elektrická okna a vše kolem
Špatná funkce zavírání elektrických oken
čau mám problém, který mi už drásá nervy. Mám 147 2004 pět dveří, všechna v elektrice. Stahovat jdou dobře, ale když je chci vytáhnout musím ovládání oken zmáčknout asi 20 krát. Na jedno podržení okno popojede zhruba o 2cm nahoru a nic, tlačítko musím pustit a poté zmáčknout znova a takhle to opakuji dokud okno nezavřu. U všech oken to dělá stejně a to pouze směrem nahoru. Nejde to ani když jim rukou pomůžu. Už jsem vyměnil panel ovládání oken u řidiče a nic. Taky jsem zkoušel vyměnit komfortní jednotku a problém přetrvává. Vždy ale zkouším věci z vrakoviště, takže funkčnost zaručená také neni. Někdo říkal, že to může dělat relé, ale to vůbec nevím, kde najít. Za každou radu nebo pomoc bych vám byl moc vděčný. díky
Alfa 147 JTD 16V m-jet + chip Sarkan
- Katerina
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatná funkce zavírání elektrických oken
Me dela to same jen okno u spolujezdce. Zacalo to pote, co mi ho nekdo vymlatil a dalo se nove. Ale v servisu jsem s tim jeste nebyla... resp. videli co to dela a rikali, ze to budou muset cely rozebrat a prozkoumat, tak jsem to zatim nechala plavat, stejne ho nepouzivam.
Alfa Romeo 147 2.0 Selespeed s ulomenou nožičkou
Kia Ceed SW
Kia Ceed SW
takhle se můžou chovat okna s ochranou proti přivření. Když je mechanismus, těsnění a lištičky zanesené, tak to klade takový odpor, že to jednotka vyhodnotí, jakože je tam někdo přivřenej a zastaví. Ale vůbec netuším, jestli to do alf dávali, já to mám jen v Lancii.
Pokud by to bylo ono - tak promazat celý mechanismus a prachovky máznout silikonem.
Pokud by to bylo ono - tak promazat celý mechanismus a prachovky máznout silikonem.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
mozno je tam zabudovany ochranny mechanizmus, lebo ked som skusal na silu zastavit zatvarane okno, tak to zastalo. mne to robi tiez, ale len ked je zima, alebo su chladne rana. este som sa do toho nepustal, no mozno fakt bude stacit premazat cely mechanizmus okna.
AR 166 2,5 V6 - BA/LPG, 140kW, r.v. '99
Gina - AR 156 SW 2,4 JTDm, 129kW, r.v. '04
AR 156 2,5 V6, 140kW, r.v. '99 ex
- coyote
- SemTuFurt
Kleo: Tuhle fíčuru máš i v alfě.
Rozhodně pomůže trošku promazat ty lišty. Odzkoušeno
Rozhodně pomůže trošku promazat ty lišty. Odzkoušeno
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Díky za rady, ale myslím že to ono nebude. Když tomu oknu nahoru pomůžu vůbec nic se nezmění a taky by to nedělalo u všech oken naprosto stejně
mam stejny problem (147 rok 2001) a myslim, ze je to uplne klasicky problem. Pokud ti v servise alfa romeo reknou, ze netusi a budou to muset rozebrat, tak lzou! obecne servis alfa romeo stoji za pekny *****. Doma mame jeste fabiu a zpusob jakym s tebou jednaji a resi zavady ve skodovce je 1000krat lepsi
moji posledni zavadu co jsem mel na alfe nebyl autorizovany servis schopen vyresit. Nakonec jsem to vyresil s otcem a googlem . Co na to rict? Jediny co jsou schopni je vystavovat faktury
moji posledni zavadu co jsem mel na alfe nebyl autorizovany servis schopen vyresit. Nakonec jsem to vyresil s otcem a googlem . Co na to rict? Jediny co jsou schopni je vystavovat faktury
- Katerina
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo to v autorizovanym servisu, tam pojedu jen kdyz to bude uplne nezbytny.kenny píše:mam stejny problem (147 rok 2001) a myslim, ze je to uplne klasicky problem. Pokud ti v servise alfa romeo reknou, ze netusi a budou to muset rozebrat, tak lzou! obecne servis alfa romeo stoji za pekny *****. Doma mame jeste fabiu a zpusob jakym s tebou jednaji a resi zavady ve skodovce je 1000krat lepsi
Alfa Romeo 147 2.0 Selespeed s ulomenou nožičkou
Kia Ceed SW
Kia Ceed SW
Nevim jak ostatní, ale já konkrétně na své Alfine pojistku proti přivření nemám-vyzkoušeno Ale jako teorie (zanesení) to není špatné, i když se mi nezdá, že by to dělalo u všech a hned najednou i pokud pojistku ostatní maji.
Alfa Romeo 147 (1,9JTD 16V), r.v 2003
Taky se přidám....
dělá mi to okno spolujezdce a taky spíš když je zima a nebo když vypnu motor, to jedou ty motorky jen z baterky a sotva lezou.
Je pravda, že mě to slušně řečeno se.e, ale není to pokaždé a zase až tak často, že bych to nějak řešil. ale jsem rád, že nemám takovéhle problémy jen já, takže díky....nejsem sám
dělá mi to okno spolujezdce a taky spíš když je zima a nebo když vypnu motor, to jedou ty motorky jen z baterky a sotva lezou.
Je pravda, že mě to slušně řečeno se.e, ale není to pokaždé a zase až tak často, že bych to nějak řešil. ale jsem rád, že nemám takovéhle problémy jen já, takže díky....nejsem sám
AR 147 1.6TS 120PS
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
okno spolujezdce mi to taky dělá... řidičovo nikoliv... v zimě není možný ho zavřít.. v létě zajede jak z praku... teda pomalejc než řidičovo, ale zajede... moje teorie je promazat a vyčistit...
Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
U mě je fakt jinej problém, okna jdou krásně volně, už jsem se na to díval. A nahoru jsem ani jedno okno nevytáhl nikdy normálně(nejméně na 15 krát) at je zima nebo léto at je to řidičovo nebo spolujezdce nebo okna vzadu, všechny okna se prostě chovají naprosto stejně blbě . Zkoušel jsem oknům nahoru i pomáhat, ale nic se nezmění.
Další možnost je, že je vadná ta jednotka zavírání, kdy si myslí že motorek má velký odběr, tudíž mu něco brání zavření a jednotka odpojí pohon, nebo mě napadlo, že tam bude nějakej špatnej kontakt, přechodovej odpor je největší svinstvo
AR 147 JTD
mě by zajímalo, jestli je u alfy u všech oken automatické zavření při delším podržení knoflíku.. funguje mi to jen u řidiče a u spolujezdce ne.. dolů jedou samy obě okna.. Tak netuším, zda to tak má být, či nikoliv a příp. kde je problém.. díky
147 1.9JTD 85kW
- coyote
- SemTuFurt
Chudší výbavy to tak mají.
U mě v nejvyšší distinctive mají obousměrný dojezd všechna 4 okna.
U mě v nejvyšší distinctive mají obousměrný dojezd všechna 4 okna.
Rendy, mám to stejně jako ty.Rendy píše:mě by zajímalo, jestli je u alfy u všech oken automatické zavření při delším podržení knoflíku.. funguje mi to jen u řidiče a u spolujezdce ne.. dolů jedou samy obě okna.. Tak netuším, zda to tak má být, či nikoliv a příp. kde je problém.. díky
r.v. 2001 3D
AR 147 1.6TS 120PS
ok, tak to bude tak.. mám stejnej ročník a výbavu tu horší.. nevim kolik jich bylo, ale s manuální klimou, 6 pytlema, palubákem, atd atd..
147 1.9JTD 85kW
Tak mi to nedalo a šel jsem taky zkoušet. Dolů jdou obě okna, nahoru žádný. Jinak, měl jsem rozebraný oboje dveře, všechno jsem vyčistil, okno u spolujezdce zavírá pořád pomalejš, v zimě při mrazu mám strach ho otevřít, abych ho ještě zavřel
Ahoj lukas-147, už jsi na to nějak přišel? Ja můžu říct, že jsem to měl rozdělaný, trošku jsem tam pájel drátky do té svorky a asi špatně, nejspíš se to trochu někde dotýkalo, a pak mi to dělalo to co ty popisuješ, takže to zkus zkontrolovat připadně znovu tu svorku přepájet.
Jinak levý mi jdou automaticky nahoru i dolů, u spolujezdce jen dolů. Kdyby to šlo aspoň nějak aktivovat přes diagnostiku...
Jinak levý mi jdou automaticky nahoru i dolů, u spolujezdce jen dolů. Kdyby to šlo aspoň nějak aktivovat přes diagnostiku...
147 2.0 r.01
zasekává se el. okno
poslední dobou se začalo špatně zavírat okno ve dveřích, co jsem pozoroval, tak jako by bylo na dvou bodech tlačeno nahoru a jeden upadl a ono se tam šprajclo, čím víc teplota u nuly, tím je to horší... prostě popoleze a stopne se
dělalo to taky někomu?
dělalo to taky někomu?
- coyote
- SemTuFurt
Re: zasekává se el. okno
Ano dělá mi to v zimě. Prostě v zimě je to ztuhlé a dojezdy si myslí, že je okno zavřené (stoupne odběr proudu) a vypnou. Zavírám tak na několikrát. Problém je obzvláště ráno, než se auto vytopí a dělají mi to všechna okna krom řidiče. To, jak se používá často, tímto neduhem netrpí.
U mě se v zimě na několikrát zavírají zadní okna přední celkem fungujou. Ale jak píšeš že se okno jakoby šprajcuje - nevím jak to má řešený Alfa ale u Tipa byl na okně přidělanej takovej vodící plast kterej jezdil v drážce gumy sloupku dveří a držel okna rovně.
147 1,9JTD 16V 103kW
mne tie okná tiež chodia ako by sa im nechcelo. Človek sa bojí či sa aj zavrú tak ich v zime radšej moc nepoužívam.
Alfa 147 1.6 T.S. Progression, 88KW/120PS
+1Igor1894 píše:mne tie okná tiež chodia ako by sa im nechcelo. Človek sa bojí či sa aj zavrú tak ich v zime radšej moc nepoužívam.
pravda,,,v zime sa nehodno s nimi zahravat
Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW