Bose sound system - neoriginální rádio

Odpovědět
MiCo147
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 256
Registrován: 12.11.2011, sob 17:51
Bydliště: Banska Bystrica

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od MiCo147 » 19.5.2016, čtv 21:54

Áno privedieš naň +12V ale nie trvalé, +12V SPÍNANÉ ináč by ti to vybilo baterku časom.

Nedávno som montoval do 147 rádio a tiež mám BOSE
Obrázek

Obrázek
Alfa Romeo 147 2,0 TS
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Fiat Marea Weekend 1,6
Alfa Romeo 33 1,7 IE
Fiat Ritmo 1,7 D

Lekarnicka
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 356
Registrován: 14.9.2012, pát 14:42
Bydliště: Somewhere on the Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Lekarnicka » 1.7.2016, pát 08:40

Tak to tu pročítám a říkám si, jestli se mi to povede zapojit.Mám neorig rádio a možnost koupit Boose za slušnej peníz.
Bude kabeláž co je v příloze stačit?
Stačí to pak jen roztahat od zesilovači k rádiu? Sám si na to ale netroufám, tak kdyby někdo byl z okolí Prahy a věděl jak na to, rád mu to přenechám a samo zaplatím Obrázek

Princ William
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 526
Registrován: 27.10.2010, stř 10:01
Bydliště: Plzeň

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Princ William » 1.7.2016, pát 09:46

Budeš muset dotáhnout jen jeden kablík od rádia k zámku (vypínání airbagu) pro spínání zesilovače. Jinak to máš kompletní.
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 09, 5d, Bianco Pastello HWB
AR 147, 1.9 JTDm 110 kW, 07, 3d, Grigio Stromboli
AR GT, 1.9 JTDm 110 kW, 05, Blu Chiaia Di Luna

Lekarnicka
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 356
Registrován: 14.9.2012, pát 14:42
Bydliště: Somewhere on the Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Lekarnicka » 1.7.2016, pát 10:46

Poslal jsem SZ neb netuším jaký kabel a kam ho zapojit. :(

gaucar
Uživatelský avatar

Příspěvky: 13
Registrován: 24.6.2015, stř 10:46
Bydliště: Praha

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od gaucar » 4.7.2016, pon 19:11

Ahoj kluci, mám ve své AR 147 BOSE hudbu, ale stále hraje na 20 vol a je sotva slyšitelná, jakoby netlačil zesik. Koukal jsem na pojistky, dle knížky tam mají být pojistky 15A na BOSE, ale jsou tam 10A, tudíž mě napadlo, zda to není tím. Zítra je budu měnit a uvidím. Pokud by to tím nebylo, je tu někdo schopný to prolézt a případně mi říci, zda je to správně zapojené, nebo zda to třeba není vyhořelé? praha připadně do 30km dojedu...Díky všem za pomoc či rady
Alfa Romeo 147 5dv, 1.9 JTDm 110kw,r.v. 2006

ivan28
Uživatelský avatar

Příspěvky: 30
Registrován: 23.3.2016, stř 23:08

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od ivan28 » 3.9.2016, sob 22:12

Zdarec kluci chcel by som vymenit orig. radio a nechcel by som nieco pokaslat nedavno som si spravil aux kabel cez changer ale to mi nestaci :???: neporadil by mi prosim niekto ako nato :smt100 prikladam schemu radia
MiCo147 píše:Áno privedieš naň +12V ale nie trvalé, +12V SPÍNANÉ ináč by ti to vybilo baterku časom.

Nedávno som montoval do 147 rádio a tiež mám BOSE
Obrázek

Obrázek
mas to pekne spravene prosim ta kde si zohnal ten vymedzovaci ramček a za kolko,moje radio ma asi rozmer 18x10,3cm
Přílohy
HTB1I94OKpXXXXbbXXXXq6xXFXXXu.jpg
12V-7-HD-car-bluetooth-kit-backup-camera-mp3-mp4-mp5-player-usb-sd-mmc-slot.jpg

ivan28
Uživatelský avatar

Příspěvky: 30
Registrován: 23.3.2016, stř 23:08

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od ivan28 » 8.9.2016, čtv 09:45

Tak pravděpodobně nemam system bose nějak jsem radio zapojil ale neni to dobře protože radio třeba zapínat manuálně a také manuálně vypínat .... nevíte mi poradit někdo jak to spravit aby se zapnulo po otočení klíče ???
a zaujímá mě ještě jedna věc co je PIN-12 / C2 - RC-GND :smt102
Přílohy
14285006_1026033990842521_658728999_o.jpg

JARV
Uživatelský avatar

Příspěvky: 52
Registrován: 11.9.2016, ned 00:08

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od JARV » 16.9.2016, pát 15:01

V prisluslynm vlaknu pro 156tku to nejak nezije, tak to zkusim jeste zde. Mam 156tku SW s Bosem a origo Blaupunktem Travelstar Navi, ktery chci nahradit modernejsim (Pioneerem, ale to neni podstatny, je u toho dodavana ISO redukce). V kastliku mi nemeckej prodavajici nechal adapter pro aktivni audiosystem, kterej jsem zapojil, radio naskoci, ale z repraku ticho. Ty jsou OK (i zesilovac), s originalem hraly. Podle toho, co tu ctu, zrejme neni napajeni do zesilovace. Dokazete nekdo poradit, co kam prepojit?

Dva obrazky, jak to u me vypada, leva vetev, prava vetev, ze kterych vylezou dve velky ISA, ale co me zarazi - je tam jeste ten cervenej/ruzovej velkej konektor (na schematu nekde jinde ve foru oznacenej jako D, svislej vedle ostatnich ISO a miniISO, v nem jsou dva dratky, a tento tam nyni zustane nevyuzit, tzn. asi to nekam patri. Taky me trochu zarazi, ze z Alficky leze ISO A plny kabelu (vsech 8 vodicu), ale redukce Pioneeru jich pouziva jen pet ...
ISO-A_B_plus_adapter.jpg
Dokaze me nekdo nasmerovat, nebo se na to prijet podivat? Rakovnicko nebo Praha :).
AR 156 Sportwagon '03 / 2.4 JTD 110 kW
Kdysi davno: AR 75 1990 / 2.0 TD 70 kW

JARV
Uživatelský avatar

Příspěvky: 52
Registrován: 11.9.2016, ned 00:08

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od JARV » 18.9.2016, ned 11:26

JARV píše:V prisluslynm vlaknu pro 156tku to nejak nezije, tak to zkusim jeste zde. Mam 156tku SW s Bosem a origo Blaupunktem Travelstar Navi, ktery chci nahradit modernejsim (Pioneerem, ale to neni podstatny, je u toho dodavana ISO redukce). V kastliku mi nemeckej prodavajici nechal adapter pro aktivni audiosystem, kterej jsem zapojil, radio naskoci, ale z repraku ticho. Ty jsou OK (i zesilovac), s originalem hraly. Podle toho, co tu ctu, zrejme neni napajeni do zesilovace. Dokazete nekdo poradit, co kam prepojit?

Dva obrazky, jak to u me vypada, leva vetev, prava vetev, ze kterych vylezou dve velky ISA, ale co me zarazi - je tam jeste ten cervenej/ruzovej velkej konektor (na schematu nekde jinde ve foru oznacenej jako D, svislej vedle ostatnich ISO a miniISO, v nem jsou dva dratky, a tento tam nyni zustane nevyuzit, tzn. asi to nekam patri. Taky me trochu zarazi, ze z Alficky leze ISO A plny kabelu (vsech 8 vodicu), ale redukce Pioneeru jich pouziva jen pet ...
ISO-A_B_plus_adapter.jpg
Dokaze me nekdo nasmerovat, nebo se na to prijet podivat? Rakovnicko nebo Praha :).
Vyreseno, viz zde vc. obrazku:

http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 47#p426547
AR 156 Sportwagon '03 / 2.4 JTD 110 kW
Kdysi davno: AR 75 1990 / 2.0 TD 70 kW

Lekarnicka
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 356
Registrován: 14.9.2012, pát 14:42
Bydliště: Somewhere on the Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Lekarnicka » 23.6.2017, pát 20:42

Ahoj,
neměl by někdo prosím čas a ochotu mi zapojit rádio co je v příspěvku od @MiCo147? Nebylo by to zadarmo :)
Vyskytuji se v Praze a okolí
Naposledy upravil(a) Lekarnicka dne 23.6.2017, pát 21:11, celkem upraveno 1 x.

ivan28
Uživatelský avatar

Příspěvky: 30
Registrován: 23.3.2016, stř 23:08

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od ivan28 » 23.6.2017, pát 20:57

napis mi jsem v praze :smt023

Lekarnicka
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 356
Registrován: 14.9.2012, pát 14:42
Bydliště: Somewhere on the Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Lekarnicka » 27.6.2017, úte 09:30

Tak jsem po včerejšku trošku zklamaný. Rádio hrálo, ale když se hlasitost dala na 1 tak rádio šíleně řvalo. Další věc co mě trápilo je, že přestal fungovat multifunkční volant. Má s tím rádiem někdo zkušenost, aby tak neřvalo a aby fungovala tlačítka na volantu?

Rádio je zde https://goo.gl/NPvzDE

nout.tv
Uživatelský avatar

Příspěvky: 49
Registrován: 13.9.2015, ned 18:10

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od nout.tv » 27.6.2017, úte 14:45

Nikde tam nevidím, že by to rádio podporovalo ovládání na volantu. I kdyby podporovalo, tak k tomu potřebuješ redukci.
Giuletta QV 1.8 TBi
AR 147 1.6 TS 88kw ex

Lekarnicka
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 356
Registrován: 14.9.2012, pát 14:42
Bydliště: Somewhere on the Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Lekarnicka » 27.6.2017, úte 15:06

Redukce je to poslední co mi vadí, jde mi prvně o zprovoznění a správné zapojení hlasitosti a paměti ( příliš vysoká hlasitost na volume 1, když to srovnám u klasického rádia z továrny tak by je to jako kdyby byla hlasitost na 31 + - což není nejlepší )

Petr147
SemTuFurt

Příspěvky: 9846
Registrován: 30.9.2009, stř 22:52

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Petr147 » 25.3.2018, ned 07:56

Uklízím v PC, tady to by mělo být zapojení pro Bose svazek...
Přílohy
BOSE aV1OXTM9-a2bef2c22e0d9884056e2f1868600c9e.jpg
BOSE aV1OU2Pi-a2bef2c22e0d9884056e2f1868600c9e.jpg

l1bi
Uživatelský avatar

Příspěvky: 22
Registrován: 23.4.2014, stř 10:33
Bydliště: Mirotice

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od l1bi » 25.3.2018, ned 21:47

Jen dodám neorigo rádia s origo zapojeným Bose bude mnohem hlasitější než origo rádio už z logiky.
Ovládání funguje jen za předpokladu že podporuje steerin wheel control a to ve dvou drátech jinak jako je o pár postů výš 2din to zvládne jen jednu stranu na volantu.
Já mám rádio 1din s androidem a cestovní hlasitost 2.Vše ostatní funguje dobře i ovládání bez drahé redukce kterou sem zbytečně koupil.
Zapínání jde jen když to dobrě zapojíš do iso konektoru a nastavíš v rádiu.
Alfa Romeo (o5) 146/1.6Ts 97´ po smrti zlikvidováno +147 1.8ts eco Progression 02'
LADA NIVA Cabrio 2121

Mrcodedix

Příspěvky: 1
Registrován: 13.8.2016, sob 13:58

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Mrcodedix » 28.7.2018, sob 09:01

Zdravím. V aute mám 2din radio kenwood ddx5022 a Dokoupil jsem bose s kabelazi. Repro vyměněno, kostra připevněna v kufru, přehodil jsem černé kostky u kasliku ( podle polského návodu na internetu) a ze zbylé sedě kostky jsem táhl z šedého kabelu na špinavých 12v na radiu - zkoušel sem ant control i remote control. Pak v kufru mi po zapojeni zbyl konektor s 2 vodici a ten sem podle návodu napojil na stále napajeni přes pojistku. Bohuzel nic nehraje. Když černé kostky prepojim zpět jak bylo hraje to ale bez zesilovače a subwooferu. Kde muzu mít chybu ? Díky za rady

qpkqkma
Pozorovatel

Příspěvky: 449
Registrován: 23.11.2015, pon 13:23
Bydliště: Žilina - SK

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od qpkqkma » 28.7.2018, sob 10:47

Redukciu na pripojenie BOSE na neoriginal radio mas ?

https://www.saunika.sk/iso-konektory-re ... es---3281/
159SW 1.9JTDm 16V, 110kW, DPF/EGR/SWIRL OFF

Lekarnicka
Pozorovatel
Uživatelský avatar

Příspěvky: 356
Registrován: 14.9.2012, pát 14:42
Bydliště: Somewhere on the Earth
Kontaktovat uživatele:

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Lekarnicka » 19.3.2019, úte 14:36

Ahoj,
mohl by někdo prosím poskytnout aktuální informaci jaké 2Din rádio k BOSSE a co vše by bylo potřeba? Nejlépe formou linku?
Vím, že to mohu dát někam do servisu kde si jen za rádio řeknou 10K ale to se mi moc nechce :(
Chtěl bych nějaký rádio z Ebaye aby to umělo MKVčko a mp3 a aby to normálně hrálo.
Mám jak Bose tak i ovládání na volantu.

Giocatore
Uživatelský avatar

Příspěvky: 40
Registrován: 11.11.2013, pon 10:57

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od Giocatore » 22.3.2020, ned 14:20

Ahoj,
AR 156 2002, chystám se měnit orig. Radio Blaupunkt Travelpilot RNS4 + orig. BOSE system, za autoradio Pioneer mvh-350bt.
Není mi jasné zapojení, hledal jsem všude po celém foru i na googlu, ale nikde jsem to nenašel. Mám jiné schema než, které jsem tu pokaždé našel. Viz foto.
ISO napájení je mi jasné, i napájení pro BOSE na C1 pin 6, CD Changer a ovladání na volantu neřeším.
Ale nerozumím jak mám zapojit REPRO? Které mám pravděpodobně zapojené v MINI-ISO C1 který ovládá BOSE zesilovač? A ne každé repro zvlášt ISO konektoru B!!! Jsou označené jako RR,RF,LR,LF? Viz foto žlutého konektoru C1, který má osazené všech 6 pinů.

Takže jsou asi 2 možnosti?
1) koupit redukci z MINI-ISO -> RCA cinche, které připojím přímo do radia?
2) Přepinovat ze žlutého C1 dané piny RR,RF,LR,LF do ISO konektoru pro repro, ale to mi není jasné odkud k jednotlivým repro pinům vemu - (zem), protože jestli to dobře chápu z toho schéma na orig. radiu, tak je zem na žlutém C1 společná?

Dále mám 2 piny na růžovém konektoru D, a to CAN L a CAN H, to je od čeho prosím?

Díky za rady a postupy.
Přílohy
konektory
konektory
Schéma na orig. rádiu
Schéma na orig. rádiu

l1bi
Uživatelský avatar

Příspěvky: 22
Registrován: 23.4.2014, stř 10:33
Bydliště: Mirotice

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od l1bi » 17.5.2020, ned 08:49

Jaké repro kam chceš zapojovat? Origo bose zastavba vede standartně od rádia do zesilovače a z5 do předu kde se rozděluje mezi jednotlivé repro. Natahnuty napájení +z pojistek máš? Pak stačí jen z mini iso žlutý spinany proud spojit s kablem na rádiu na napájení antény. Na rádiu drát na ovládání antény zapojit do žlutého spinane+ zůstanou tam vyset volně měnič ovládání volantu a ze žlutého pouze ten jeden využiješ poláci to mají přehledně popsané. Jinak se zapojí pouze velké iso ohlídat paměť a stale napájení které je přes rele a elektroniku v rádiu takže neorigo nevypnes klíčem kdyžtak napiš sz
Alfa Romeo (o5) 146/1.6Ts 97´ po smrti zlikvidováno +147 1.8ts eco Progression 02'
LADA NIVA Cabrio 2121

donyy.don
Uživatelský avatar

Příspěvky: 18
Registrován: 1.2.2017, stř 11:20

Re: Bose sound system - neoriginální rádio

Příspěvek od donyy.don » 11.11.2020, stř 09:16

A podle čeho kupujete autorádia?? Já si chci pořídit 2din (https://www.2din.cz/2din-autoradia/) avšak nevím jaké si vybrat... Máte nějaký tip?

Odpovědět

Zpět na „147“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti