Výměna termostatu
Výměna termostatu
// zalozeno jako diskuse k pracovnímu postupu
http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... stat-AR156
http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... stat-AR156
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- lemmy
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to zkusil s teploměrem a budík nelže, ale včera jsem jel v zácpě a ohřála se normálně na devadesát, takže myslím, že termostat otevírá dobře, ale spíš nedovírá a nějaká voda protéká pořád ..... myslíte že to má cenu zkusit vyčistit ..... jde o to, že to nechci rozebírat 2x.
AR 159 1.8 mpi
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
vzhledem k cene to vymen a je klidlemmy píše:tak jsem to zkusil s teploměrem a budík nelže, ale včera jsem jel v zácpě a ohřála se normálně na devadesát, takže myslím, že termostat otevírá dobře, ale spíš nedovírá a nějaká voda protéká pořád ..... myslíte že to má cenu zkusit vyčistit ..... jde o to, že to nechci rozebírat 2x.

Alfa Romeo 156 1.9JTD
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
takze vymena termostatu je prace kterou mam taky za sebou ale presto sklamani....neni rucicka tam kde bych ji chtel mit...asi ohnu rucicku na osicce a bude to vyresene
je to o cca 2MM lepsi nez prve.....vedet to tak na to lidove seru.
a funkcnost stareho termostatu alespon podle omaku hadic a podle toho jak to pred tim topilo byl scela v poradku.

a funkcnost stareho termostatu alespon podle omaku hadic a podle toho jak to pred tim topilo byl scela v poradku.

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
- coyote
- SemTuFurt
Přesně tohle mi taky dělal nový neorigo termostat na mém bývalém Bravu. A podle ohlasů to dělá většina...drtikols píše:takze vymena termostatu je prace kterou mam taky za sebou ale presto sklamani....neni rucicka tam kde bych ji chtel mit...asi ohnu rucicku na osicce a bude to vyresene![]()
![]()
![]()
je to o cca 2MM lepsi nez prve.....vedet to tak na to lidove seru.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
takze prvni test pri ohratem motoru je takovy ze sem jeste vic nasranej za vyhozene penize...ohrava se to uplne stejne ...nevim ale Richie bud rad ze ti to leze na 90...coz je docela nesmysl protoze termostat otevira pri 85-88 stupni...coz nikdy na 90ce nemuze byt....takze zaver z me strany je asi takovy...
jako to bylo u FIAT Marei ze v autech bylo pouzit celkem cca 56 druhy budiku tak je to asi obdobne u alfy..
nektera Marea ci Alfa proste ukazuje bud AKTUALNI nebo PRUMEROVE hodnoty..
ty lide kteri to maji na 90ce coz je pripat Richio tak jim to ukazuje prumerove hodnoty ...nikde ne aktualni teplotu...taky jsme si vsiml ze mas na termostatu dve cidla...ja mam ppuze jedno.
ti lide kterim to ukazuje jako me tak to ukazuje aktualni toplotu coz neni hezke pro oci a uz se s tim smituji.
z dob Cromy kde to ukazuje aktualni teplotu jsem byl prave zvykli na to ze na 90 to vylezlo jen kdyz venku bylo ve stinu 30stupnu a to jeste pouze ve meste..pri vyjezdu s mesta to opet kleslo mezi 50 a 90 ale spise o neco blize k 90ce..
sem se zas rozkecal tak prominte me nesmyslne keci...ale jiste par lidi potvrdi me tvrzeni...hou domluvil sem páá páá

jako to bylo u FIAT Marei ze v autech bylo pouzit celkem cca 56 druhy budiku tak je to asi obdobne u alfy..
nektera Marea ci Alfa proste ukazuje bud AKTUALNI nebo PRUMEROVE hodnoty..
ty lide kteri to maji na 90ce coz je pripat Richio tak jim to ukazuje prumerove hodnoty ...nikde ne aktualni teplotu...taky jsme si vsiml ze mas na termostatu dve cidla...ja mam ppuze jedno.
ti lide kterim to ukazuje jako me tak to ukazuje aktualni toplotu coz neni hezke pro oci a uz se s tim smituji.
z dob Cromy kde to ukazuje aktualni teplotu jsem byl prave zvykli na to ze na 90 to vylezlo jen kdyz venku bylo ve stinu 30stupnu a to jeste pouze ve meste..pri vyjezdu s mesta to opet kleslo mezi 50 a 90 ale spise o neco blize k 90ce..
sem se zas rozkecal tak prominte me nesmyslne keci...ale jiste par lidi potvrdi me tvrzeni...hou domluvil sem páá páá

2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
Kucí. a u 1,8 ts je to jak? předpokládám, že asi stejně co? bo mi ta ručička, když jedu, leží furt těsně nad 50. jen když stojím a není to chlazené vzduchem, tak to vystoupá na 90. Z toho jsem usoudil, že můj termostat je completly v riti. takže ho budu conevidět měnit. Protože s tím nemůžu takhle jezdit. To je o hubu jezdit s podchlazeným motorem, co? No nic jen by mě zajímalo jestli je ten postup stejný jak jste popsali u JTS. Dík za odpovědi.
Tak ja mam vymenu tiez za sebou.Ked som tam mal stary,tak bola teplota okolo 55-60 C.Teraz ked idem tak normalne-kludnou jazdou,tak je teplota okolo 80 a ked tomu nalozim tak 85-88 stupnov.Mozno bude v prdeli aj budik,nie?Neviem presne,ako to funguje,ale na teplotu asi od 75 do 105 stupnou by sa rucicka z 90-ky nemala pohnut. 

Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
ano je stejny...proc by to melo byt jine???hm..srouby se tak jako na JTD povoluji do leva a do prava utahuje...a s citem...je to jen hlinik.skeisy píše:no tak termostat je obědnaný, doufám, že dorazí do pátku, ať to dám o víkendu dohromady. Zeptám se vás tedy ještě jednou. Postup výměny termostatu u mojí Alfy 1,8 T.S. je stejný jako u tohoto návodu, co je udaný na začátku této diskuze? Protože je ten návod na JTD!!! Díky za rady. Ahoj.
jinak si praprav nove svorkovnice na hadice..pokud jsou tam original tak je vyhodis.....
a taky destilku a fridex....takze se cela vymena prodrazi o cca 200kc

2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
áááá konečně někdo, kdo umí poradit
Díky. Já jsem chtěl jen vědět jestli je třeba dát si na něco pozor. Třeba ty spony na hadice. To by mě napadlo, až bych to rozebral. A pak bych zas musel letět do odchodu a nechat práci rozdělanou. Ještě si to jdu proměřit abych věděl jaké spony a kolik jich budu potřebovat. Takže moc díky. Ušetřil jsi mi cestu do obchodu a taky čas. 

Hej,ked vyhodis stary,tak si poriadne ocisti tu dosadaciu plochu.skeisy píše:áááá konečně někdo, kdo umí poraditDíky. Já jsem chtěl jen vědět jestli je třeba dát si na něco pozor. Třeba ty spony na hadice. To by mě napadlo, až bych to rozebral. A pak bych zas musel letět do odchodu a nechat práci rozdělanou. Ještě si to jdu proměřit abych věděl jaké spony a kolik jich budu potřebovat. Takže moc díky. Ušetřil jsi mi cestu do obchodu a taky čas.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
nezapomen fridex a destilku...destilka ma totis trosicku oddalenejsi bod varu nez destovkaskeisy píše:JJ dík. Provedu

a nejdi ozvdusnovaky...nevim kde je maji T.S. ale bud bude na hadiciod topeni smer kabina a nebo na chladici nebo v jiho blizkosti.
pak napis jak si dopadl....
hlavne az to nastartujes koukej na budik..
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend