Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
- Foli
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
A určitě bych ty kola zvážil, jak nemají pod 10 Kg i s pneu, tak je to hrůůůza. každé kolo vážící o pět kg více ti udělá na okruhu rozdíl 0,300 sekundy na kolo. A to je hrozná tragédie, co to potom udělá v běžném provozu 

Život není peříčko ... ale pořádný péro, který s náma neustále vyjebává. AR 159, 2,4 JTDM rok 2007
Když zajíždím u nás ve vidlákově špatné časy, tak mi je kámoš trochu stočí na soustruhu a hned je to lepší 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- kamcazajda
Podle mě je nejlepší je nechat předělat a dát je obráceně. Jsou pak širší, líp to sedí a má to sakra dobré jízdní vlastnosti. 

Chudák, první příspěvek a koukám asi i poslední 

Alfa Romeo 156 '01, 1.9JTD 85kW SW
Taky jsem tu chvíli a mrzelo by mě kdyby jste mě tak sjeli. Měl jsem dříve VW a to bylo všechno jednoduché. Kdekoli a na cokoli se zeptat. Teď má Alfu a ne novou a musím se na všechno ptát. Tak buďte trochu ohleduplní. Toto auto si to zaslouží a jsou tu moc fajn lidi. Třeba vám taky potom s něčím pomůže nebo poradí.
AR 156 SPORTWAGON 2,4 JTD
tak tak chudak ste ho riadne sundali...trosku spolupatricnosti by nezaskodilo 

156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
Co chceš slyšet jako odpověď, když někdo koupí kola a teprve potom se ptá jestli jdou na auto? 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
no dobre je to nedomyslene ale ked to uz tak spravil tak co mu ine ostavalo nez sa len spytat na radu
No možná by pomohlo povolit 5 šroubů, sundat staré kolo, nasadit nové a utáhnout 5 šroubů. Co je na tom složitého?
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
tak na tomto webu si někteří lidi myslí, že když o nějaké závadě napíšou více jak 10 příspěvků, tak že se sama opraví
Naprosto urputně prostě odmítají na tu diagnostiku zajet a furt se ptají "čím by to mohlo být", že ta kontrolka svítí.... S těma kolama to asi bude podobné....
A přesně proto už je sekce 156 zamčená, protože ty vlákna, co se teď zakládaly, už byly.... jak to slušně.... no....

A přesně proto už je sekce 156 zamčená, protože ty vlákna, co se teď zakládaly, už byly.... jak to slušně.... no....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
dotaz na fóru je přeci taky diagnostika "přes počítač" 

Neber to osobně a klidně se ptej, nicméně koupit kola a pak se ptát jestli půjdou na auto je přecejenom trochu mimo 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Zdravim pani na mojej 156 nefuka ventilator rozobral som to odpojil som ventilator pripojil som ho vonku na baterku na priamo a pekne sa tocil a zanim co je taka cierna krabicka som cital na inom fore ze to je odpor a ze ta by mohla byt zla takze som skusal kabel ktory ide do odporu v tom bola stava z neho uz nesla stava ci to moze byt tymto odporom? alebo aj niecim inym ci mate niake skusenosti ak hej budem vdacny za rady a ak mate niekdo takuto krabicku neviem ci to zavisi aj od motoru ak hej tak mam 2.4 jtd 100kw daku
ar 166 2,4 jtd 110kw
ar 156 2.4 jtd 100kw
ar 156 2.4 jtd 100kw
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ta krabička jednoduše řešeno přepíná otáčky ventiláítoru, je v ní tepelná pojistka, která může být odpálená. Jde nahradit pojistkou z žehličky za 18 Kč
je to ta krabicka na ktorej je ten chladic taky?
ar 166 2,4 jtd 110kw
ar 156 2.4 jtd 100kw
ar 156 2.4 jtd 100kw
Kubas- omlouvám se, že se ptám. Jen jsi mi to mohl napsat. Budu se kontrolovat.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
simtě nebuď vztahovačnej...
To bylo určitě na mě. Ale už se kontroluju. Jsem moc zvědavý. Já bych to určitě pochopil, že nemám pokládat otázky, ale mám si zajet do servisu na diagnostiku. Já jsem pomalejší a tak jsem si myslel, že forum je na to, abych se zeptal na to co neznám. Spletl jsem se, nu což.
ne, nebylo to na tebe.... Reagoval jsem výhradně na toho člověka s těmi koly.... to o té diagnostice byl jenom obecný povzdech.... 
Když jsem teď čistil sekci 156, tak jsem například asi 10x slučoval téma "něco bouchá na přední nápravě"....
V žádném vlákně se nic nevyřešilo a vždycky lidi museli (překvapivě) do servisu....
Ale to je jedno, nemá cenu to řešit....
Každopádně pánové, zkuste, i vy co sem chodíte dlouho, proklikat teď sekci 156. je to asi jenom 100 vláken a každé je pojmenované tak, že hned vidíte, co se v něm řeší. Jednak vám to všem pomůže při vašich problémech a pak taky můžete občas poradit nováčkům, v jakém vlákně se ptát.
Při opravdu jen malé troše klikání pak člověk třeba zjistí, že je tady vlákno "rádio do 156"
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 6&start=40
o ventilaci
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 54&start=0
Takže člověk se nemusí ptát v pokecovém vlákně, ale může se ptát přímo na správném místě, kde má mimochodem mnohem větší šanci, že mu někdo odpoví. Ale je to na vás.... pokud to chcete řešit ve vlákně, které je plné OT....
Já se jenom divím Kůrkynovi, že zrovna do tohoto vlákna ještě chodí.... já bych na to neměl nervy....

Když jsem teď čistil sekci 156, tak jsem například asi 10x slučoval téma "něco bouchá na přední nápravě"....

Ale to je jedno, nemá cenu to řešit....
Každopádně pánové, zkuste, i vy co sem chodíte dlouho, proklikat teď sekci 156. je to asi jenom 100 vláken a každé je pojmenované tak, že hned vidíte, co se v něm řeší. Jednak vám to všem pomůže při vašich problémech a pak taky můžete občas poradit nováčkům, v jakém vlákně se ptát.
Při opravdu jen malé troše klikání pak člověk třeba zjistí, že je tady vlákno "rádio do 156"
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 6&start=40
o ventilaci
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 54&start=0
Takže člověk se nemusí ptát v pokecovém vlákně, ale může se ptát přímo na správném místě, kde má mimochodem mnohem větší šanci, že mu někdo odpoví. Ale je to na vás.... pokud to chcete řešit ve vlákně, které je plné OT....

Já se jenom divím Kůrkynovi, že zrovna do tohoto vlákna ještě chodí.... já bych na to neměl nervy....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Tak to ti děkuji. Ale víš jak se těžce hledá. Založí se vlákno o nějaké specifické věci a po několika příspěvcích se problém změní nebo rozšíří, někdy i nesouvisející dotaz. Ale budu se snažit víc hledat.
jasně, ale zrovna teď je těch vláken docela málo a jsou docela široce nastavená.... A když se náhodou nějaké vlákno posune někam jinam, není problém poslat komukoliv z moderátorů žádost a on to buď přejmenuje, nebo založí vlákno nové atd.
Nic není problém a každý postup je lepší, než aby se kvůli každé blbosti zakládalo nové vlákno, kam přibydou možná 2 příspěvky a pak to zanikne...
Jinak vážně si zkus těch 10 stránek proklikat a přečíst si jenom názvy diskusí - jednak tě to připraví na to, co můžeš od Alfy čekat (
) a pak se tady poměrně rychle zorientuješ.
Good luck
Jinak třeba tys to teď hodil do vlákna "rádio pro 156" a to je úplně OK. Sice se v tom vlákně dřív řešilo třeba kódování a ty teď chceš něco jiného, ale prostě jednou je to vlákno o rádiu, takže je úplně OK se tam ptát na cokoliv co s tím souvisí.... Tož snad ti někdo i poradí....
Nic není problém a každý postup je lepší, než aby se kvůli každé blbosti zakládalo nové vlákno, kam přibydou možná 2 příspěvky a pak to zanikne...
Jinak vážně si zkus těch 10 stránek proklikat a přečíst si jenom názvy diskusí - jednak tě to připraví na to, co můžeš od Alfy čekat (

Good luck

Jinak třeba tys to teď hodil do vlákna "rádio pro 156" a to je úplně OK. Sice se v tom vlákně dřív řešilo třeba kódování a ty teď chceš něco jiného, ale prostě jednou je to vlákno o rádiu, takže je úplně OK se tam ptát na cokoliv co s tím souvisí.... Tož snad ti někdo i poradí....
Chtěl jsem se vás zeptat na názor na sportovní vzduchový filtr KN, popřípadě zda jej někdo máte na 2,4 dieslu.
Chci si ho koupit, ale u nás v opavě ho mají na 2,5, 2,0 a 1,8. Myslím že to je stejné jak na 2,4 nebo ne.

Naposledy upravil(a) Joe dne 4.12.2010, sob 22:09, celkem upraveno 2 x.
Alfa Romeo 159 TI 2,4 JTDm (210PS) sportwagon
ex Alfa Romeo 156 2,4 JTDm 20v
ex Audi A4 1,8 quattro - auto na zimní řádění
ex Škoda felicie 1,3
ex Alfa Romeo 146 1,4 Twinspark
ex Alfa Romeo 156 2,4 JTDm 20v
ex Audi A4 1,8 quattro - auto na zimní řádění
ex Škoda felicie 1,3
ex Alfa Romeo 146 1,4 Twinspark
dost dobre som nepochopila co chces konkretne vediet