nefunguje automatický pojezd okna
nefunguje automatický pojezd okna
Ahoj,
u spolujezdce mi při otevření dveří nefunguje ten automatický pojezd okna (sjetí o 1-2 cm), celé okno stáhnout a vytáhnout jde bez problémů. U řidiče je pojezd ok.
Prosím o radu, co s tím. Doufám, že je to jen nějaký nesmysl a opravím si sám :-)
Díky.
u spolujezdce mi při otevření dveří nefunguje ten automatický pojezd okna (sjetí o 1-2 cm), celé okno stáhnout a vytáhnout jde bez problémů. U řidiče je pojezd ok.
Prosím o radu, co s tím. Doufám, že je to jen nějaký nesmysl a opravím si sám :-)
Díky.
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
Re: Alfa GT - nefunguje automatický pojezd okna
co si pamatuju tak to musíš stáhnout dolů a stahovačku pak podržet ještě asi 2 sekundy. Pak okno zavřeš a zase to tak dvě sekundy podržíš.... Tím se provede nějaká rekalibrace a je to....
ale už jsem to dlouho neřešil, tak třeba někdo poradí líp....
ale už jsem to dlouho neřešil, tak třeba někdo poradí líp....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Tuhle "kalibraci" jsem dělal z ovládání oken od řidiče a ničemu to nepomohlo.
Ještě to zkusím ze strany spolujezdce, ale dost pochybuju (ale snad se pletu)...
Ještě to zkusím ze strany spolujezdce, ale dost pochybuju (ale snad se pletu)...
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
Tak bohužel, kalibrace-rekalibrace a' la "držet tlačítko ovládání několik sekund v poloze dole a několik sekund v poloze nahoře" nepomohla. Pojezd nefunguje.
Setkal se už s tímto problémem někdo?
Díky za rady a nápady.
Setkal se už s tímto problémem někdo?
Díky za rady a nápady.
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
co dělám u nás, tak se to dělá od řidiče a musíš nejdřív svoje a pak ty druhý a já držím 10s
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
Tak bohužel, u mě kalibrace nepomáhá. Takže jediný, co mě napadá, je rozebrat dveře a podívat se na to zevnitř. Třeba jestli tam nebyl měněnej motorek a nedali origo nebo je z jinýho modelu co pojezd nemá nebo tak něco...cendler píše:co dělám u nás, tak se to dělá od řidiče a musíš nejdřív svoje a pak ty druhý a já držím 10s
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: nefunguje automatický pojezd okna
pojezd měli snad všechny bych řekl, spíš bych se na to podíval přes diag co to ukáže
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
Riesil som podobny problem, ale s tym, ze okno neslo vobec. Vo dverach je mala riadiaca jednotka a boli tam studene spoje na plosaku a tak isto bolo potrebne prestreknut a prihnut kontakty na konektoroch.
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
Tak pokud ti okno normalne funguje a nejde pouze odskok, tak bych hledal problem v cidlu zamku dveri.
Alfa Romeo GT 1.9 JTD ROSSO
ja mam zase problem že okno sice sjede na obou stranach ale pouze o cca 4mm coz je velice malo...da se nejak nastavit kolik okno sjede pri otevreni dveri?
Konečně jsem to dal na diagnostiku a o moc chytřejší nejsem. Nehlásí to žádnou chybu. Čidlo otevírání je také v pořádku (ukazuje to správně zavřeno/otevřeno).
Takže to nechám rozebrat a prostříknout. Někde se ten signál mezi čidlem a motorkem ztrácí
Takže to nechám rozebrat a prostříknout. Někde se ten signál mezi čidlem a motorkem ztrácí
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
me pomohlo nechat okno stahnute dole ,vypnout klicek a zavrit dvere.Okno se mi samo zavrelo a od te doby zase funguje .Resil jsem to dvakrat
Byl jsem nedávno u Matese a odhadoval to na řídící jednotku ve dveřích ale dávat cca 1500,- za novou se mi zatím nechtělo.adio píše:me pomohlo nechat okno stahnute dole ,vypnout klicek a zavrit dvere.Okno se mi samo zavrelo a od te doby zase funguje .Resil jsem to dvakrat
Každopádně díky za typ. Zkusím, uvidím, dám vědět :-)
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
Nazdar.. stala sa mi taka vec, ze okno jedneho dna ostalo uplne hore, nesiel odskok, ani cez tlacitka, proste nic. Rozobral som motorcek, povytiahol som osku, zalozil naspat a okno fungovalo, ale len smerom dole. Hore nejde vobec, len pipne na palubke ked zatlacim tlacitko. Stretli ste sa uz s niecim takym?
Mně se okno samo nezavře, když to takhle udělám.adio píše:me pomohlo nechat okno stahnute dole ,vypnout klicek a zavrit dvere.Okno se mi samo zavrelo a od te doby zase funguje .Resil jsem to dvakrat
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
Ja som to dnes nejako rozbehal. Skusal som prehodit aj riadiace jednotky, prezrel som vsetky konektory a nakoniec pomohlo to zavretie dveri, samo sa to vytiahlo hore a zacalo to nejakym zazrakom fungovat.Olťák píše:Mně se okno samo nezavře, když to takhle udělám.adio píše:me pomohlo nechat okno stahnute dole ,vypnout klicek a zavrit dvere.Okno se mi samo zavrelo a od te doby zase funguje .Resil jsem to dvakrat
Vidno, ze sa poriadne pohrali so softwarovou logikou
Tedy tohle mi hlava nebere...
za posledních několik dní mi několikrát okna zamrzla (jak sníh přes den odtává a v noci namrzá), já je vždy když auto jízdou rozmrzlo rozhejbal (jen stáhnout / vytáhnout) a dnes mi to okno u spolujezdce začalo při otevření dveří sjíždět tak jak má! =D>
No chápete to někdo... Alfa dostala zimní šok a začala poslouchat nebo co??
za posledních několik dní mi několikrát okna zamrzla (jak sníh přes den odtává a v noci namrzá), já je vždy když auto jízdou rozmrzlo rozhejbal (jen stáhnout / vytáhnout) a dnes mi to okno u spolujezdce začalo při otevření dveří sjíždět tak jak má! =D>
No chápete to někdo... Alfa dostala zimní šok a začala poslouchat nebo co??
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
Dyt je to italska defka, tak co cekas? Ze si nepostavi obcas hlavu?
Alfa Romeo GT 1.9 JTD ROSSO
njn, to mám za to, jak jí každej den nakládámperry69 píše:Dyt je to italska defka, tak co cekas? Ze si nepostavi obcas hlavu?
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
nikde jsem se nějak nedočetl, jestli se po otevření dá nějak nastavit ta velikost toho pojezdu dolů, na jednom autě mi to funguje dobře(cca20mm na obou oknech), u druhého mi to na straně řidiče sjede jak má(cca20mm) u spolujezdce jen cca 6mm(je ve dveřích nějací koncák, nebo si toto určuje ř.j,. a chyba bude v ní ????
www.lanciamoravia.cz
Alfa Romeo GT
Alfa Romeo GT
Taky mi okna sjížděla málo...
Vyndali a zandali jsme jednotku, okno začlo samo vyjiždět nahoru po zavření dveří a odskakovat 2.5 cm cca.. Pak jsem zkusil jednotku zkalibrovat držením 10s, abych takhle hezky naučil i druhý okno a od tý doby mi zase to moje sjíżdí málo a po zavření dveří nevyjíždí...
Fakt tu jednotku nechápu..
Vyndali a zandali jsme jednotku, okno začlo samo vyjiždět nahoru po zavření dveří a odskakovat 2.5 cm cca.. Pak jsem zkusil jednotku zkalibrovat držením 10s, abych takhle hezky naučil i druhý okno a od tý doby mi zase to moje sjíżdí málo a po zavření dveří nevyjíždí...
Fakt tu jednotku nechápu..
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zase s oknem spolujezdce ten problém, že když otevřu dveře, automatický pojezd neustále jezdí o pár mm nahoru a dolů. Nevíte, co s tím? (kromě toho mi nefunguje tlačítko stahování okna u spolujezdce).
No když to vezmu logicky, výměna řídící jednotky ve dveřích+ovladače stahování oken by měla vyřešit všechno (pokud je v pořádku snímač polohy dveří). Asi takhle nějak to budu na jaře řešit, protože občas mě v různých obměnách stahování oken pozlobí taky a už mě to nebaví...Lucas píše:Já mám zase s oknem spolujezdce ten problém, že když otevřu dveře, automatický pojezd neustále jezdí o pár mm nahoru a dolů. Nevíte, co s tím? (kromě toho mi nefunguje tlačítko stahování okna u spolujezdce).
Alfa GT, 1.9 JTDm, 2006
-
MartinGT150
Tak ako chlapi fungujú vám už tie okná ak áno napíšte ako ste to vyriešili. Prosím !!!!!!!!!!!!!!!
Zdravím,
Po koupi GTčka jsem měl a částečně ještě taky mám takový problém. Ze začátku mi přestalo u řidiče okno jezdit celkově, nějak mě osvítilo a zahýbal jsem s kabely u baterky - jeden nebyl úplně přišroubovaný a ejhle teď už funguje i s pojezdem. Akorát mi taky jezdí jen o cca 2 cm maximálně
K tomu problému s nedokonale upevněným kabelem na baterce- všechno fungovalo, rádio, druhé okno, světla a tak dál
Po koupi GTčka jsem měl a částečně ještě taky mám takový problém. Ze začátku mi přestalo u řidiče okno jezdit celkově, nějak mě osvítilo a zahýbal jsem s kabely u baterky - jeden nebyl úplně přišroubovaný a ejhle teď už funguje i s pojezdem. Akorát mi taky jezdí jen o cca 2 cm maximálně
K tomu problému s nedokonale upevněným kabelem na baterce- všechno fungovalo, rádio, druhé okno, světla a tak dál
AR GT 2,0 JTS 16V 2004