Ahoj Alfisti,
mám problém se svou Alfou 159 (2006, 1.9 JTDm 16V 110 kW). Jel jsem po rychlostní silnici na tempomat 80 km/h, když najednou chcípl motor. Od té doby nejde nastartovat a musel jsem ji odtáhnout.
Připojil jsem auto na diagnostiku a vypsalo mi to tyto chyby:
P2148-01 Injector bank 1 - General Electrical Failure
P2151-01 Injector bank 2 - General Electrical Failure
P2009-1C Variable swirl actuator supply voltage - Circuit voltage out of range
P0268-00 Cylinder 3 injector - Short circuit to battery
P0271-00 Cylinder 4 injector - Short circuit to battery
P0265-01 Cylinder 2 injector - General Electrical Failure
P0262-00 Cylinder 1 injector - Short circuit to battery
Pro jistotu jsem vyndal vstřiky a nechal je otestovat – všechny jsou v pořádku.
Nemáte někdo zkušenost s tímto problémem? Kam se zaměřit dál? Mohl by to být problém v kabeláži, ŘJ motoru nebo třeba relé? Díky za každou radu!
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 110 kW – chcípl motor, nejde nastartovat, chyby vstřiků
Re: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 110 kW – chcípl motor, nejde nastartovat, chyby vstřiků
Ahoj, tak velký problém jsem na svojí 159 JTD nikdy neměl a ani si nepamatuju, že by někdo další za ty roky měl něco podobného.
Napadá mě jen jít na to logicky - chyba je najednou na všech vstřicích, tu vylučuje mechanický problém. Druhá věc, proč je elektrický problém na všech najednou? Co mají společného? Co se dělo v motorovém prostoru před jízdou? Nebylo auto na myčce s WAP-kou, kde se mohlo nastříkat přes podběh do prostoru motoru? Nebo, neumíval někdo přímo motor? Ten zkrat napovídá na vlhkost v elektrorozvodu.
Co se stane po vymazání chyb a pokusu o nastartování? Tohle všechno měl zkontrolovat někdo, kdo tomu rozumí, ještě před tím, než se vyndavali a přeměřovali vstřiky. Ale vědět, že jsou v pořádku je taky užitečné.
Napadá mě jen jít na to logicky - chyba je najednou na všech vstřicích, tu vylučuje mechanický problém. Druhá věc, proč je elektrický problém na všech najednou? Co mají společného? Co se dělo v motorovém prostoru před jízdou? Nebylo auto na myčce s WAP-kou, kde se mohlo nastříkat přes podběh do prostoru motoru? Nebo, neumíval někdo přímo motor? Ten zkrat napovídá na vlhkost v elektrorozvodu.
Co se stane po vymazání chyb a pokusu o nastartování? Tohle všechno měl zkontrolovat někdo, kdo tomu rozumí, ještě před tím, než se vyndavali a přeměřovali vstřiky. Ale vědět, že jsou v pořádku je taky užitečné.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Re: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 110 kW – chcípl motor, nejde nastartovat, chyby vstřiků
Jel jsem z hor, napadla mě kuna, ale motor klekl až po cca 1h a 10 minutách v podstatě už skoro před cílem. Vlhkost tam určitě mohla být, jelikož na horách byl sníh. Zkontroloval jsem ty dostupnější kontakty vyčistil a nic. Po vymazání chyb a opakovaném pokusu nastartování se děje to samé - motor se otáčí škytá ale nikdy nechytne.
Díky moc za odpovědi.
Díky moc za odpovědi.
Zkusil bych odpojit kontektory vstriku, vycistit a napruzit jednotlive kontakty v nich. Jestli to pomuze nevim, ale nic to nestoji. Pred cca 10 lety jsem mel trochu podobny problem. Nebylo to uplne stejne. Motor neklekl, ale z niceho nic zacal pocukavat a vynechavat. Konektory jsem vycistil, prosplichal kontaktorem a stejne nic. Kluci tady mi poradili at to jeste jednou rozdelam a piny napruzim a od te doby to dalsich 10 let jezdi bez problemu ;-).
(Mimochodem jeste jednou zpetne diky za radu)
(Mimochodem jeste jednou zpetne diky za radu)
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Jo, problém se špatným konektorem a jízdou na tři válce jsem zažil taky. Ale najednou na všech 4 se to nestane, takže tohle nebude ono.
To spíš ta kuna, musela někde něco přehryzat. Šel bych po kabelovém svazku a hledal stopy.
To spíš ta kuna, musela někde něco přehryzat. Šel bych po kabelovém svazku a hledal stopy.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD