Přikládám popis svojí nové 159. Doposud jsem měl 156 2.0 JTS a chystal jsem se koupit si něco novějšího a výkonějšího. Posledních půl roku jsem byl bezmezně přesvědčen o tom, že si koupím GT 3.2 V6 - hlavně kvůli Bussu. Potom jsem se byl ale jednou ze zvědavosti podívat v bazaru na jednu 159 3.2 JTS a začal jsem bejt trošku nalomenej, hlavně kvůli lepšímu pocitu z interiéru. No a potom jsem narazil na jednu v červený kůži, černý barvě a bylo rozhodnuto.

Popis
Jedná se o 159 3.2 V6 JTS Q4, r.v. 2006, 135t km, 191 kW, 322 Nm, manuál, 18" disky Savona. Výbava je celkem slušná - schází mi tam akorát parkovací senzory.
Silné stránky
- design exteriéru i interiéru
- zvuk a výkon motoru - sice jsem chtěl původně Busso hlavně kvůli charakteru a zvuku, ale tenhle má taky až překvapivě nádhernej zvuk
- pohon všech kol - v zimě parádní stabilita na zasněženejch silnicích a snad i nějaká ta zábava (ještě jsem to zatím na sněhu bez stabilizace nevyzkoušel)
- kultivovanost a pohodlí - i když je pořád dost tvrdá, tak na našich silnicích je o dost komfortnější než moje stará 156
- světla - hlavně dálkový svítí parádně
- celková spokojenost - po tom, co jsem načetl spoustu kritiky na 159 a konkrétně tenhle motor, tak jsem byl nakonec příjemně překvapený, jak jsem s autem spokojený a rozhodnutí, že jsem si nekoupil Alfu GT, nelituju
Slabé stránky
- samozřejmě spotřeba, která se snad při žádným jízdním stylu nedá dostat pod 10 litrů

- ceny benzínu

- vysoká hmotnost, díky který se to i s 260 koňma musí točit, aby to podalo pocitově očekávanou dynamiku
- zdá se mi hrozně krátká jednička - musí se celkem vytočit, abych s dvojkou skočil na víc jak 1000 otáček
- dunění výfuku v rozmezí 1400 - 1600 otáček (což je přesně 50 km/h na 4 nebo 60 km/h na 5)
Zkušenosti se servisem
Zatím jsem měnil jenom olej a filtry a nechal si udělat celkovou prohlídku stavu auta. Víceméně je všechno v pořádku a za nějaký čas budu muset akorát měnit všechny brzdy.
Úpravy
Zatím nemám nic v plánu.