Tuning
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tuning
Je krom novitecu ještě jiný profesionální úpravce Alf? Hlavně mě zajímá tech. stránky (výkon, odpružení, odlehčení, vzpěry, atd.)
Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista
Re: Tuning
proklikej si tyhle stránky, něco by tam být mělo....
http://www.autodelta.co.uk/
tak ještě jsem tam párkrát kliknul a vypadá to, že kromě Brery a Spidera tam nic nemají, v tom případě sorry....
http://www.autodelta.co.uk/
tak ještě jsem tam párkrát kliknul a vypadá to, že kromě Brery a Spidera tam nic nemají, v tom případě sorry....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká motoru a převodovek Autodelta upravuje hlavně benziňáky :-( nebo spíš "jen" benziňáky
Nafta patří do kamen tak co by jsi na ní chtěl upravovat? 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
ale no tak....
(
)

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
všechno!tuta146 píše:Nafta patří do kamen tak co by jsi na ní chtěl upravovat?

http://www.youtube.com/watch?v=qXQjccicGtA
Když já muselKubas píše:ale no tak....(
)

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
ten FAP bere teda šponu
Alfice nezakouří a nezakouří 

Alfa Romeo 156 SW TI | 2.4 JTD | 129 kW | 2004
FIAT Croma | 2.5 TD | 85kW | 1996
FIAT Croma | 2.5 V6 | 117kW | 1993
http://www.fiatcromaklub.cz/ ... diskusní fórum o FIAT Croma (LANCIA Thema)
http://www.simzac.cz ... zakázková výroba z titanu
FIAT Croma | 2.5 TD | 85kW | 1996
FIAT Croma | 2.5 V6 | 117kW | 1993
http://www.fiatcromaklub.cz/ ... diskusní fórum o FIAT Croma (LANCIA Thema)
http://www.simzac.cz ... zakázková výroba z titanu
Chlapi, mám dotaz.. a asi se hodí nejvíc sem, abych nezakládal nové téma. Mám 150ti koňovou ropačku a už mi po tom roce co s ní jezdím začíná připadat nějaká líná- tedy jede furt stejně, jen mě už to občas začíná připadat nějak málo. Tak bych si jí holčinu rád trošku přikrmil koníkama a tak se Vás chci zeptat na vhodná a hlavně a nejlépe z vlastních zkušeností ověřená fitness centra? Už jsem jí zkoušel čipovat loni na podzim, ale po zásahu toho koumáka ze slovenska jménem "ALPINERS2" (který mi mimochodem dluží ještě 5litrů co si za to naúčtoval a slíbil v případě problémů vrátit) sice jela hezky, ale po pár desítkách kilometrů se mi začal zanášet FAP filtr a jezdil jsem v nouzáku. No prostě kouřila jak starý kamna. Tak jestli někdo nemáte dobrej kontakt kde by to šlo pořešit bez toho šílenýho kouření. Poradíte? Dík
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nejbezpečnější co můžeš udělat a fakt to dobře funguje na 159 (mnou odzkoušeno) nainstalit Power-rail http://www.chevron-racing.com/novitec-p ... 5068f00aa4
instalace cca 3 hodiny v Imofě v Praze
upravuje to dokonce i chování Q4 je to pecka
jen to nepřidá tolik koní jako klasickej chip. Výhoda je že krom kabelů a někam tu řídící jednotku "přilepit" se nemusí nic dělat se softwarem! vše funguje jako přistarým jen to lépe jede :-)
jediný co se zhoršilo je turbodíra (nyní je mnohem citelnější ovšem na stejném místě) a pak spotřeba přeci jen na to docela šlapu
instalace cca 3 hodiny v Imofě v Praze

jen to nepřidá tolik koní jako klasickej chip. Výhoda je že krom kabelů a někam tu řídící jednotku "přilepit" se nemusí nic dělat se softwarem! vše funguje jako přistarým jen to lépe jede :-)
jediný co se zhoršilo je turbodíra (nyní je mnohem citelnější ovšem na stejném místě) a pak spotřeba přeci jen na to docela šlapu

Díky za tip.. už jsem o tom někdy zpátky slyšel, ale upřímně, cca 25koní navíc za 10480,- je skoro dost.. cena by byla v pohodě, ale asi bych si těch koní představoval o něco víc. Já ten upravenej soft(prý na cca 190koní) od toho blbečka na kterej mě to jelo parádně furt doma na compu nahranej mám, ale je problém s tím kouřením. Někde jsem četl, že se dá vyrušit ten FAP- či spíš zevnitř mechanicky vydlabat a pak přes comp oblbnout jednotku, ale trošku se toho bojím. Prostě mi přišlo, že to i po načipování nejdřív tolik nehulilo, ale jak se ten filtr zanášel, tak to začalo hulit jak když jedu na uhlí. Tak si říkám, že když by tam ten FAP nebyl, že by to třeba trošičku kouřilo- což jako asi každý načipovanej ropák, ale ne tak že bych za sebe neviděl a že bych se bál šáhnout na zadní dveře, abych nebyl jak kominík.
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem teda vsadil na jistotu, novitec je precijenom znacka, neztratim zaruku, udelaj mi to primo v orig. servisu a nicemu to pry neublizi ba naopak. Chipovani jako takoveho se osobne bojim a predevsim neodborneho zasahu do jednotky
Caute,
Videl uz niekto na alfa romeo nejake ine zadne svetla ako original? Strasne by som chcel vzadu vymenit za nejake LED svietenie vyzeralo by to kralovsky! Ale nikde som nic nenasiel
Videl uz niekto na alfa romeo nejake ine zadne svetla ako original? Strasne by som chcel vzadu vymenit za nejake LED svietenie vyzeralo by to kralovsky! Ale nikde som nic nenasiel

Alfa Romeo 159 2.2 JTS High
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
- Žížal
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Protoze me stval EGR a FAP tak jsem se jich zbavil - protoze to soucasne znamena i upravu softu doslo na lehke poladeni. Nechal jsem to delat u TDIFun-a, solidni pristup a hlavne uprava je s merenim vykonu pred a po, takze zadny vycucany cisla. Nechtel jsem zadny extrem, neco co zbavi auto turbodiry a pomuze spotrebe. Vysledek je fajn, alfice tahne pekne zespodu, zadne cekani na to az se turbo vzbudi. Vykon sel z 150k na 180k, kroutici moment z 340Nm na 430Nm - vykon prodava auta, moment vyhrava zavody
Dalsi bonus je spotreba o litr-litra pul niz, ale asi to bude hodne odstranenim totalne ucpaneho FAPu.
Protoze byl ucpany nejen FAP ale i kat tak slo oboji pryc
zustal jen posledni kat takze alfice umi zacmudit a turbo je venku slyset. Nejhur alfice zacmudila, kdyz pritulkyne mela na tachaci 40 v prevodovce 6 a zaslapla to na podlahu - auto se rozjelo bez problemu ale cmudilo celkem fest. Doporucoval bych nechat oba katy, kdyby nekdo sel do podobne upravy, ale porad mi to prijde unosne na vykon co to auto ted ma. Asi casem sezenu koncovy tlumic z 2.4 at jsou roury ven dve a vypada to jako min sazi 

Protoze byl ucpany nejen FAP ale i kat tak slo oboji pryc

Zase tak zanedbatelné to není,kouťák už je fakt slušný
P.S. přítelkyni nepouštět za volant

P.S. přítelkyni nepouštět za volant

Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
pokial chces cip dpf musi byt off inac sa ti bude zanasat pri hociakom cipe auto po cipe proste zadymi a to fap uz nezvladnesunic píše:Díky za tip.. už jsem o tom někdy zpátky slyšel, ale upřímně, cca 25koní navíc za 10480,- je skoro dost.. cena by byla v pohodě, ale asi bych si těch koní představoval o něco víc. Já ten upravenej soft(prý na cca 190koní) od toho blbečka na kterej mě to jelo parádně furt doma na compu nahranej mám, ale je problém s tím kouřením. Někde jsem četl, že se dá vyrušit ten FAP- či spíš zevnitř mechanicky vydlabat a pak přes comp oblbnout jednotku, ale trošku se toho bojím. Prostě mi přišlo, že to i po načipování nejdřív tolik nehulilo, ale jak se ten filtr zanášel, tak to začalo hulit jak když jedu na uhlí. Tak si říkám, že když by tam ten FAP nebyl, že by to třeba trošičku kouřilo- což jako asi každý načipovanej ropák, ale ne tak že bych za sebe neviděl a že bych se bál šáhnout na zadní dveře, abych nebyl jak kominík.

Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
hmm a co na to spojka?..bere ten o třetinu větší krouťák??...já mám seriových 420Nm a všichni mně zrazují od zvyšování...že si odrovnovnám během pár tisíc km spojku....Žížal píše:.....Vykon sel z 150k na 180k, kroutici moment z 340Nm na 430Nm - vykon prodava auta, moment vyhrava zavody......
Mohl bys prosím nahrát sem graf z brzdy??....protože jsem o TDiFunu uvažoval...ale jestli ti takto "poladili" auto...bojim bojim..
Brera 2,4 JTDm zvaná Matylda
144kW 420Nm
Si vis pacem, para bellum
144kW 420Nm
Tak spojka to prý nedává. Ale to že to takhle poladili nemá nic co dočinění s ladičem. Poslední slovo má dycky majitel a pokud to tak chtěl tak to tak i zůstalo. Já bych si takové navýšení nenechal. Ladiče znám takže trošku vím. A pokud si někdo nechá navýšit krouťák o třetinu, tak musí počítat logicky s potížemi.
NOW- Mazda 6 2.0 121kW
EX- Ford Focus Combi 1,0 EcoBoost 92kW
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
No...tak včil nevím....
takže ručí TDIFUN za tu spojku..(jak píše na webu) nebo ji vyjmul ze záruky??
takže ručí TDIFUN za tu spojku..(jak píše na webu) nebo ji vyjmul ze záruky??
144kW 420Nm
144kW 420Nm
tyhle veci ze zarukou ti nepomozu. To je len taky tah na neveriacich aby si priplatili velke peniaze za "zaruku" (chip tuning je ovela lacnjesi ako ho ponukaju velke firmi so "zarukou"). Odíde ti spojka, a ako im dokazes ze odisla práve koli nim? koli chipu? To nedokazes oni to hodia na chybu auta a povedia ti ze to s chipom nema nic spolocne
Alfa Romeo 159 2.2 JTS High
Technické údaje:
Technické údaje:
Popravdě o spojce v záruce nic nevím takže nemůžu říct. Ale jak sem psal co si zákazník navymýšlí to bych mu já jako ladič udělal. Samozřejmě ho varoval a pokud to chce tak mu to udělám. A když mu odejde spojka to už je jeho mínus.
NOW- Mazda 6 2.0 121kW
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
Nemusí nic házet na auto. Při takovém nárůstu výkonu logicky odejdou další díly. To už je o neznalosti zákazníka a jeho přáních.00flash00 píše:tyhle veci ze zarukou ti nepomozu. To je len taky tah na neveriacich aby si priplatili velke peniaze za "zaruku" (chip tuning je ovela lacnjesi ako ho ponukaju velke firmi so "zarukou"). Odíde ti spojka, a ako im dokazes ze odisla práve koli nim? koli chipu? To nedokazes oni to hodia na chybu auta a povedia ti ze to s chipom nema nic spolocne
NOW- Mazda 6 2.0 121kW
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
No...tak jsem se zase uklidnil a budu dál cválat na svých 200HP...:-)
144kW 420Nm
144kW 420Nm
- Žížal
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle nekterych zdroju je spojka 1,9 a 2,4 stejna - takze s 1,9 by se melo dat jit na kroutak 2,4 v serii celkem bez obav. FAP motor hodne brzdi - nevi nekdo jestli origo verze bez FAPu nemela jiny kroutici moment? Nebo eko i neeko motory jsou stejne zbrzdene z fabriky?
Ze takova zmena posle spojku do haje pri spatnem pouzivani je jasne, chce to mit trochu rozumu a nedavat plny a pak poustet spojku. Nemam to na sprinty z krizovatky, ale na pruzne zrychleni. Na druhou stranu je pravda ze spojka pred upravou blbla a chip ji poslal do haje - jenze to ted resim s prodejcem jako skrytou vadu (nekdo na pritlacaku nahradil nektere nyty svarem a takovy pritlacak uz nepobral upravu, respektive je to reseni na par tisic km a ty uz byly pryc). Dalsi vec je ze pokud na to dily nejsou stavene, tak je spousta moznosti jak to vyresit a jde jit i dal. Jine oblozeni spojky, tlustsi lamela... Je to jen o tom co kdo chce - jestli origo vykon treba bez FAPu, nebo puvodni tlak a z toho dostat co jde, nebo nejaky extrem.
TDI Fun je z tech co o veci neco vi a jen nenahraji nejaky soft co stahli z netu - jasne stejna uprava se da sehnat za 2000,- od typka co ma kabel a nekde to z cehosi stahnul, ale co to bylo nevi a za praci vubec neruci (jen co opusti parkoviste tak jste se nikdy nevideli)...
Ze takova zmena posle spojku do haje pri spatnem pouzivani je jasne, chce to mit trochu rozumu a nedavat plny a pak poustet spojku. Nemam to na sprinty z krizovatky, ale na pruzne zrychleni. Na druhou stranu je pravda ze spojka pred upravou blbla a chip ji poslal do haje - jenze to ted resim s prodejcem jako skrytou vadu (nekdo na pritlacaku nahradil nektere nyty svarem a takovy pritlacak uz nepobral upravu, respektive je to reseni na par tisic km a ty uz byly pryc). Dalsi vec je ze pokud na to dily nejsou stavene, tak je spousta moznosti jak to vyresit a jde jit i dal. Jine oblozeni spojky, tlustsi lamela... Je to jen o tom co kdo chce - jestli origo vykon treba bez FAPu, nebo puvodni tlak a z toho dostat co jde, nebo nejaky extrem.
TDI Fun je z tech co o veci neco vi a jen nenahraji nejaky soft co stahli z netu - jasne stejna uprava se da sehnat za 2000,- od typka co ma kabel a nekde to z cehosi stahnul, ale co to bylo nevi a za praci vubec neruci (jen co opusti parkoviste tak jste se nikdy nevideli)...