Ahoj,
rád bych napsal zkušenosti s prodejem a pořízením Alfy v Mates Auto.
Prodával jsem 159 bohužel již ne v ideálním stavu a rozhodl jsem se do ní již neinvestovat, a pořídit novou. Tomu odpovídala i tržní cena. Zárověn jsem i poptával ( a několik jich viděl ) MiTo. Martin Tesař zavolal na koupi 159 a shodou okolností den před přivezl hezké MiTo 1.4 Turbo Multiar 99KW ETNA BLACK z Německa. Přes telefon jsme se víceměně domluvili a já přivezl 159, a odvezl MiTo. Zařekl jsem se, že už si nekoupím ojetou Alfu z "random bazaru". Tohle je má třetí Alfa.
K pořízení auta - nemám sebemenší důvod pochybovat, že by v Mates Auto nějak skrývali technické vady nebo stav auta, naopak vše co mechanici věděli mi bylo řečeno a MiTo samo o sobě je hezky zachovalé se servisní historií (aspon knížka + je vidět, že o auto se někdo staral). Byla umožněna dlouhá testovací jízda a i auto na zvedák bez problému. Samozřejmě s každým ojetým autem člověk musí počítat s prvotní investicí v řádu jednotek/desítek % z pořizovací hodnoty kord u Alf pokud to člověk bere zodpovědně. Při prvotním servisu (oleje+geometrie) se jenom potvrdilo co tady lidi psali a to, že Alfám opravdu rozumí, a i přesto, že z Prahy to mám z ruky, tak na větší servisní úkony se sem určitě vrátím. Jediný nedostatek vznikl špatným úkonem v diagnostice vozu při výměně oleje a tedy MiTo muselo do Imofy tady v Praze, nicméně servisní úkon to není závratně drahý a stejně tam bylo pár věci na výměnu v servise (akumulátor, svíčky , objímka u koncovky výfuku, el.čidlo spojky) z toho půlka věci preventivně. Při přebírání vozu byla zařízená dovozová technická + emise od MATES AUTO.
Martin/Mates auto je sám o sobě velmi vytížený PO-SO a dělá asi deset věci najednou, proto ho odchytit může být někdy složitější, ale nemohu si stěžovat na jakýkoliv nedostatek komunikace.
Samozřejmě auto může zítra padnout, ale to je věc kterou člověk stejně neovlivní - jen Alfičce dopřát všechno co potřebuje a nemyslet na to:)
Tedy závěrem mám dobré zkušenosti s pořízením ojeté Alfy v MATES AUTO a rád se vrátím pro další kousek/servis zas.
David Vávra
davidaviation22@gmail.com