečné stejně jako citovat celý "strom". Citace mají smysl, když reagujete na dřívější starší příspěvek a nebylo by to ze samotné odpovědi zřetelné.

2. Náležitosti příspěvku
Každý uživatel fóra má právo vkládat příspěvky a reagovat na jiné, již napsané ostatními uživateli fóra.
Za nepřípustný obsah, který budeme bez výjimky a varování mazat, považujeme:
- vše v rozporu se zákony ČR
- názory navádějící k rasové, náboženské nebo etnické nesnášenlivosti a vyhraněné politické názory
- názory propagující násilí
- příspěvky propagující náboženské a jiné sekty
- názory všeobecně uznané jako morálně škodlivé nebo společensky nevhodné

3. Chování na fóru alfisti.cz
Uživatel nesmí vystupovat na webu pod různými identitami a jmény a zakládat si více uživatelských účtů. Moderátoři si vyhrazují právo udělit takovému uživateli BAN i bez upozornění.
Uživatelé zveřejňují své komentáře a názory pouze na svou zodpovědnost a vyjadřují jimi svůj osobní názor. Moderátoři nenesou žádnou zodpovědnost za obsah umístěný v diskusním fóru, texty neprocházejí redakční úpravou.
Fórum neslouží k vyřizovaní soukromých věcí - k tomu je případně určený e-mail, icq, nebo soukromá zpráva.
Dodržujte zásady slušného chování a buďte tolerantní. Pokud budete mít pocit, že vás někdo příliš obtěžuje, uráží nebo se chová jinak nevhodně, napište moderátorům, aby mohli zjednat nápravu.
"Nerýpejte" do ostatních uživatelů a ve vlastním zájmu ani do moderátorů a admina
Rozmyslete si každý svůj post - pokud vím, odpovím - pokud nevím, tak mlčím a nenavážím se do tazatele či ostatních.
Pokud během diskuze přijdete na jiné téma, které chcete rozvinout, založte si samostatné téma, nebo požádejte moderátora o rozdělení diskuze. Off topic příspěvky jen znepřehlední diskuzi a ostatní uživatelé pak těžko hledají potřebné informace. Moderátoři budou takové příspěvky přesouvat nebo mazat a to bez upozornění.
Nově příchozí uživatel nemívá většinou mnoho zkušeností s užíváním fóra a bývá dezorientován, berte to v potaz při reakci na jeho posty.

4. Inzerce a komerční inzerce
K prodeji, koupi, směně nebo darování jakékoliv věci je určena sekce BAZAR. Příspěvky umístěné v jiné sekci budou moderátory smazány nebo přesunuty. Na webu alfisti.cz lze prodávat veškeré zboží související s vozy Alfa Romeo. Lze nabízet i zboží nesouvisející s uvedenými vozy, moderátoři si ale vyhrazují právo dle svého uvážení inzeráty nesouvisející s vozy Alfa Romeo bez upozornění smazat, zamknout nebo upravit.Příspěvky ve kterých se bude jednat o prodej auta, nebo dílů auta (u kterých ma fotogarafie smysl) je povinné přiložit minimálně jednu fotografii, jinak bude inzerat zamknut nebo smazán.
Ke komerční inzerci je určena pouze sekce Komerční prodej, inzeráty komerčních prodejců budou do této sekce přesunuty. V případě opakovaného postování inzerátu komerčním prodejcem v sekci určené k soukromému prodeji budou inzeráty mazány a jejich autorovi může být udělen BAN.
Automatický podpis neslouží ke komerční inzerci. O povolení komerční inzerce v podpisu rozhodují administrátoři. Administrátoři mají právo komerční sdělení z podpisu uživatele smazat.
4.1Podmínky pro zadávání nabídek do sekce Komerční inzerce
Firemní nabídky:
a) firemní nabídka musí přímo souviset s vozy Alfa Romeo nebo koncernem FIAT
b) v inzerátu nebo v odkazu na webové stránky firmy musí být uvedena adresa, telefon a e-mail.

Při zakládání inzerátu se řiďte následujícími pravidly:
- Název tématu (inzerátu) musí jasně a srozumitelně popisovat předmět prodeje (koupě, výměny)
- Není třeba do názvu psát slova "prodám" nebo "koupím". To je jasné podle sekce, kde inzerujete.
- Dvakrát si rozmyslete komentáře k ceně nabízeného zboží. Obecně platí, že komentování ceny je vhodné pouze v případě, že nabízené zboží znáte, uvažovali jste o jeho koupi a jste na základě této zkušenosti přesvědčeni, že inzerát neodpovídá realitě.
- V každém inzerátu musí být řádně uveden platný kontakt na zadavatele (e-mail, telefon, ICQ, skype - čím více možností, tím lépe). Neplatné údaje nejsou přípustné !
- Autor inzerátu má povinnost hlídat jeho aktuálnost. To znamená, že pokud již není inzerát z jakéhokoliv důvodu aktuální, napíše o tom moderátorům do příslušného tématu. Bude to příjemnější pro vás, protože vás nebude nikdo otravovat kvůli prodané věci, i pro ostatní uživatele, kteří se nebudou ztrácet ve změti neplatných inzerátů.
- „Vytahování inzerátu“ není zakázáno, ale užívejte jej v rozumné míře. Obecně platí, že byste neměli vytahovat inzerát nahoru, pokud je stále na první straně fóra. Při přehnaném vytahování inzerátu si moderátoři vyhrazují právo tomu zamezit.
- Je zakázáno nabízení a poptávání zboží a služeb, které odporují morálním zásadám (např. distribuce léčiv, podpůrných přípravků, drog a jiných návykových látek - platí i pro alkohol a tabákové výrobky, erotických služeb, zboží a předmětů pocházejících z trestné činnosti, apod.)

Obecná pravidla pro komerční prodej
V sekci komerční prodej mohou za poplatek (bližší info přímo u admina) nabízet zboží ti, pro něž je jeho prodej přivýdělkem nebo výdělkem. Do sekce patří všechny inzeráty, v nichž je nabízeno zboží zakoupené prodejcem za účelem jeho dalšího prodeje bez ohledu na počet kusů, který je nabízen.
V sekci komerční prodej lze nabízet výhradně zboží související s vozy Alfa Romeo, případně s dalšími vozy patřícími do koncernu Fiat. Je možné inzerovat vozy jiných značek, moderátoři si ale vyhrazují právo posoudit vhodnost takových inzerátů a případně je bez upozornění smazat. Je zakázáno nabízení zboží nesouvisejícího s motorismem.

Sankce
Přístup na webové stránky http://www.alfisti.cz bude zakázán uživatelům, kteří opakovaně nebo zásadně poruší výše uvedená pravidla.
Porušování pravidel povede k udělení výstrahy. Pokud se bude nepřípustné chování uživatele opakovat, bude jeho účet na http://www.alfisti.cz zablokován a bude mu znemožněn přístup do diskuze. Je to však krajní řešení, ke kterému dochází jen velmi výjimečně a doufáme, že se mu budeme moci úspěšně vyhýbat.
Moderátoři si vyhrazují právo udělit BAN i bez předchozího upozornění v případě zvlášť závažného porušení pravidel či zákonů České republiky.

Snažte se, prosíme, pochopit, že těmito pravidly se vás nesnažíme omezovat, ale chceme udržet fórum v takovém stavu, aby si tu každý našel odpověď na své otázky, mohl vyjádřit svůj názor a nebál se sem přijít.
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...

Odpovědět

Zpět na „Pravidla, připomínky, dotazy, návrhy, registrace, novinky...“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů