Karta na telefon

Zip166JTD
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1588
Registrován: 22.12.2007, sob 10:17
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Zip166JTD » 5.5.2011, čtv 22:52

ještě jedna věc.Píšeš že dnes 5.5. jsi si vyzvedl sim. Ale co si pamatuju tak mě sim začala fungovat až po půlnoci. Do té doby jsem jel na starou.A jasně mi to baba říkala že si mám sim v telefonu přehodit až další den.
166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
166 JTD-M 129KW

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 5.5.2011, čtv 22:55

No takhle to už není. Já si je dnes vyzvedl. Bylo mi řečeno, že budou aktivní nejpozději po půlnoci ale možná dřív a že to poznám tak, že ta moje původní přestane fungovat. To se stalo cca v půl šesté večer. Tak jsem hodil první simku do telefonu a OK. Rozběhla se bez čehokoliv jiného. Šel jsem do auta, hodil tam sim 2 a nic. Vyzkoušel jsem z té sim 1 nové v mobilu volat a OK. Tak jsem ji vytáhl, hodil zpátky do plastu s podlepením aby tam držela a v autě zase nic. Stejná reakce.
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

Zip166JTD
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1588
Registrován: 22.12.2007, sob 10:17
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Zip166JTD » 5.5.2011, čtv 22:58

ááha tak to je zrada. Tak to už fakt nevím. Vím ještě jedna věc na ics je kolonka skryté volání a to vodafon neumí a to mě taky blblo a nechtělo volat dokud jsem to nezrušil.
166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
166 JTD-M 129KW

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 5.5.2011, čtv 23:01

tu volbu incognito myslím nebo jak to tam je aktivní nemám. O víkendu jedu k přítelkyni a jedu mimo prahu směr kolín, takže uvidím, jestli se to po cestě někde chytne nebo ne. Jestli jo, tak je to jasné. V praze jede Vodafone na jiném pásmu a proto se to nechytá.
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 9.5.2011, pon 14:27

Takže potvrzeno. Telefon je plně funkční, ale problém je způsoben pásmem ve kterém operátor funguje v daném místě. Jakmile jsem vypadl z Prahy, telefon našel signál a volání bylo funkční. Takže se potvrdila informace, že zabudovaný telefon funguje v pásmu 900 MHz. V Praze Vodafone však funguje v pásmu 1800 MHz.
Předpokládám, že řešení problému, aby byl telefon plně funkční i v Praze je pouze výměna toho telefonu nebo všeho co s tím je potřeba. Nebo se pletu?
Neví někdo, kde by se dalo zjistit pokrotí Vodafonu v určitých pásmech?
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

Hampice
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8002
Registrován: 7.11.2009, sob 05:48
Bydliště: Jesenice (Praha-západ)

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Hampice » 10.5.2011, úte 07:47

Pokrytí Vodafonu podle pásem se dá najít na jejich stránkách, nedávno jsem to tam objevil, ale teď to zas nemůžu najít. Jinak je to opravdu těmi pásmy, když jsem měl 166, tak jsem to řešil taky. A jelikož se dle mého jedná o záležitost spíše hardwareovou, tak s tim asi moc udělat nepůjde.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo 156 2.0 TS (2000) spící vrána
Fiat Bravo 1.4 T-Jet 16V Sport (2008)
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic (2008)

Zip166JTD
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1588
Registrován: 22.12.2007, sob 10:17
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Zip166JTD » 18.6.2011, sob 21:15

Zdar Burk. Možná by ti to mohlo pomoct. Dnes jsem se konečně odhodlal pro vypálení nových map pro navi a u nich je noví soft pro navi v ICS. Po vložení cd se softwarem se mi totiž kromě aktualizace navi aktualizoval i soft Telefonu s verze 5.4 na 5.6. Tak možá to by vyřešilo problém s tím 3G signálem.
166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
166 JTD-M 129KW

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 20.6.2011, pon 08:15

Nazdar Zipe,
Tak to by bylo fajn. Akorát já nemám navigaci a nevím, jestli to CD tedy stačí strčit jen do changeru na audio cd. Odkud jsi? Já jsem v Praze a občes jezdím za Kolín za přítelkyni.
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

Zip166JTD
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1588
Registrován: 22.12.2007, sob 10:17
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Zip166JTD » 20.6.2011, pon 20:21

Zdar. Já jsem ze Zlína.Podle mě to cd-changer přežvíkat nedokáže. Myslím si že jediné co pomůže je napíchnout tvoji ics na něčí mechaniku navi G3.A nebo zajet do AR.Myslím si že ti by měli dokázat nahrát origo soft.
Jinak když zmáčkneš CLIMA a DARK tak by ti displej ICS měl ukázat verze softu a předposlední řádek je na telefon.Já mám kupříkladu Ph:5.6

Jinak tady si můžeš stáhnout ten soft :

http://gpsunderground.com/forum/opel/77 ... stems.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a je to poslední okno Update Software
166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
166 JTD-M 129KW

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 20.6.2011, pon 22:44

Diky za tip. Vyzkousim to :diky
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

KillFucker
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 435
Registrován: 18.10.2009, ned 19:05
Bydliště: okolí Prahy

Re: Karta na telefon

Příspěvek od KillFucker » 21.6.2011, úte 00:26

...a nemáš tam třeba na tu navi konektory? Klidně ti tu mou pujčím a aktualizujem to.
* BLACK DYNAMITE *
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V
AR 155 2.5 V6 12V /ex
AR 75 1.8i-europa /k.o.
AR GTV 3.0 V6 24V

http://killfucker.rajce.idnes.cz/Skoda_120L-130GL//
Alfy, pívo, ženy, víno, zpěv...znič mě...baby...

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 21.6.2011, úte 06:35

No dnes stáhnu ten soft, mrknu na údaje z ICS a když tak bychom se mohli domluvit, že bych se někam zastavil ;-)
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

Bruk
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 111
Registrován: 27.5.2010, čtv 14:42
Bydliště: Praha

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Bruk » 21.6.2011, úte 18:22

Takže software mám vypálený a v autě jsem mrknul na tu ICS a ten řádek s tím Ph je:
Ph-SW: 4.2
Bylo by tedy možné někam zajet a zkusit to flashnout? Co vše je k tomu ještě potřeba?
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, rv. 2000

horal

Příspěvky: 3
Registrován: 21.11.2011, pon 12:29
Bydliště: Jiříkov

Re: Karta na telefon

Příspěvek od horal » 27.1.2012, pát 09:58

Bruk píše:Tak něco málo jsem vyhledal na zahraničních fórech. ICS funguje údajně jen na pásmu 900 MHz. Vodafone u nás jede jak na pásmu 900, tak 1800 MHz. Ale na 900 spíše v menších městech a okolí a ve velkých městech na 1800.
Každopádně dotaz zní stále stejně. Napadá někoho, jak to rozchodit? Myslím tak aby byl funkční ten zabudovaný telefon v alfě a to na Vodafone. Takže aby fungoval i na pásmu 1800.
Odpověď asi znám dopředu, ale třeba se nějaká chytrá hlavička najde :-)
Ahoj, já používám v AR 166 duo od vodafonu, ale problém je že mi včera volali, že 900 vypnou. neví někdo zda integrovaný telefon funguje i na 1800 ? Je nějaké řešení? Dík

alfi166silver
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 748
Registrován: 2.12.2008, úte 20:12
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Karta na telefon

Příspěvek od alfi166silver » 27.1.2012, pát 10:25

Telefon na 1800 nefunguje a předělat nepůjde, řešení není.... Jedině koupit Twist nebo GO a přesměrovávat telefon, chceš-l používat palubní telefon. Ale myslím, že je k dispozici dost BT řešení a šly by i naroubovat na integrovaný mikrofon i rádio...
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz

AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW

horal

Příspěvky: 3
Registrován: 21.11.2011, pon 12:29
Bydliště: Jiříkov

Re: Karta na telefon

Příspěvek od horal » 27.1.2012, pát 10:50

alfi166silver píše:Telefon na 1800 nefunguje a předělat nepůjde, řešení není.... Jedině koupit Twist nebo GO a přesměrovávat telefon, chceš-l používat palubní telefon. Ale myslím, že je k dispozici dost BT řešení a šly by i naroubovat na integrovaný mikrofon i rádio...
Sorry, ale jsem v tomto úplný amatér. nešlo by to zcela po lopatě? Tu 900 vypnou všichni operátoři?Dík.

alfi166silver
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 748
Registrován: 2.12.2008, úte 20:12
Bydliště: Most
Kontaktovat uživatele:

Re: Karta na telefon

Příspěvek od alfi166silver » 27.1.2012, pát 12:45

Ne, jen Vodafone. T-Mobile i O2 provozuje svojí síť pouze na 900.
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz

AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW

radekkobliha

Příspěvky: 36
Registrován: 20.3.2014, čtv 11:40

Re: Karta na telefon

Příspěvek od radekkobliha » 20.3.2014, čtv 14:19

ahoj,

tak sem si objednal od vodafonu "jedno cislo na dvou sim" aktivoval pres operatora (nemusel sem druhou sim ani vyloupnout z karty)
a hned to frci, pro moje pouziti uplne idealni, ulozim par cisel do seznamu a muzu vesele volat a prijmat hovory i sms..navic to nestalo ani korunu..

doporucuju!

funguje to tak, ze po zapnuti ICS se sim v telefonu zneaktivni a online je pouze ta v aute a naopak..
nevyhodou je, pokud tim autem jezdi vice lidi, pak staci kartu vysunout..

Radek
AR 166, 2,5 V6, 139kw, 2004, full, vinova metla

Zip166JTD
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1588
Registrován: 22.12.2007, sob 10:17
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Zip166JTD » 20.3.2014, čtv 16:36

Mě se po vypnutí klíčku nikdo nedovolá asi hodinu. Musím vždy resetnout mobil a pak to funguje. Tudíš kartu používám jen na dálky. Ale věc je to dobrá.
166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
166 JTD-M 129KW

radekkobliha

Příspěvky: 36
Registrován: 20.3.2014, čtv 11:40

Re: Karta na telefon

Příspěvek od radekkobliha » 27.3.2014, čtv 12:23

tohle resim vysunutim karty po vypnuti ics a zda se, ze se chytne hned :)
AR 166, 2,5 V6, 139kw, 2004, full, vinova metla

Fuldík

Příspěvky: 18
Registrován: 13.7.2019, sob 20:10
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Fuldík » 1.12.2019, ned 14:47

Ahoj pánové,prosím o radu.Mám Alfu 159,2006 a chci zkusit zprovoznit telefon v autě...Zašel jsem si pro dvojsimcu k Vodafonu,aktivace se povedla.Když ji vložím v autě do té čtečky,tak to po mě chce PIN,ten zadám,ale nevím jak ho potvrdit.Poraďte prosím,jak dál postupovat,vysvětlete polopatě,jsem na tyto věci jelito.Díky Tom.

Fuldík

Příspěvky: 18
Registrován: 13.7.2019, sob 20:10
Bydliště: Zlín

Re: Karta na telefon

Příspěvek od Fuldík » 2.12.2019, pon 17:05

Tak jsem na to došel :) ,PIN se potvrzuje tím otočným knoflíkem vpravo,tím,že se zmáčkne.Telefon mě funguje,jsem spokojen.Ještě se musím naučit uložit čísla,které nejvíc používam do telefonu...

Odpovědět

Zpět na „166“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti