Alfa Romeo 147 (pokec)
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
jo a vyresetuj autoadaptacni data, jinak to asi moc dobre nepojede a bude delat bordel volnobeh... vaha vzduchu nebude asi taky v nejlepsim stavu...
princ: to je chyba pro cidlo klepani? jestli jo, tak to bude to nestartovani
princ: to je chyba pro cidlo klepani? jestli jo, tak to bude to nestartovani
- Princ William
- Štamgast
Popisek P0335 třeba TADY a tady je pokus o google překlad ZDE
Jsou tam i s popiskem ostatní chyby. P1690 jsem tam nenašel, ale google najde
Jsou tam i s popiskem ostatní chyby. P1690 jsem tam nenašel, ale google najde

AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 2009, 5d, Bianco Pastello HWB
ty jsou na 1200ot/min když nastal tento problém.Když zmizela kontrolka chybová od motoru , tak byly otáčky zase na cca 950..kde vůbec ten senzor otáček je umístěný ?
Tak vyčištění klapky na to vliv nemělo. Dojel jsem do práce sice v pohodě ale když už jsem po cca hodině chtěl odjet tak už jsem nenastartoval. Teď se modlím abych odpoledne nastartoval a odjel domů... Ráno na budíkoxh kontrolka motoru překvapivě nesvítila a otáčky byly v pořádku. Včera po vyčištění jsem měl 1200 tak jsem se obával ale dnes ráno byly v pořádku. Jsem z toho už fakt zoufalý, nějáké další rady ? Postupy?
resetoval jsi ty autoadaptační data? jinak ti bude dělat bordel volnoběh
jak psal kolega nahoře, to bude to čidlo klepání
jak psal kolega nahoře, to bude to čidlo klepání
Nene, vrhnu se na to hned po praci. Mas na mysli vymazani tech chyb nebo neco jineho? Cetl jsem o tom neco na internetu a priznaky to ma no. Kde ho najdu ? Jde videt nekde u klikovky ? Kdyztak ho jeste dnes objednam. Je jich vic typu ? Abych neobjednal co nemam.
na to smazani je položka ve FESu, ale musíš mít plnou verzi... vyčistil jsi tu klapku i z vnitřní strany?
s tím čidlem ti nepomůžu - to se mi ještě neposralo
s tím čidlem ti nepomůžu - to se mi ještě neposralo

Tak to bude problem mam jen zkusebni verzi. Da se sehnat nekde na ceskych portalech plna, nebo mam spis nekoho oslovit? No dival jsem se lehce na internet a zda se ze to čidli je na vetsinu alf stoji 950kc cca.
EDIT : jo vyčistil jsem jí i z vnitřní strany , měl jsem jí sundanou. Trochu jsem zápasil s tím konektorem , nakonec jsem ho odpojil až poté , co jsem odšrouboval ty 4 šrouby a vytočil si to celé , ať se mi to líp dělá a vidím , jak je ten konektor zapojený.
EDIT : jo vyčistil jsem jí i z vnitřní strany , měl jsem jí sundanou. Trochu jsem zápasil s tím konektorem , nakonec jsem ho odpojil až poté , co jsem odšrouboval ty 4 šrouby a vytočil si to celé , ať se mi to líp dělá a vidím , jak je ten konektor zapojený.
Naposledy upravil(a) venomcz dne 31.10.2012, stř 19:55, celkem upraveno 1 x.
- Princ William
- Štamgast
čidlo je K46 viz obr.
díky !! Objednáno:)
- Princ William
- Štamgast
Myslim, že po výměně čidla budeš mít pokoj. 

bože , co jsem komu udělal ? Dneska mi to chcíplo úplně na stejném místě jak včera , když jsem dojížděl na křižovatku
Aby toho ale nemylo moc , tak zrovna okolo projížděla nějáká černá alfa, myslím že dokonce 147 , byl jsem tak nasraný
že jsem to ani nepostřehl ,ale jak jsem vylézal z toho auta a tvářil se , jak kdyby mi spadly hračky do kanálu , tak kolega jenom kývnul smutně hlavou tak jestli je tu na fóře , dík no
A třešnička na dortu ? Mého snažení o odtlačení na krajnici , si všimla žena v policejním obleku , co stopovala auta na přechodu a ještě mi šla tlačit.Všichni jezdili do práce a do školy.Komedie pro celý autobusák.
Já asi nevylezu z domu už...

Aby toho ale nemylo moc , tak zrovna okolo projížděla nějáká černá alfa, myslím že dokonce 147 , byl jsem tak nasraný
že jsem to ani nepostřehl ,ale jak jsem vylézal z toho auta a tvářil se , jak kdyby mi spadly hračky do kanálu , tak kolega jenom kývnul smutně hlavou tak jestli je tu na fóře , dík no

A třešnička na dortu ? Mého snažení o odtlačení na krajnici , si všimla žena v policejním obleku , co stopovala auta na přechodu a ještě mi šla tlačit.Všichni jezdili do práce a do školy.Komedie pro celý autobusák.
Já asi nevylezu z domu už...
To bude to čidlo 

zvládnu ho vyměnit sám ? nebo je někde zašité ? už si to silně nedávám 
Podle toho schématu to vypadá snadně ,snad k němu bude dobrý přístup. Zkusím to hned zítra jak dorazí čidlo a já se vrátím z SVK..

Podle toho schématu to vypadá snadně ,snad k němu bude dobrý přístup. Zkusím to hned zítra jak dorazí čidlo a já se vrátím z SVK..
Tak jsem tedy tu s výsledkama :
Vyměnil jsem v sobotu svíčky NGK za původní , co tam byly ,viz fotky..hnus..
Trochu vodní emulze bylo pod krytem , ale viděl jsem už více vody v motoře , tak nějak to zatím neřeším.
Vyměnil jsem senzor klepání.
1) ten senzor K46 to vůbec nebyl!!!! K46 je na vačce , RPM , senzor klepání je ze zadní strany motoru.Nejsnadnější způsob jak ho namontovat byl oddělat škrtící klapku a protáhnout ruku.
-původní senzor byl už původním majitelem nějákým , opravován. Viz foto.
Po ujetí cca 5 km na pivko do hospody na posezení a zároveň taková malá zkušební jízda ,se nic neprojevilo.Každopádně po 2 hodinách jsme jeli domů a po cca 2 km auto najednou chcíplo.Jel jsem cca 80.
takže tím senzorem to nebylo.
Tak mě tedy napadá ,že mi vlastně chtěl Princ William chtěl pomoct , ale zakroužkoval mi RPM senzor a né čidlo klepání , o kterém jsme se bavili.
Možná to má na svědomí právě ten rpm senzor .
Jsem z toho na prášky už fakt .Doprdele
Vyměnil jsem v sobotu svíčky NGK za původní , co tam byly ,viz fotky..hnus..
Trochu vodní emulze bylo pod krytem , ale viděl jsem už více vody v motoře , tak nějak to zatím neřeším.
Vyměnil jsem senzor klepání.
1) ten senzor K46 to vůbec nebyl!!!! K46 je na vačce , RPM , senzor klepání je ze zadní strany motoru.Nejsnadnější způsob jak ho namontovat byl oddělat škrtící klapku a protáhnout ruku.
-původní senzor byl už původním majitelem nějákým , opravován. Viz foto.
Po ujetí cca 5 km na pivko do hospody na posezení a zároveň taková malá zkušební jízda ,se nic neprojevilo.Každopádně po 2 hodinách jsme jeli domů a po cca 2 km auto najednou chcíplo.Jel jsem cca 80.
takže tím senzorem to nebylo.
Tak mě tedy napadá ,že mi vlastně chtěl Princ William chtěl pomoct , ale zakroužkoval mi RPM senzor a né čidlo klepání , o kterém jsme se bavili.
Možná to má na svědomí právě ten rpm senzor .
Jsem z toho na prášky už fakt .Doprdele

- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Osobne, pokud je takovyto problem, vim, ze vetsinou to ma na svedomi snimac otacek.
Skoro bych i rekl, ze snimac klepani jsi v tomhle pripade kupoval zbytecne..
Skoro bych i rekl, ze snimac klepani jsi v tomhle pripade kupoval zbytecne..
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Bohužel jsem jen nováček , Alfa je moje první auto a proto se ptám tady na fóře.Petr mi poradil senzor klepání , že by to měl mít s největší pravděpodobností na svědomí on.Bohužel.Koupím ten senzor otáček a uvidím no.Snad to bude tím.
Jinak , jak ho vyměnit ? Musí s ním dolů i řemen a kladky , nebo jak na něho ? Vím že je tam někde ukrytý , potvora.
BTW: snímač otáček vačky , ten mám na mysli. Máme na mysli stjený že ?
Jinak , jak ho vyměnit ? Musí s ním dolů i řemen a kladky , nebo jak na něho ? Vím že je tam někde ukrytý , potvora.
BTW: snímač otáček vačky , ten mám na mysli. Máme na mysli stjený že ?
Jak jsem psal na začátku, s tímhle problémem jsem se osobně nesetkal a jenom jsem psal, že když někomu takhle chcípalo auto, tak to bylo čidlo klepání a když to tady potvrdili a i na netu to bylo ono podle kodu chyby...
stejně jsi měl to čidlo nějakaký potuněný a ten obnaženej drát by nedělal dobrotu... jinak pokuď nejezdíš hodně krátký trasy, tak ta emulze v motoru není nic dobrého...

stejně jsi měl to čidlo nějakaký potuněný a ten obnaženej drát by nedělal dobrotu... jinak pokuď nejezdíš hodně krátký trasy, tak ta emulze v motoru není nic dobrého...
- Princ William
- Štamgast
Já jsem se o tom zadním senzoru nebavil (pokud si to tak pochopil, tak se nějak omlouvam za špatné vyjádření).
V eLearnu je RPM senzor pod K46, jo ten obrázek je pro tu slabší 1.6TS. (senzor klepání bych očekával pod pojmem "Knock sensor").
Přeji a věřím že se to na podruhé povede
V eLearnu je RPM senzor pod K46, jo ten obrázek je pro tu slabší 1.6TS. (senzor klepání bych očekával pod pojmem "Knock sensor").
Přeji a věřím že se to na podruhé povede

Petr: Bylo to přepájené
a ve smršťovací bužírce.Zaoxidované ale funkční.Otázkou-jak dlouho.
-zítra volám do abcdily.cz a nechám si tedy objednat RMP senzor vačky. Když jsem viděl tu cenu oproti čidlu klepání , tak je 2x větší
Princ W: pochopil no , ale tak teď už je to jedno.Zaměřím se na ten druhý a snad to bude tím pokud ani v tom nebude mít prsty tento senzor , tak skáču do zdi.
Zítra nový týden , už slyším ty kecy chlapů v práci

-zítra volám do abcdily.cz a nechám si tedy objednat RMP senzor vačky. Když jsem viděl tu cenu oproti čidlu klepání , tak je 2x větší

Princ W: pochopil no , ale tak teď už je to jedno.Zaměřím se na ten druhý a snad to bude tím pokud ani v tom nebude mít prsty tento senzor , tak skáču do zdi.
Zítra nový týden , už slyším ty kecy chlapů v práci

- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si ted jist, jak to ma TSko. Je na nem snimac vacky (snimac faze) a snimac otacek klikoveho hridele? Nebo pouze snimac vacky?
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb