ale chápu jak to myslíš a tyhle gumy si už určitě nekoupím....
Nevim jak v rozměru co potřebuješ ty ale v 17" 225/50 verze XL kromě toho že je naprosto marná na vodě, tak neni nic moc ani na sněhu. Zdenda je sjel na 3-4 mm za sezónu já je dojel na 4mm za sezóny 2.Jan Noga píše:Ahoj, pokládal jsem tento dotaz i ve skupině na FCB, ale zkusím to i tu, přece jen si myslím že je zde hodně lidí co prostě na FCB nechodí. A mě tahle věc dosti zajímá a taky si myslím že hodně z nás v současné době řeší, nebo brzy aspoň řešit bude zimní pneumatiky.
Já osobně mám tak nějak vybráno - Nokian WR D3 185/65/ R15 92 T Ale...porovnával jsem je v několika různých e-shopech (asi 5ti...) a zajímavé je, že v každém z nich mají mnou vybrané NOKIANy jiné štítky - valivý odpor; přilnavost; hluk...a stejné je to i u ostatních značek pneu. A tak mám dotaz, máte osvědčený e-shop u kterého se těm štítkům dá věřit? Nebo vůbec, je nějaký web, kde se dají porovnat jednotlivé značky pneumatik a kde lze věřit údajům na štítku?
auto ráno hlásilo dva stupně, na skle lehká námraza, tak si říkam, že bych měl něco objednat a na tady tu debatu jsem si nějak vzpomněl, protože jsem chtěl brát Michelin Alpin 5... kdyby člověk věděl, jaká bude zima... nějakou dobu mi v hlavě leží Nokian Hakkapeliitta 7, jen musím zjistit, jestli někdo dodává i verzi s hroty, když už má být ta krutá zimaKubas píše:jo jo, o těch Alpinech se to celkem píše.... jako já jsem na nich odjezdil tři sezóny a do česka na moje ježdění stačí....
Jenže pak jede člověk 2x na hory zrovna když začne sněžit a je v prd*li....
Ty, já to obouval na fáčko a feldu a ač na to ten vzorek moc nevypádá, vyškrabal jsem se vždycky všude + nejsou hlučné, mají celkem slušný nájezd a jsou za pár kačekvonkreuz píše:Pánové co je to zač ten pták Kormorán?
Vybírám 205/55/16 91-94 H a padl mi do oka Kormorán SnowPro.
Tento rok ich už snaď objednám ale najskor ich musím vyskušať na nejakom aute, ten hluk od inych pneu s hrotmi je fakt neskutočný tak ma zaujíma ako na tom zapracovali.Petr147 píše: auto ráno hlásilo dva stupně, na skle lehká námraza, tak si říkam, že bych měl něco objednat a na tady tu debatu jsem si nějak vzpomněl, protože jsem chtěl brát Michelin Alpin 5... kdyby člověk věděl, jaká bude zima... nějakou dobu mi v hlavě leží Nokian Hakkapeliitta 7, jen musím zjistit, jestli někdo dodává i verzi s hroty, když už má být ta krutá zimahttp://www.pneurevue.cz/archiv-2005-11/ ... hroty.html
membaty mám na alfě i na lancii a naprostá spokojenost,tiché,celkem dost drží,ani vzorek moc neubývá...za ty prachyMurino píše:http://www.hitpneu.cz/24570-uniroyal-ra ... -91-h.html
A když jsem se bavil s klukem v servisu jak jsou drahé 17", tak říká, že vůbec. On má na Alfě gumy po 1200,-/ks a prej úplně v pohodě. http://www.pneunet.cz/pneu-katalog/memb ... at-passion
vzhledově to není žádný zázrak,ale cena......
Speciálně navržená směs zimní pneumatiky Nokian WRD4, která byla navržena s ohledem na běžné silnice, kombinuje speciální směs z pneumatiky Nokian Hakappeliitta, která je navržena do extrémních severských podmínek a směs, která je vhodná na suché teplé silnice střední Evropy.
Rozbředlý sníh představuje nejnebezpečnější situaci na vozovce a zimní pneumatika Nokian WRD4 je na tuto situaci připravena. Díky technologii Slush Blower - leštěným drážkám, je odvod rozbředlého sněhu urychlován
Rozdíl v brzdné dráze u pneumatik s hodnocením A a hodnocením F je až 18m! Zimní pneumatika Nokian WRD4 je navržena s vlastnostmi energetického štítku A a proto nabízi krátkou brzdnou dráhu na mokré vozovce.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host