Kouřící JTD
Kouřící JTD
Po natankování nafty u stanice Euro Oil (neměl jsem jinou možnost tankovat jinde) mě začal kouřit z výfuku černý dým. Kouří to víceméně pořád, ale když ještě trochu přišlápnu plyn, tak je to fakt extrém. Zůstává za mnou černý oblak. Celé 5. dveře mám černé od sazí. Od té doby co to začalo už jsem 2x naplnil nádrž jinde, ale auto kouří pořád. Nevíte čím to může být? Olej mám OK.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V
Re: Kouřící JTD
Ahoj na Audi (ex voze) sem měl stejný problém.Muže to být váha vzduchu a spoustu dalších věcí.
Pokud by si na to nepřišel,zajet si někam na diagnostiku,mě to vyšlo asi na 2 stovky,mechanik semnou projel auto,napíchl ho na počítač a ten po chvilce vyjel chybu.
Mě to na té naftové německí mrdce kouřilo teda extremě a stratilo to i trochu výkon,ale byla to špatná váha vzduchu.
Pokud by si na to nepřišel,zajet si někam na diagnostiku,mě to vyšlo asi na 2 stovky,mechanik semnou projel auto,napíchl ho na počítač a ten po chvilce vyjel chybu.
Mě to na té naftové německí mrdce kouřilo teda extremě a stratilo to i trochu výkon,ale byla to špatná váha vzduchu.
- enzo156
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chce to dát na diagnostiku, může to bejt EGR ventil, váha vzduchu, ale třeba i vzduchovej filtr, když je zadělanej auto hulí jak Rába. Každopádně zkus tu diagnostiku.
Alfa 156 GTA 3.2V6 2002 - svody CF2 - downpipe od A.M.A. exhaust systems - Torsen Q2
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
Mám taky ten plastový kryt motoru v pravém rohu od oleje. Jestli to taky nebude ta prasklá hadice... Může to způsobovat ten kouř?
Ahojda, dle mého názoru to může také způsobovat prasklá hadice od intcl. Mě to na 147 před cca 2 lety dělalo to samé.
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Je to trochu off topic, ale kde jinde tankuješ?? Euro oil je benzínka přímo patřící čepru...
Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Nechci tě něják zrazovat od tankování na nejdražších benzínkách... ale myslim že kvalitou na tom budou všechny benzínky podobně...
Jestli nechceš platit za diag, tak si kup na aukru kabel a stáhni alfadiag a zdiagnostikuj si to sám...
Jestli nechceš platit za diag, tak si kup na aukru kabel a stáhni alfadiag a zdiagnostikuj si to sám...
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
nafta od Shellu je jenom placebo... sami přiznali, že tam žádná aditiva nepřidávali 

Hodil bys mi prosím nejakej link co je to za kabel?Kam se na autě připojuje?
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Je to klasickej kkl (ODBII) kabel, stejnej jako na koncern, koupíš ho za 500 na aukru připojujue se do pojistkovky pod volentem
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
Nejdříve zkontroluj hadice, k turbu a od turba, bude na 99% prasklá. Pokud je to hadice, tak ti diagnostika ukáže taky chybu EGR ventilu, protože tam jde moc vzduchu a on to "nechápe". Pak až řeš váhu, ventily atd. Diagnostika není všemocná, ono když to ukáže chybu něčeho, tak to neznamaná, že to je ono...
Takhle to totiž funguje v servisech, pak ti vymění půlku auta a stejně nic neopraví... Hadice nejlíp vytáhni a zkontroluj pořádně, bude to zacákaný od oleje, tak si díry možná ani nevšimneš.

AR 147 JTD