Sú výrobcom presne dané parametre (uhol kolies, odklon, zbiehavosť), ktoré musia byť dodržané pri nastavení geometrie? Teda malo by to byť nastavené podľa odporúčaní výrobcu v ktoromkoľvek autorizovanom servise? V minulosti mi v jednom nemenovanom autorizovanom servise povedali, že by museli meniť ramená, aby to dali do zelených hodnôt. Prijímací technik vyslovil, že by to ani nerobil, lebo bude to stáť veľa peňazí a za chvíľu to bude také isté, lebo vraj sa podvozok na Giulii ľahko rozšteluje. Tak som išiel do iného autorizovaného servisu, kde si ma zavolal mechanik a vysvetlil mi, že ľavé zadné koleso vôbec nereaguje, práve neochotne. Vpredu je všetko v poriadku. Vymenili excentre a dostali to do zelených hodnôt. Vtedy mi ten mechanik povedal, že Giulia má športový podvozok a aby auto lepšie držalo stopu, nastavuje sa tam mierne negatívny odklon. Po čase som si dal zase skontrolovať a nastaviť geometriu v tom prvom servise, zase mi povedali, že sa to nedalo nastaviť do zelených hodnôt a ak to tak chcem, treba meniť ramená. Tak som si tým išiel tam, kde mi prvýkrát vyriešili tento problém, povedali mi, ze tam boli mierne odchýlky, ale všetko je v zelenom (akurát mi k tomu nedali papier). Iba ma upozornili na zodraté pneu, aby som pre budúcnosť nedaval nastavovať geometriu pri obdratych pneumatikách, lebo sa to nedá tak dobre nastaviť.
1. Je pravda, že na Giulii sa nastavuje mierne negatívny odklon a s miernym vnútorným obdratím pneumatík treba počítať? V tomto si tie dva autorizované servisy odporujú.
2. Môžem legitímne očakávať, že mi to správne nastavia aj inde ako v autorizovanom servise? Majú prístup k odporúčaniam výrobcu, alebo to na všetkých autách nastavujú rovnako?
3. Ako často to mám kontrolovať a nastavovať? Ja to dávam robiť každý rok.
Nastavenie geometrie na Giulii
Re: Nastavenie geometrie na Giulii
A na kolik takova sranda prijde?
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
- Hampice
- SemTuFurt
Stačí se na kteroukoliv giu podívat, má odklony už z výroby. A tím samozřejmě žere gumy zevnitř. Vepředu tomu trochu pomáhá plusová sbíhavost, ale vzadu to mizí poměrně rychle. A má to tak být
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
swoop01: 78 €
Hampice: mali by mať prístup k hodnotám určeným výrobcom aj servisné strediská mimo siete autorizovaných servisov? Malo by byť viacmenej jedno, kam to dám nastavovať?
V prílohe je protokol o meraní z poslednej geometrie. Malo by byť všetko úplne v poriadku, však? I keď odklon osi na prednej náprave má červene hodnoty, neviem prečo.
Hampice: mali by mať prístup k hodnotám určeným výrobcom aj servisné strediská mimo siete autorizovaných servisov? Malo by byť viacmenej jedno, kam to dám nastavovať?
V prílohe je protokol o meraní z poslednej geometrie. Malo by byť všetko úplne v poriadku, však? I keď odklon osi na prednej náprave má červene hodnoty, neviem prečo.
- Přílohy
-
- Geometria.pdf
- (122.9 KiB) Staženo 18 x