Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
Re: Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
zvednes zadni sedadlo, das pryc krytku, odpojis konektor a hadici, vyklepes plastovou matku a je venku
-
Viktor-156
Petr147- Diky moc doufam žemy to pujde.
ta plastova matka je hrozny opruz, ta moje praskla a musel jsem davat jinou
-
Viktor-156
Jo diky tak ja si dam bach doufam že to zvladnu.
-
Viktor-156
A mam ještě jednen dotaz jak bych ji nejlip nastartova po zhruba 1 roce.
novou nebo nabitou baterii. idealne cerstvy benzin. plus bych rozhodne pred startem motor parkrat protocil rucne.
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
-
Viktor-156
Diky moc a když tam mam ještě starý benzín tak ten mám vypustit? nebo nemusim
asi staci naredit
-
Viktor-156
Doufam že to včechno dopadne dobře.
-
Viktor-156
zdar všichni,
Všechno se my podařilo oddělat polivovi hadičky eletriku ale k tomu čerpadle sem se dostat nemohl. Nešlo my oddělat plastovy vyko od čerpadla nevi někdo jak na to???
Všechno se my podařilo oddělat polivovi hadičky eletriku ale k tomu čerpadle sem se dostat nemohl. Nešlo my oddělat plastovy vyko od čerpadla nevi někdo jak na to???
Viktor-156 píše:Zdravim
Alfa 156 1.6 ts 88kw mám na ní špatny čerpadlo a nevim jak se vyměnuje. Kdyby byl někdo tak hodny tak my prosim napište. diky
Musíš povolit tu plastovou velkou matici, jsou na ní takový výstupky a většinou na to musíš vzít kladívko a šroubovák a povolit ji vyklepáváním,

michal81 píše:Tak jsem to odpoledne napíchnul na diagnostiku a ukázala mi dvě chyby:
1.-Vysoký plnící tlak, to s tím nesouvisí, to mi špatně regulovalo turbo, to už je vyřešeno.
2.-Transmission/Gear Sys (5) číslo chyby P0704 To je něco souvisejícího s převodovkou,(spínačem spojky ?) ale podle mě to s tímto problémem nemá nic společnýho. Dle mě si to tuto chybu vyhodilo, když mi právě kvůli vysokýmu tlaku skočila ř.j. do nouzáku a za jízdy jsem auto chcípnul a zase nastartoval.![]()
S Martinem z MATES-AUTO máme stejnej názor, že by to mohlo dělat opravdu načnuté čidlo otáček na klice. Nechám to zatím být a uvidím, co to bude dělat dál.
Tak mám další poznatky: 1- dělá to jak na studeným motoru, tak i na teplým.
2- pokud přijdu k autu dám klíče do zapalování a nastartuju, tak není problém nastartovat, ale pokud nechám klíče ve spínačce nějakou chvíli (třeba 5minut), tak startér točí motorem a nechytne to. Pokud klíče vyndám a třeba zamknu a odemknu auto a opět zkusím nastartovat chytne bez problému. Diagnostika nehlásí nic. Koukal jsem přes Fiat ECU scan na live data a na nic jsem nepřišel. Včera jsem zkusil vyndat a vyčistit ještě DRV ventil protože mě napadlo že by se mohl sekat a nepouštět naftu do lišty, ale byl čistej a po namontování ho zpět žádná změna. Na live datech se chová normálně a tlak pouští a reguluje správně.
3-takže snímač otáček na klice jsem zavrhnul, DRV ventil taky, tím to nebude. Napadá mě jen možnost že zlobí imobiliser, ale že by si nevyhodil chybu jemi divný, ale dle toho že to má zřejmě souvislost s tím jak dlouho nechám klíče ve spínačce, tak se k tomu přikláním.
Jinak dnes večer s tím jedu

-
Viktor-156
Diky všem
Moje alfička nastartovala sice se ji moc nechtělo 1 chcipla ale potom se spamatovala a tedka už krásně startuje. už jen brzdy a je jako dřiv.
Ještě jendou děkuji všem.
Moje alfička nastartovala sice se ji moc nechtělo 1 chcipla ale potom se spamatovala a tedka už krásně startuje. už jen brzdy a je jako dřiv.

- Ferro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Čus,
poradí někdo jak sundat plast okolo zadního stěrače? Nevím jak je to tam přidělaný a nerad bych třeba prasklo sklo..
poradí někdo jak sundat plast okolo zadního stěrače? Nevím jak je to tam přidělaný a nerad bych třeba prasklo sklo..
AR 156 Crosswagon
AR Giulietta 2,0
Aprilia RSV Mille R
ex AR 156 2,5 V6
AR Giulietta 2,0
Aprilia RSV Mille R
ex AR 156 2,5 V6
neviem ci to len u mna alebo na vsetkych TS no mam pocit ze vsetok vykon je na asi 2cm stlacenia pedalu a fakt ze stlacim pedal len asi o 5mm a uz to proste ide... na inych autach to nie je take ostre alebo ako to popisat
-a ked niekto iny ide soferovat tak ho musim dopredu upozornit na citlivost aby ho to neprekvapilo
-a ked niekto iny ide soferovat tak ho musim dopredu upozornit na citlivost aby ho to neprekvapilo
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
Máš lanko? Já nic takového nepozoruju
Limo* s bussem (166 3.0)
-
bernsteinrcz
Ahoj mám alfu 156 2.0 ts 114kw auto je v pohodě ale přijde mi že nejvetší tah to má až od 3000 otáček do tech 3000 to sice jede pěkně ale přijde mi že se to maličko dusí... prosím o nějakou radu čím by to mohlo být... měl jsme předtím gtv se stejným motorem a nedělalo to... tak nevím zda to je normální u 156...
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, měnil někdo přední znak ? Objednal jsem si ten náhradní od Mates-auto a dneska jsem zkoušel ten starý vydloubnout a moc mi to nešlo, vzadu jsem tu matku měl povolenou... Nemáte někdo tip jak na to ?
Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
Drzalo to este na obojstr. lep pasce ale fest, musel sem pouzit opravdu hrube masili ,abych to stama dostal.
Vrtačka udělat díru nebo vrazit plochý tenký šroubovák a vypáčit.
Limo* s bussem (166 3.0)
Cau, mam rychly dotaz. Nasel sem peknou alfu, VIN ZAR93200001380519 . Co me ale prekvapuje ze EPER me ukazuje u tohodle VINu dva motory. Je mozny ze to znamena ze byl menenej? Divam se na eper.fiatforum
Alfa 147 1.9JTD '00
ano mam lanko a nie ze by mi to nejak vadilo ale neverim ze to tak ma byt... prva polovica pedalu by mala byt jemnejsia abo ja neviemDallen píše:Máš lanko? Já nic takového nepozoruju

166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
Když máš lanko tak to by mělo být uplně v pohodě. To lanko jde přímo na klapku. Já u svého teda nepozoruju, že by plyn byl nějak hodně citlivý. Dá se dávkovat dobře a když si to zrovnám s některými auty s cejchem ve znaku <> tak se dá skoro říct, že plyn je mrtvej.
Pokud si při zastaveném autě bez problému držet konstatně jakékoliv otáčky tak to je v pohodě.

Pokud si při zastaveném autě bez problému držet konstatně jakékoliv otáčky tak to je v pohodě.
Limo* s bussem (166 3.0)
Ahoj Alfisti,
mám na Vás velikou prosbu. Zabouchl jsem si v kufru 156 r.v. 98 klíč (náhradní nemám, jsem blb, já vím
). Je nějaká šance kufr otevřít bez použítí kladiva na okno? Moc Vám děkuji za rady, Jirka
mám na Vás velikou prosbu. Zabouchl jsem si v kufru 156 r.v. 98 klíč (náhradní nemám, jsem blb, já vím

Dlouhý tvrdý drát háček na konci. Zkusit stáhnout tlakem zadní okno, případně odhrnout těsnění a pak už jen hooodně času na hraní
Mě to trvalo asi 30m

Mě to trvalo asi 30m
Limo* s bussem (166 3.0)