Mám tušení, že mě to čeká hodně brzo

EGR jde softem udělat aby se neotevíral vůbec , to už umíme celkem dlouho , ale prostě a jasně není to ono když ho uzavřeš softem nebo mechanicky, jak už jsem tady psal , jede to líp bez omezování EGRu. Na čištění sání se chystám taky , ale nějak se mi do toho nechce , když tak napiš jestli bude nějaká změna až ti to dekarbonizujíEnvel píše:S tím EGR-em to je docela alchymie. Jde zaslepit, ale musí zůstat dírky a softwarově to taky částečně jde nastavit aby se otevíral co nejmíň (Cendler už na to přišel). Mě to Cendler nastavil softwarově a pár dnů jsem s tím jezdil, ale když jsem to teď dal do původního stavu, tak musím říct, že je to lepší. Jednoduše řečeno, řídící jednotka je nastavena s EGR a pokud ho odstavíš, může a nemusí docházet u různých jízdních režimů a různého stavu zanesení sání k prodlevám nárůstu výkonu a různým záškubům. Přesně to ani nejde popsat, ale za několik jízd mi to udělalo pár nečekaných reakcí na sešlápnutí plynu. Ve čtvrtek jdu konečně na chemickou dekarbonizaci sání a EGR, tak potom poreferuju a možná zkusím udělat i nějaké fotky.
Tu průměrnou spotřebu máš palubní nebo reálnou ? ....co máš za motor ? Já se reálně nedostanu pod 6,5 ani náhodouN3RF píše:Dnes byl DPF úspěšně sprovozen za světa a po prvních 100km je průměrná spotřeba z 6,9l na 5,4l na sto. Na hodnocení je to trochu brzo, ale určitě to není horší než to bylo![]()
Takže, ekologové všech zemí, polibte mi ........
Na spritny sice jezdím...Mám to i jako rodinné COMBI , takže za rok najedu 40tis KM. Spotřebu moc neřeším , ale 5,4 na 100 to je až moc pěkná spotřeba...yan.ko píše:Ale tak ty mas tuning na sprinty, ne? Tam se na nejaky cruise speed AFR moc nehraje.
Tak to si trošku divočák, co?Radek156 píše:Na spritny sice jezdím...Mám to i jako rodinné COMBI , takže za rok najedu 40tis KM. Spotřebu moc neřeším , ale 5,4 na 100 to je až moc pěkná spotřeba...yan.ko píše:Ale tak ty mas tuning na sprinty, ne? Tam se na nejaky cruise speed AFR moc nehraje....Mě to při 180km/hod bere na dálku reálně cca 8L na 100 KM...
Zatím jsem viděl jen jednou nápis vzadu na VW.... Jedťe prosím za mnou...POLICIE ČR
Na palubním počítači jezdím za 5,7 L na 100 km
Divočák ani ne , když je dálnice prázdná tak to pustím i klidně k 200 , když je provoz tak se držím normálu , abych nemusel pořád přibržďovat a problikávat , za ty nervy to nestojí. Jsem slušný a klidný řidič.yan.ko píše:Tak to si trošku divočák, co?
Záslepku-těsnění vývodu jí prodává FIAT original 4 díry , na přívodu to ŘJ pozná, že jsi to zaslepil možná když tam vyvrtáš 3x8mm díry tak by mohla být spokojená...nebo egr uzavřít softwarově...Joe píše:Chtel jsem se zeptat na tu zaslepku. Co je lepsi dat ji k privodu nebo vyvodu. Spis bych ji dal k privodu, at tolik svinstva nejde do egr.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti