Xenony (HID)
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
A co když dáte něco do kufru? Je vám jedno, že někoho oslníte? Viníkem cizí nehody jste vy a od nehody ujedete. Díky za všechny.
Tlumená (potkávací) světla se seřizují tak, aby v nejvyšší poloze neoslňovaly.
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
Rozdíl mezi polohou 1 a 3 je tak velký že na 3 svítím asi 3metry před sebe a na 1 vidím vše.Takže když něco naložím a sklopím to, nikoho neoslňuju.kejml píše:A co když dáte něco do kufru? Je vám jedno, že někoho oslníte? Viníkem cizí nehody jste vy a od nehody ujedete. Díky za všechny.
Budu muset někoho svézt, zatím jsem jel jen ve dvou, max syn vzadu.Kufr mám jen pro parádu, vozím v něm několik set litrů vzduchu úplně zbytečně.Vlastně ne, je tam rezerva a lékárnička.
BMW 730d, Superb TDI
ja to mam serizene na dvojku ....kdyz neco povezu nahodou v kufru tak prepnu na 3ku ,kdy mi to sviti na zem...a seridil jsem si to tak aby to leve co oslnuje bylo jeste jako by o jeden stupen niz..takze prakticky to mam tak ze kdyz mam svetla na dvojku,tak mi to leve sviti jeste niz....mimochodem kdo z vas nekdy pouzil naklapeni svetel pri vozeni cementu v kufru ? ja jsem to teda jeste nepouzil v zadnem aute...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- coyote
- SemTuFurt
Tak tohle si hlídám, sám jsem nerad oslněnRichie píše:...mimochodem kdo z vas nekdy pouzil naklapeni svetel pri vozeni cementu v kufru ? ja jsem to teda jeste nepouzil v zadnem aute...
A jestli to nepoužíváš ač víš k čemu to tam je, tak nic ve zlém, ale to je naprostá ignorace...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Tak mi to nedalo a v manuálu jsem se podíval, co znamenají ty polohy 0, 1, 2, 3 na světla.
je jasné, že pro parádu to tam není. používám to, ale zjistil jsem, že asi niky nedosáhnu těch hranic co jsou v manuálu:
0 - při jedné nebo dvou osobách na předních sedadlech a plné nádrži
1 - při pěti osobách ve voze
2 - při pěti osobách a asi 50 kg nákladu v zavazadlovém prostoru
3 - řidič a asi 300 kg v zavazadlovém prostoru
Chystám ty xenony taky namontovat, tak uvidíme...
je jasné, že pro parádu to tam není. používám to, ale zjistil jsem, že asi niky nedosáhnu těch hranic co jsou v manuálu:
0 - při jedné nebo dvou osobách na předních sedadlech a plné nádrži
1 - při pěti osobách ve voze
2 - při pěti osobách a asi 50 kg nákladu v zavazadlovém prostoru
3 - řidič a asi 300 kg v zavazadlovém prostoru
Chystám ty xenony taky namontovat, tak uvidíme...
Alfa Stelvio 2.0 Veloce '21
Alfa 147 GTA '05 by Autodelta
Alfa 159 SW 2.4 JTDm '07 pseudo Ti
ex Alfa GT 1.9 JTD '05
ex Alfa 147 2.0 TS Selespeed '01
ex Alfa 156 2.0 TS '00
ex Mazda 323f 1.9 GT '94
a další Alfa Giulietta 1.6 JTDm '12 v rodině
Alfa 147 GTA '05 by Autodelta
Alfa 159 SW 2.4 JTDm '07 pseudo Ti
ex Alfa GT 1.9 JTD '05
ex Alfa 147 2.0 TS Selespeed '01
ex Alfa 156 2.0 TS '00
ex Mazda 323f 1.9 GT '94
a další Alfa Giulietta 1.6 JTDm '12 v rodině
Re: Xenony (HID)
Milí kolegové Alfisté, mám problém s xenony, levý xenon si žil vlastním životem a teď už nefunguje vůbec, pravý xenon občas blikal, teď už zhasíná několikrát během jízdy, zkoušeli jsme pojistky, měnit předřadník a nic :-/ kde ještě by mohla být chyba? Popřípadě, hledám levnější a co nejjednodušší variantu za xenony, pokud by nešly opravit stávající... Napadá mě výměna za HID, jaký na to máte názor? Děkuji za rady, tipy, odpovědi...
co staré výbojky?
156sw,1,9 JTDm,180 kobylek od sharkana,plně funkční...
Lancia Thesis 2,4 JTD 110KW
Výbojky by měly být ok. Teda pokud je teď neodvařilo to blikání... Ale na předchozím autě, jsem poznala, když výbojka odcházela, měnila barvu, ale tady svítily pořád pěkně, bývalý majitel mě na ten levý xenon upozorňoval, že někdy nesvítí a dal mi náhradní předřadník, ale ten je taky asi k.o... :-/ no zkusíme domluvit autoelektrikáře, ale skrz svátky žádná sranda... Jaký by bylo nejrychlejší řešení teď? Bylo by možný tam šoupnout místo xenonu třeba ty osram nightbreaker? Můžu teď jezdit jen za nesnížené viditelnosti, jelikož mi fungují jen denní a dálkový...
pokud máš přestavbovou sadu,tak můžeš,je to jednoduchá operace,spíš bych zkusil koupit nový ballast,cena se pohybuje kolem 500kč
Nn, mám originál xenony. Pokud bych měla tu přestavbovou sadu hid, tak bych to ani neřešila a koupila novej balast...
tak do toho asik žárovku nenarveš,balast z hid by tam měl fungovat
Balast z HID ti na originálním xenonu fungovat nebude. HID výbojku ani jinou žárovku třeba Osram tam taky nenarveš, protože bude jiná patice. Nezbývá než elektrikář a proměřit kde je chyba.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
já spíš myslela, co bude nejlepší varianta. Vyměnit origo xenony celé, za přest.sadu HID, nebo pokud by to šlo odpojit předřadníky a nějak tam dát prostě cokoliv, aby to svítilo, nevyznám se v tom... Pokud by elektrikář zjistil, že třeba předřadníky jsou po smrti... já teda stále doufám, že to rozchodí, ale pokud ne, musím mít přichystanou variantu jak to dále řešit, když už bude auto na dílně...
Bastlit tam cokoli jinýho než co tam bejt má je nesmysl. Hold zjistit kde je problém a podle toho se zařídit (sehnat to co je v háji)
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Ti
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P
Jelikož je potřeba na alfě řešit více věcí (vnitřní kloub poloosy P+L, přetěsnění vstřik.čerpadla) hledám pro světla nejlevnější a co možná nejjednodušíí variantu, tak aby to svítilo a bylo to bezpečné jak pro mě, tak pro ostatní řidiče...
proč nebude?tuta146 píše:Balast z HID ti na originálním xenonu fungovat nebude. HID výbojku ani jinou žárovku třeba Osram tam taky nenarveš, protože bude jiná patice. Nezbývá než elektrikář a proměřit kde je chyba.