Výměna svíček na 166 V6 T.B
Výměna svíček na 166 V6 T.B
Ahoj chlapi měnil jste někdo svíčky už na motoru 2.0V6 T.B??
Je to složité?? Na každým autě jsem to zatím dělal sám,ale tady je přes to daný to sání tak nevim.
Je to složité?? Na každým autě jsem to zatím dělal sám,ale tady je přes to daný to sání tak nevim.
Subaru G3X Justy 1.316V 4*4
Fiat Croma 2.4JTDm Emotion
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna svíček na 166 V6 T.B
Sání tam může zůstat, jen musíš oddělat výparník oleje a hadici, která vede k němu. Klíč na svíčku (21) je třeba hodně dlouhý a tenký.
nejsem zase extra mechanik takže mohl by si mi nějak nafotit co bych měl sundat a oddělat abych tam měl přístup k tomu???Kůrkyn píše:Sání tam může zůstat, jen musíš oddělat výparník oleje a hadici, která vede k němu. Klíč na svíčku (21) je třeba hodně dlouhý a tenký.
Tam není 17tka klíč??
myslel si tohle:
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
není na tom nic složitého, musíš sundat tu baňku, co máš na obrázku se třemi hadicemi. Drží na dvou šroubech na 5 mm inbus klíč. Jestli jsou tam svíčky, které mají být, tak jsou na klíč 21 mm. (ten menší je 16 mm) Měly by tam být svíčky Golden Lodge 25 HL. U své jsem dal ekvivalent NGK, protože jsem nemohl originály sehnat a mám pocit, že na ty staré to jelo líp...
Ještě než vyšroubuješ svíčky, tak ej dobré vyfoukat z otvoru nečistoty stlačeným vzduchem, aby nic nespadlo do válce. Na pravé řadě válců hodně drží koncovky kabelů - těsnění uvolni trochu tenkým šroubovákem a nastříkej silikovovým olejem. Koncovky by se mohly přetrhnout - žádné násilí.
Na 4 válci mi u gtv vadila příčka nad chladičem - tu jsem taky musel odšroubovat, ale u 166 třeba vadit nebude.
Ještě než vyšroubuješ svíčky, tak ej dobré vyfoukat z otvoru nečistoty stlačeným vzduchem, aby nic nespadlo do válce. Na pravé řadě válců hodně drží koncovky kabelů - těsnění uvolni trochu tenkým šroubovákem a nastříkej silikovovým olejem. Koncovky by se mohly přetrhnout - žádné násilí.
Na 4 válci mi u gtv vadila příčka nad chladičem - tu jsem taky musel odšroubovat, ale u 166 třeba vadit nebude.
já tam mám ten motor dost utopenej. Řekl bych,že je skoro opřené to sání o zadní konec motorového prostoru.Myslím,že bez sundání to sání se tam nedostanu...nevim
Tak tady mám lepší foto.ALe měl si pravdu,asi to půjde. jinak v manuálu jsem se dočetl,že každých 20tis.km by se měli dělat vůle na ventilech. Co si o tom myslíš?? není to přehnané?? Poznám že to je rozhozené???
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jo, půjde to, jen vidím, že tam máš trochu modernější koncovky i na levé řadě válců a jinak uchycený výparník, ale to ničemu nevadí. Ventily by se měly seřizovat, sací podložkou a výfukové seřizovacím šroubem. Na výfuku je vůle 0,3 a sání 0,5 mm. Kvůli výměně podložky se musí vyndat vačka, tzn. shodit řemen alternátoru včetně rozvodového, nové těsnění pod víko ventilů 2 x 440,- Kč + 6 x těsnění kolem otvoru pro zapalovací svíčku po 270,- Kč, těsnění pod kolena sacího potrubí, těsnění za škrtící klapku. Svíčky Golden Lodge 25 HL stojí asi 300,- Kč kus. Tedy za servis na motoru po 20ti bez výměny oleje = materiál + práce cca 6000 - 7000,- Kč. Olej by se u turba měl měnit každých 10 000 km.
Kdybys na to neměl náladu, tak Ti to můžu vyměnit/seřídit.
Kdybys na to neměl náladu, tak Ti to můžu vyměnit/seřídit.
Tak to bylo vyčerpávající:) . No... To jsem si zase neco koupil:( najedu ročně tak 15tis km. Jinak díky za nabídku,ale záleží na tom odkud jsi a případně kolik casu by si na to potreboval? Svíčky uz jsem objednal přes známýho ve Fiatu ty budu mit ve čtvrtek.
Jinak olej a filtry mám vyměněné.Jinak ty ceny máš prosím odkud?? já se díval do eperu a tam by to vyšlo skoro na 5tis.
Ještě se zeptám-když je vůle na sacím ventilu v rozmezí 0.475-0.500 tak je to ok a nemusí se měnit podložka(neříká se tomu sedlo??)???
Jinak prosimtě myslel jsi těsnění z obrázku čísla 5,6,2???
Ta 6tka se dá asi koupit jen u Alfy,že?? jinak ty dvě jsem se díval po netu a našel jsem i levnější než je cena originálu.
Díky moc za odpověď.
Jinak olej a filtry mám vyměněné.Jinak ty ceny máš prosím odkud?? já se díval do eperu a tam by to vyšlo skoro na 5tis.
Ještě se zeptám-když je vůle na sacím ventilu v rozmezí 0.475-0.500 tak je to ok a nemusí se měnit podložka(neříká se tomu sedlo??)???
Jinak prosimtě myslel jsi těsnění z obrázku čísla 5,6,2???
Ta 6tka se dá asi koupit jen u Alfy,že?? jinak ty dvě jsem se díval po netu a našel jsem i levnější než je cena originálu.
Díky moc za odpověď.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, těsněnní 5,6 a 2 jsou nutná, vůle ventilu je předepsaná 0,475 - 0,5 mm, ale 0,025 mm je spárovou měrkou neměřitelné, takže to znamená, že měrka 0,5 mm musí jít vložit ztuha - akorát. Těsěnní by se dala sehnat levnější, to, co jsem psal jsou ceny originálů. Jsem z Pacova, do Brna je to asi 150 km po dálnici.
Takže to znamená,že když-by tam ta měrka šlo vložit volně tak je ta podložka v háji???
Jinak známej mi řikal,že většinou se rozhasí ty ventily na výfuku.Je to možné????
Jinak známej mi řikal,že většinou se rozhasí ty ventily na výfuku.Je to možné????
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Když půjde moc volně nebo se tam vejde měrka 0,55 mm nebo se tam naopak vejde pouze např. 0,45 mm tak je vůle mimo toleranci. Pravidlem není, že se rozhází pouze výfukové může to být tak i tak.
Jasny. A je to teda tak,ze se sací ventily daji prakticky seřídít pouze výměnou té podložky? Není tam tedy žádný seřízovaci mechanismus jako treba na výfukových?
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nene, sací pouze podložkou, protože vačka je přímo nad ventilem a ovládá je přímo přes zdvihátko, jehož výška se nastavuje touto podložkou.
OK. to jsem potřeboval vědět.No a ještě poslední dotaz. Podložka nebo Sedlo??? Jak je to správně???
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:

vymezovací podložka, překlady v ePeru jsou otřesné.
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Trošku to oživim, u 3,0 bude postup předpokládám stejný že?
Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
- Marcel Nera
- Nováček
u 3L je to úplně jinak
Kurkyne jaký průměr zdvihátka je u TB na sacím ventilu?

Kurkyne jaký průměr zdvihátka je u TB na sacím ventilu?
italofil