Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
I na ně je 3 roky záruka.Viz leták http://www.lidl-pageflip.com/cz.html?kid=TbrBhL
Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
Tak jasně... ono je to spíš to dnešní lpění na "značkovosti" a když máš nosiče Thule, tak je to "lepší" než Lidl, ale jak už jsem psal, vpodstatě na Lidl v tomhle směru nemůžu nadávat (ale jídlo tam mnohdy mizerný maj, na tom trvám
). V dnešní době má spousta lidí zbytečné předsudky vůči různým značkám a nemusíme chodit daleko že jo
. Stačí chvíli vyrábět mizernej šrot byť s dobrými parametry a už snad na vždy má daná značka nálepku šmejdu, ikdyž jen měla špatné období (Alfa, Acer...Tesla...). Na druhou stranu nechápu, že některým značkám se daří udržovat si dobrou image i přesto, že vyrobili jen pár dobrejch věcí, jinak soustavně vyráběj levnej šrot (VW, Samsung, Sony, LG...)
. Jen doufám, že jsem teď někomu nešlápl na kuří oko pomlouvánímznaček, které má rád
.

dneska jsem si všimnul že mi ubyl jeden dílek na kontrolce oleje..zatím tam vždy při startu svítilo max...je to ok?
AR 159 SW 2,4 JTDm 147kw kůže, navi.
Tak záleží kolik máš nalítáno od výměny a plného stavu. Taky hodně záleží jestli si stál na rovině nebo z kopce.
NOW- Mazda 6 2.0 121kW
EX- Ford Focus Combi 1,0 EcoBoost 92kW
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
EX- Ford Focus Combi 1,0 EcoBoost 92kW
EX-AR 159 JTDm 110kW
EX-AR 147 1.6 88 kW
EX-Lanci Delta HPE
- Petan147
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
mi se to podle toho jak je auto nakloněné pohybuje +/- i dva dílky a když pak zajedu na rovinku a vytáhnu měrku, je to vždy téměř na max.
Alfa Romeo Gulietta 1.4T 170cv
ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 147kW High rv.2006
ex Alfa Romeo 147 1.6 TS 77kW Progression rv.2001
ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 147kW High rv.2006
ex Alfa Romeo 147 1.6 TS 77kW Progression rv.2001
Mě do plného chybí dva dílky a na měrce v motoru mám olej taky blíž k maximu než k minimu. Dolívat to nebudu, mám zaznamenáno někde kolik jsem tam dal a zajímá mě pak, kolik z toho vyteče. Myslím, že je zbytečný to řešit, pokud to neubude až na min.
Tak resit to az bude na merce na minimu mi neprijde nejrozumnejsi.. kolik oleje to zere zjistis stejne i dolitim noveho na uroven kde jsto mel po vymene. Ale kazdy sveho stesti strujcem, ze
. Kazdpadne chybejici dilek na displeji ale traga zas neni.. fakt dost zalezi na tom jak moc rovne stojis. Jsem zjistil, ze rovina od sikmyho stani muze cinit i 4 dilky.. 

Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
Tak já taky trochu spoléhám na to, že ti taloši sou taky trochu rozumný a nedaj to minimum tak, aby v době kdy nastane už motor běžel nasucho
. Vzhledem k tomu, že mě se to od výměny oleje nehlo (na maximum nedolívám, protože moc může taky škodit
) , tak si myslím, že to žrát moc oleje nebude, navíc 2.4 se zvýšenou spotřebou oleje tušim nikdy problémy neměla. Nicméně zatím mám s autem najeto relativně málo kilometrů, takže těžko soudit. Olej budu měnit tak za dva měsíce, protože to už tam bude tak 6000 Km a první výměnu u ojetiny skoro vždycky provádím dřív než je třeba. Při tom ještě asi vyměním vzduchový filtr, protože si ani nejsem jistej, kdy byl naposled měněnej
.
Ty čárky na display jinak opravdu odpovídají jen na rovině...

Ty čárky na display jinak opravdu odpovídají jen na rovině...
ja vzdy dolejem tak aby som mal na palubaku plne ciarky a vobec to potom nekolise ;-)a na mierke je po max
Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
To riprex: Tak já reagoval na to jak jsi napsal, že dokud není na měrce minimum, tak že je zbytečný to řešit.. to se nezlob, ale je blbost takhle uvažovat. Jinak vzducháč by se měl měnit vžycky při výměně oleje. Já to tak dělám a po těch 15ti tisících po kterých měním, je i vzducháč už dost jetej, a to fakt s autem honičky nepořádám, takže ho vyměň určitě taky, pokud Ti pětikilo nebo kolik stojí neublíží. Dneska jsem vzal výměnu i s kabinovým a ten byl prý už hodně na hadry.. ty 3 roky co auto mám, jsem ho nějak opomíjel 

Tak ty příčníky z Lidlu mi utekly,dnes měli ještě 3 a vyprodali mi je před nosem :-( Tak budu sledovat net
Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
já je koupil předminule a ještě jsem je nepoužil, ale jednou se budou hodit, tak zatím plní funkci v garáži 

Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
- wenca89
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
sunic - neříkej mi, že to je jen náhoda. Všechno děláme úplně nastejno
kabinovej (pylovej) filtr jsem měnil cca. 3týdny nazpět a taky po necelých 3letech, co auto mám, úplně stejně jsem na něj zapomněl a je pravda, že to byl celkem humus...
Už jsem měnil i brzdy a ložiska, jak jsi na tom ty?

Už jsem měnil i brzdy a ložiska, jak jsi na tom ty?

AR 159 SW 1,9JTDm
Dej pokoj s ložiskama
Se teda prej mechoš leknul, když auto odvážel, jak to vzadu hučí, ale prej teprv pak zjistil, že dojíždím zimáky.. a mám tam Dunlopky, Winter 3D a ty prej jsou snad nejhlučnšjčí ze všech. Jinak brzdy mě čekaj příští měsíc, kotouče vzadu jsou drážkovaný jak gramofonová deska 
No a pak se mi zas ozvaly po zimě spodní ramena, vržou jak postel z bordelu
Takže červenec bude asi opravářskej..

No a pak se mi zas ozvaly po zimě spodní ramena, vržou jak postel z bordelu

Takže červenec bude asi opravářskej..

sunic: Tak to já pylovej měnil, ale vzduchovej ne, protože mě to nepřišlo tak důležitý - je tam od prosince tzn. tak 5500Km, byl měněnej s olejem. Olej jsem radši vyměnil, stejně jako kapalinu v servu, olejový, palivový a pylový filtr. Jinak jo, asi sem to napsal trochu jinak než jsem měl na mysli, prostě pokud budu vidět, že sem to měl plný a najednou mě to ubejvá, tak to budu řešit, protože to je buďto auto olejnička a nebo ten olej žere. Ale správně by to pokud je tam minimum nemělo vadit. Druhá věc je ta, že to pak zcela jistě spadne pod a pak už to problém je. Každopádně myslím, že rozumné je, pokud je to v horní polovině ukazatele. Pod půlkou bych si na to asi začal dávat pozor a dolil to...
- wenca89
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To ty ramena nejdou jenom namazat?
jinak zadky jsem nechal a menil jsem pouze komplet predek. Jinak ty loziska, resp. komplet naboje nejsou zase tak strasny. Jen me udivuje, kdyz je vse OK, jak je auto krasne tichoucky. 

AR 159 SW 1,9JTDm
zdar vsetkym, ak by este niekoho zaujimali tie fantomove chyby, ktore som mal, bol som dnes teda u toho noveho servismana na doporucenie bratranca (prve co povedal, ked uvidel auto "vitaj kraska"
), ma tiez alfu, tak to napichol na diagnostiku a pozeral, pohral sa, v tom predoslom servise teda nic nezmazali, preto to vypisovalo chyby, palubak ukazuje dako sviznejsie a realnejsie ako predtym a bol zadrbany snimac na spojke, tiez to zhasnutie motora z nicoho nic, vraj to bol tlak na vstrekovaci, ci co, ze to sa aj jemu uz ras stalo, no a to vrzganie brzd, volaco zatuhnute a trebalo len premazat, inac ked som od neho isiel, zacalo mi vrcat servo, pri toceni volantom sem tam, nieco ako ked sa tam trie guma o gumu, alebo taky zvuk, nic strasne, nerobi to stale, co to moze byt? ze by bolo treba doliat olej?
btw pre zvolen a okolie doporucujem zatial servis sielnica 0905583214 a na lieskovskej ceste nech sa idu ...

btw pre zvolen a okolie doporucujem zatial servis sielnica 0905583214 a na lieskovskej ceste nech sa idu ...
SW 1,9 JTD 88kW DPF 4/2007, dovoz, jvc touch navi, tachometrovo 135000km
realita podla servisu Rotterdam 165000km
EX: Almera, Almera GT, Micra, Felicia, Favorit

EX: Almera, Almera GT, Micra, Felicia, Favorit
tady mas 10 stranek na procteni o servu v 159 viewtopic.php?f=37&t=6650&start=225 je to docela obsahle tema 

wenca89: Tak ramena mi mechoš promazal, tak třeba bude klid, ale stejně si ty ramena už o výměnu říkaj.. holt po 280ti tkm, z toho nějakejch 130 po českejch silnicích, si už výměnu zasloužej
Jinak přední kotouče jsou snad ještě ready, tak zainvestuju jen zadek a předek uvidím až bude auto na heveru, třeba to udělám komplet. Ale to zas bude ranec, tak fakt uvidím podle stavu.
riprex: Tak původně jsi psal, že si nejsi jistej, kdy byly vzducháč měněnej a teď už víš. No nerozumím tomu.. hele, dělej jak chceš, každopádně spoléhat na to, že můžu dolejt olej až když bude na mimimu je podle mýho blbost. Já na to tehdy(už cca 10let) doplatil u 156tky s 2.5 V6, taky jsem po koupi viděl, že mám olej relativně nedávno měněnej, na rysce bylo tak půl mezi min/max, tak si říkám, že litr koupím a doleju do max a než jsem to během 14ti dní udělal, tak mě chytla závodivá, chtěl jsem se kolegovi pochlubit jak je těch 190koní divokejch a po projetí pár kilometrů pod plným plynem na ranveji, se z motoru ozvalo cvak, cvak, cvak, pak skříp, skříp, skříp a motor byl zadřenej.. takže si nemyslím, že je třeba šetřit na litru oleje, kterým bys tu hladinu udržoval o něco výš než na minimu. Ale jak jsem psal, každý svého štěstí strůjcem, mě ta "sranda" tehdy stála 40 000kč...

Jinak přední kotouče jsou snad ještě ready, tak zainvestuju jen zadek a předek uvidím až bude auto na heveru, třeba to udělám komplet. Ale to zas bude ranec, tak fakt uvidím podle stavu.
riprex: Tak původně jsi psal, že si nejsi jistej, kdy byly vzducháč měněnej a teď už víš. No nerozumím tomu.. hele, dělej jak chceš, každopádně spoléhat na to, že můžu dolejt olej až když bude na mimimu je podle mýho blbost. Já na to tehdy(už cca 10let) doplatil u 156tky s 2.5 V6, taky jsem po koupi viděl, že mám olej relativně nedávno měněnej, na rysce bylo tak půl mezi min/max, tak si říkám, že litr koupím a doleju do max a než jsem to během 14ti dní udělal, tak mě chytla závodivá, chtěl jsem se kolegovi pochlubit jak je těch 190koní divokejch a po projetí pár kilometrů pod plným plynem na ranveji, se z motoru ozvalo cvak, cvak, cvak, pak skříp, skříp, skříp a motor byl zadřenej.. takže si nemyslím, že je třeba šetřit na litru oleje, kterým bys tu hladinu udržoval o něco výš než na minimu. Ale jak jsem psal, každý svého štěstí strůjcem, mě ta "sranda" tehdy stála 40 000kč...
Že si nejsem jistej jsem psal proto, že to nevím naprosto jistě. Sice k tomu co jsem k autu dostal psanej je, ale jaká byla realita netušim. Každopádně v srpnu si udělám čas a vyměním to. S tím olejem bych si to u T.S., vlastně všech benzínů od Alfy nedovolil (ani lít tam něco jiného). To JTDm zas není bych řek tak náchylný... každpádně zbytečná polemika, prostě olej dolívat pokud možno vždy tak, aby tam bylo aspoň do půl rysky a neměl by být problém (u JTDm).
Já bych to tak neřešil, 2,4 nepapá olej vlastně vůbec (alespoň ta moje za 6.500 km nic, furt MAX) a pokud mi při každém startu ukáže hladinu oleje, tak se nemůže stát, že klesnu pod MIN i kdybych to udržoval uprostřed mezi MIN a MAX. Navíc v kufru mám vždy litřík na dolití, takže i kdyby mi to kleslo nečekaně po nějaké dálkové trase někde u moře, tak to prostě pořeším lehce. TwinSparky to je úplně jiná pohádka, tam bych hladinu na max hlídal jako oko v hlavě.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
vlastne píše:zdar vsetkym, ak by este niekoho zaujimali tie fantomove chyby, ktore som mal, bol som dnes teda u toho noveho servismana na doporucenie bratranca (prve co povedal, ked uvidel auto "vitaj kraska"), ma tiez alfu, tak to napichol na diagnostiku a pozeral, pohral sa, v tom predoslom servise teda nic nezmazali, preto to vypisovalo chyby, palubak ukazuje dako sviznejsie a realnejsie ako predtym a bol zadrbany snimac na spojke, tiez to zhasnutie motora z nicoho nic, vraj to bol tlak na vstrekovaci, ci co, ze to sa aj jemu uz ras stalo, no a to vrzganie brzd, volaco zatuhnute a trebalo len premazat, inac ked som od neho isiel, zacalo mi vrcat servo, pri toceni volantom sem tam, nieco ako ked sa tam trie guma o gumu, alebo taky zvuk, nic strasne, nerobi to stale, co to moze byt? ze by bolo treba doliat olej?
měl jsem to samé, v Imofě mi vyměnili nádržku a servo olej za zelenou Tutelu GI/R a celé to vyšlo na nějakejch 2200Kč i s prací a je klid

Alfa Romeo Giulietta 1,4TB Multiair
Audi TT 2,0TFSI
Honda CBR 600rr
Ex Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 110kW DPF-off (Cendler)
Audi TT 2,0TFSI
Honda CBR 600rr
Ex Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 110kW DPF-off (Cendler)
Tak to mě ani ta moje 1.9tka olej téměř nežere. Jsem teď od poslední výměny najel necelých 17tkm a na displeji teď před výměnou (bez dolévání) mi chyběly 2 čárky, takže taky ouplně v poho. A tenkrát i když to TSko nebylo, jsem to nějak podcenil a sranda se nevyplatila..
Bylo to fakt blbý ani né 3 týdny po koupi auta zainvestovat dalších 40tkč...

no jo no, za blbost se plati, me se stalo s mym prvnim autem to samy, ale u me to byla mladicka nerozvaznost, coz u Tebe se tomu tak rict uz neda, ne? 

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Hele, zas takovej dědek nejsem..
Tehdy mi bylo nějakejch 25, tak se to ještě s přivřenejma očima dá do mladickejch let počítat.. No přesedlal jsem ze 115ti koňový Calibry, tak mi těch 190 šestiválcovejch kobyl připadalo neskutečnejch, tak jsem jim podle toho zatápěl a dobře to nedopadlo..