Rady při koupi ojeté Giulie

Odpovědět
mari156
Štamgast

Re: Rady při koupi ojeté Giulie

Příspěvek od mari156 » 8.1.2025, stř 16:25

Jj, ty nové lampy stojí balík. Zrovna jeden Alfista dělá na konstrukci takových to lamp a sám by je nechtěl :D . Vypalují se časem ty led segmenty a samozřejmě to opravit nejde a lampa stojí 3 a víc :roll: .
Infotaimet větší proto, že když je ta možnost, tak proč ne. Ano, na to to nejezdí, ale ten splitscreen, jak píše Hampice, je fajn mít - rádio a navi.
Taky nejsem příznivec velkých dotykových displejů. Raději čudlíky a kolečka :-D .
I když to nemá výškáče ve dveřích, tak to může mít i tak lepší aparaturu, ne? To se pozná jak? Stejně jsem někde četl, že ta prostřední verze audia hraje snad lépe jak ta vrcholná :wink:
Subaru Forester 2,0XT 03 Red Dragon
AR 156 sw 1,9 JTD 85kw,chip Sarkan
AR 156 sw 1,9 JTD 81 kw,chip Sarkan ex
Seat Toledo 1,9 Tdi 66kw ex
VW Vento 1,8 ex

Hampice
SemTuFurt

Příspěvek od Hampice » 8.1.2025, stř 17:44

swoop01 píše: 8.1.2025, stř 15:31 Ja mam na svem Veloce taky 25w stetla. Sviti to normalne a rekl bych, ze srovnatelne jak 35w na 159 s vycistenyma lampama. Je to neco za neco. Aspon sebou netahas tri prdele kalibrovatelneho bastlu = balik radosti kdyz se to vysere. Prisvit do zatacek pri manevrovani tam je, ale nevim ... me to asi nijak nepomaha. Vic bych ocenil nejak resene predni mlhovky.
S tou složitostí 35W světel a účinností 25W souhlas. Sice jsem s 35W nikdy nejel, ale nějak tuším, že rozdíl nebude zásadní.
Ten přísvit je za mě účinný dost, ale jsem trochu nad konfekční jedinec. Umím si představit, že mít oči níž a tím mít větší slepý úhel, tak to tak neocením.
Mlhovky jsou řešitelné podle mě snadno. Stačí koupit ovladač světel, který je má a v MESu povolit, protože fyzicky v těch světlech jsou.
Ad zrcátka, připlatit se za mě vyplatí, protože s tím získáš i zatemňování vnějších zrcátek a to funguje teda parádně.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

Hampice
SemTuFurt

Příspěvek od Hampice » 8.1.2025, stř 17:46

Btw, možná bych tohle kecání přesunul do pokecu
Alfa Romeo 164 QV (1992)

greatjard

Příspěvek od greatjard » 21.1.2025, úte 12:51

swoop01 píše: 8.1.2025, stř 15:31 Ja mam na svem Veloce taky 25w stetla. Sviti to normalne a rekl bych, ze srovnatelne jak 35w na 159 s vycistenyma lampama. Je to neco za neco. Aspon sebou netahas tri prdele kalibrovatelneho bastlu = balik radosti kdyz se to vysere. Prisvit do zatacek pri manevrovani tam je, ale nevim ... me to asi nijak nepomaha. Vic bych ocenil nejak resene predni mlhovky.
Teda za me, ty 25w sviti opravdu mizerne a ve srovnani se starou 159 opravdu o dost min. Jasne, furt lepsi nez halogeny, ale... Ja se teda priznam, protoze to byla snad jedina vec co mi chybela u toho auta k dokonalosti (abych ted pres zimu videl a nemusel mzourat, jestli nahodou nekde nebeha srnka nebo neco jinyho), koupil jsem na podzim nejaky 35W LEDky asi za 15 stovek a na prasaka vymenil. Svetla serizeny, nikdo neblikal za celou zimu, ze bych oslnoval. Je to fakt nebe a dudy, vymena na 10 minut a konecne vidim. Videl jsem na jednom USA foru i 35W vybojky D5S, ktery tam prodavaji, borec to srovnaval. Nikoho nenavadim, jen nazor...
AR Giulia Veloce MY20 2.2JTD, 155 kW
ex AR 159 SW, 2.0JTD Distinctive, 125 kW
ex AR 156 SW, 1.9JTD 16V Distinctive, 103 kW
ex AR 147 GTA, 184 kW
Fiat Uno Racing 1.4T
ex AR 145 1.6TS 88kW
ex Fiat Uno Turbo 1.3T 77kW
ex Fiat Uno 1.5 Sie 55kW

swoop01
SemTuFurt

Příspěvek od swoop01 » 21.1.2025, úte 12:58

Tak aspon sis dokazal pomoct.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont

mari156
Štamgast

Příspěvek od mari156 » 3.2.2025, pon 19:50

Pánové, nemáme náhodou v okolí Chrudimi kolegu Alfistu nebo Fiaťáka, který je technicky znalý, který by byl po domluvě případně ochotný se jet mrknout na auta k Matesovi😎? A nebo jinak. Jaký máte názor na Matese? Možná bych si tam vybral rovnou dvě auta 😁, jen to mám daleko. A nebo je dobrý nápad zkusit využít služeb mechaniků , co nabízejí své služby na prohlídky aut? Dík za názory
VW Vento 1,8 ex

greatjard

Příspěvek od greatjard » 4.2.2025, úte 20:03

Hele, mam zkusenost... Vloni zjara jsem tam byl. Jel jsem 180km ohlasene kouknout na dve auta, dostupne ale nakonec bylo jen jedno, druhe bylo pry nekde jinde... Bylo to stylem ber nebo nech bejt a debata skoro zadna, z funkcniho auta 2018 a 160tkm na tacho se vyklubalo neco za 500k+ s nefunkcni klimou i po naplneni, bez servisni historie, puvodu (zjisti si sam, nemam na to cas). Kola orvany, gumy noname, brzdy ani nemluvim, pry Veloce, ale vybava skoro zadna... k investicim min. 50k (velky servis jako rozvody, kapaliny, brzdy atd). Moje auto vykoupit odmitl, dovezt me z Pardubic z vlaku v pripade koupe auta taky. Kdez jsem chtel pak kouknout na Stelvio, co tam mel, tak uz nemel cas, takze jsem se sbalil a rozcarovanej jel zpet a rikal jsem si cestou, jestli je pres pul mega za auto tak malo, ze nema zajem se bavit. Nakonec jsem rad ze to tak dopadlo. O dva dny pozdeji jsem koupil to co mam - auto nesrovnatelne kvality bez investic s jasnou historii o 100k draz, navic s uplne jinym pristupem (auto tu nechate, kolik za nej chcete, jo to vam dam, tady je smlouva o vykupu, tady smlouva o budouci koupi, odjedte novym, prevedte penize a zitra privezte doklady od staryho a podepisem smlouvu o prodeji...a ja zustal znovu rozcarovanej, jen uplne jinak) On to auto samozrejme za par tydnu prodal - vse ma sveho kupce a nekomu treba ani ten pristup nevadi. Za me pokud tomu nehovis, jed tam s nekym, kdo te udrzi nohama na zemi. Muze se stat, ze po svezeni ti bude vse uplne jedno a nechas rozum v kalhotach :-D
ex AR 147 GTA, 184 kW
Fiat Uno Racing 1.4T
ex AR 145 1.6TS 88kW
ex Fiat Uno 1.5 Sie 55kW

Nadkachna
Štamgast

Příspěvek od Nadkachna » 4.2.2025, úte 21:40

Ještě bych doporučil být maximálně obezřetný u případného podpisu smlouvy. Kromě dlouhého preventivního výčtu závad s oblibou uvádí jako prodejce svou manželku, čím výrazně eliminuje riziko možné reklamace, na kterou je jinak u bazaru ze zákona nárok.
Jezdil jsem k němu na servis od samého začátku jeho působení v Heřmaňáku a bral od něj svou 159, ale ti byl ještě normální. Dnes bych už u něj nekoupil ani podložku pod výpušťák…
AR 159 SW 2,2 JTS Ti
ex: AR 156 SW 1,9 JTDm
ex: AR 155 1,8 TS
ex: AR 33 SW 1,7 4x4

mari156
Štamgast

Příspěvek od mari156 » 4.2.2025, úte 22:29

Nějak jste mě, chlapci, odradili 🫤. Matese registruji hodně dlouho a bral jsem od něj kdysi i nějaké díky na 156ku a byl v pohodě. Říkal jsem si, že komu jinému věřít, když chceš koupit Alfu 🫤. Nebo tam poslat buď Kubrta a nebo Davuta 😁
VW Vento 1,8 ex

speedy
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speedy » 5.2.2025, stř 13:00

Jo a ještě Igora abys věděl jestli v tom autě vozili pejska (sabáčka)
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw

mari156
Štamgast

Příspěvek od mari156 » 5.2.2025, stř 15:04

Toho taky no 😁
VW Vento 1,8 ex

Shikaree

Příspěvek od Shikaree » 6.2.2025, čtv 09:22

Pánové děkuji za názory na Matese. Plánoval jsem se tam na jaře jet podívat a případně nějaký vůz vyzkoušet, ale už nemám zájem. Je z něj již tradiční bazarista.

Ne nadarmo stahuje vylítaný auta ze západu a prodává s českou přirážkou.

Loni jsem tam volal a už v telefonu dost arogantní jednání a při otázce na historii auta v hodnotě cca 600t mě slušně poslal...

Takže zkušenost podobná jako u Greatjard.

swoop01
SemTuFurt

Příspěvek od swoop01 » 6.2.2025, čtv 11:07

Ja se asi musim zeptat. Zajima me ta "historie". K cemu vam vlastne takova historie je? Co v ni ocekavate, ze tam bude? Je to jedna z veci, ktera kupce uspokoji a presvedci o tom zda auto brat nebo ne? No a pokud teda ano tak jak tomu v takovem pripade muzete vetrit? Jak poznate, ze neni falesna? Co je pro vas dukazem originality? Razitko, nebo dokonce duvera, ze kdyz doda servisku + faktury a k tomu dobre slovo s uveritelnou story tak je to overena skutecnost? Nebo se to overuje a digitalne podepisuje nejakou certifikacni autoritou? Jak na to nahlizite?

Ptam se hlavne proto, protoze ja u svych aut treba zadnou "historii" nevedu. V momente kdy tomu konci zaruka tak uz to servisuju sam a vzdycky si rikam... hmm co ja budu jednou delat az se rozhodnu neco prodat. Vzdyt mi nikdo neuveri, nemam historii, nemam faktury ze servisu a auto vypada podezrele az moc nove :D. Neda se rict, ze by me to asi nejak extra trapilo, protoze jsem jeste zatim nic neprodaval a nemusel to resit, ale treba jednou. Tak abych vedel jak na vas, potencionalni kupujici ;-) Jestli vas zajima auto a dokazete si overit jeho realny stav, nebo vas uspokoji kus papiru?

Hampice
SemTuFurt

Příspěvek od Hampice » 6.2.2025, čtv 12:03

Jak posuzuješ na místě reálný stav třeba oleje, spalovacího prostoru nebo gumových částí brzdového okruhu?
U aut bez historie je šance, že tyhle věci budou problémový, jestli to auto má ve 150 tisících třeba třetí náplň, původní vzduchový filtr nebo kapalinu...
Alfa Romeo 164 QV (1992)

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 6.2.2025, čtv 12:12

Swoop: já to mám přesně naopak, i u firemních aut mám úplně každý doklad. Stejně to teda pak prodávám lidem co osobně znám takže mi věří, ale je prostě dobrý mít evidenci kdy se co měnilo, včetně třeba brzdové kapaliny atd.... Auto bez tohodle bych taky klidně koupil, ale když ta historie je a dá se jí věřit, považuju to za solidní plusový faktor.
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

swoop01
SemTuFurt

Příspěvek od swoop01 » 6.2.2025, čtv 12:29

Hampice: No a jak to posoudis u auta s "historii"? Predpokladam, ze stejne tak jak ja. Proste duverujes. Ja svemu instinktu a ty treba papiru.

Skutecny, realny stav oleje podle me nemas jak na miste overit. Stejne tak s jakokoli kapalinou. Pouze odhad. Verim, ze dokazu odhadnout jestli tam ten olej je tesne po vymene a nebo uz je pred smrti.

Pokud chci byt uplny paranoik, tak si naberu vzorky (teda nikdy me to ani nenapadlo), ale proc by to neslo.

Spis si ale pokladam otazku. Pokud chci auto prodat a jsem v tom opravdu zbehly. Zaroven vim, ze je to nejaka smelina a potencionalni zakaznik slysi na kodove slovo "historie"... Tak jak velky je pro me problem mu pripravit vyvonanou historii kde jeste ani nezaschl inkoust? Pripadne jeste kdyz je to dovoz a vsude je razitko nejakeho sprateleneho servisu z nejakeho tatarstanu. Budes kazdy servisni pripad overovat?

swoop01
SemTuFurt

Příspěvek od swoop01 » 6.2.2025, čtv 12:34

>Kubas: Tak ja chapu, ze si lide ukladaji faktury ze servisu atp... Ale ja muzu dolozit max fakturu za koupeny dil nebo olej a to, jestli to tam je nebo neni mi proste musis verit protoze jsem to delal vlastnima rukama. Takze i proto, ze mi to nikdo nebude verit tak ty faktury za material proste nedrzim.

Jen me asi trosku prekvapuje, jak velkou vahu tomu lide prikladaji. Pritom je to stejne jako kdysi auto do 150 kkm na budikach a pritom to casto byl nic nerikajici udaj. Ono je to vlastne i ted, jen se k tomu pridava dalsi pozadavek.

Za me nic nenahradi proverka auta nekym nezavislym, kdo auto zna a pujde ho prohlidnout semnou. Historie je spis jen doplnek, ze ok, ukaz, mrknu jestli se to fakt menilo... ale pro me asi ne vylozene nutnost.

Shikaree

Příspěvek od Shikaree » 6.2.2025, čtv 14:36

swoop01: řeknu ti to asi takhle. Bavíme se o autech pár let starých v hodnotě 600t+, takže pokud tady se něco tají, tak ruce pryč. Mechanik může zjistit aktuální stav, ale nic o tom, co se dělo v minulosti. Tebe to třeba nezajímá, ale mě ano. Nebavime se o Octavii za 50t.

Víc bych to asi neřešil a ukončil OT.

swoop01
SemTuFurt

Příspěvek od swoop01 » 6.2.2025, čtv 15:27

>Shikaree: No ja si nemyslim, ze je to az tak uplne OT, bral bych to spis jako "rada pri koupi". At uz vylozena dobre/spatne, to at si kazdy zhodnoti sam. Ja to myslim vzdy v dobrem.

Chapu, ze te to zajima a vubec nic proti tomu nemam. Ve zkratce jsem chtel naznacit jen to, ze tomu muzes verit asi tak jak parkum ze supermaketu, ktere maji na obalu informaci, ze jsou zarucene plne vyberoveho veproveho masa. No a na zaklade toho se treba muzes ochudit napr. o zajimavy kus, ktery sitem neprojde. Netvrdim, ze to tak nutne musi byt vsude a nebo pravidlem. Ale ja bych se na to vubec nespolehal v pripade nakupu od vsemoznych prekupkniku. Mozna kdybych to kupoval primo v alfe, kde to bylo prodane jako funglovka, jezdilo to tam, maji komplet servisni historii a bylo to vykoupeno protihodnotou. Pak treba mozna. Ale prekupnikovi neverim nic co si sam neoverim.

A nebavime se o autech par let starych, ale bavime se o autech vyrazne starych za 600+.

Poznamka: Ono staci si k vyberu pribrat meric tloustky laku a uvidis jak rychle budes vyrazovat... i s "kompletni historii".

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 6.2.2025, čtv 23:57

Brzo mě čeká prodej auta s nájezdem cca 130tkm. K tomu autu můžu dodat fakturu z nákupu, faktury ze všech servisů, zápisy ze všech servisů a nakonec i doklady za benzín z každýho tankování. K tomu dodám kontakt na autorizák kde zájemci o tom autě řeknou naprosto všechno co o něm ví a co se na něm dělalo. Pokud bych měl kupovat podobný auto a někdo by mi řekl, že k tomu nemá vůbec nic, tak položím telefon dřív než se rozloučím. Na trhu je aut jako mraku, tak proč se zabývat něčím podezřelým nebo nejistým? Riziko nějakýho šméčka nebo paštiky je tam násobně vyšší.
Subaru Outback 2.5i-S Executive - 19´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

greatjard

Příspěvek od greatjard » 10.2.2025, pon 11:52

swoop01 píše: 6.2.2025, čtv 11:07 Ja se asi musim zeptat. Zajima me ta "historie". K cemu vam vlastne takova historie je? Co v ni ocekavate, ze tam bude? Je to jedna z veci, ktera kupce uspokoji a presvedci o tom zda auto brat nebo ne? No a pokud teda ano tak jak tomu v takovem pripade muzete vetrit? Jak poznate, ze neni falesna? Co je pro vas dukazem originality? Razitko, nebo dokonce duvera, ze kdyz doda servisku + faktury a k tomu dobre slovo s uveritelnou story tak je to overena skutecnost? Nebo se to overuje a digitalne podepisuje nejakou certifikacni autoritou? Jak na to nahlizite?
Ptam se hlavne proto, protoze ja u svych aut treba zadnou "historii" nevedu.
Z myho pohledu... rad bych se pri obhlidce dozvedel alespon zaklad, to je puvod (bazar, bouracka, exekuce...), pocet majitelu a hlavne odkud to je dotazeny. Servisni historie je samozrejme vitana (tohle uz neni Alfa za 200k, kde si clovek jeste vetsinu udelal sam na zemi v garazi a v porovnani s timhle za par kacek). Pak si muzu udelat predstavu o tom, co bude treba vsechno zkontrolovat a vymenit a tim padem i nutny naklady bezprostredne po koupi. Jenze pokud prodejce jevi neochotu bavit se o tom, co prodava a kde k tomu prisel a nema pripraveny doklady (zkratka celkova neochota), tak to je pro me opravdu cervenej hadr a riziko moc velky, protoze si nedovedu predstavit komunikaci s nim v pripade nejakyho problemu. Kazdy to ma ale nastaveno jinak, ale myslim, ze vetsina bude mit s vyssi cenou i vyssi naroky na zaruky a pristup. A co se tyka servisek, tem jsem nikdy moc neveril, ta se da orazit i zpetne. A certifikaty z Cebie, nevim, zrovna VINko auta na ktery jsem byl koukat to nenaslo. Ja si treba od dilu na servis taky doklady schovavam, ani nevim proc :D Auto vzdycky kupuju s moznosti, ze muze byt posledni. Takze nejakou pripadnou hodnotu pri prodeji opravdu neresim. Navic je to Alfa a ty prece reznou a jsou poruchovy, takze je nikdo nechce :-D
ex AR 147 GTA, 184 kW
Fiat Uno Racing 1.4T
ex AR 145 1.6TS 88kW
ex Fiat Uno 1.5 Sie 55kW

Odpovědět

Zpět na „Giulia“