Koniec koncov kazdy vie ze jazdime na hranici 7l 1,9 a na hranici 8l 2,4.
acmilan píše:Vypada to tu ako keby sa tu kazdy zacal predvadzat aku malu spotrebu na 159 ma, a pomalu si zacinam pripadat ako na foru pre Toyota prius![]()
No většinou jezdim po okreskách. Do práce to mám 20 km a jezdim předpisově a s lehkou nohou. Jak řikám mě by nevadilo že to žere víc... ale o 2 litry je dostxjohny píše:![]()
rodgers: Jakou jezdíš trasu a jak rychle?
Jo chystám se na to hned v lednu... tak uvidim jak to spadne...riprex píše:Jestli máš ještě DPF, tak ta spotřeba bude normální. Vyndej ho a půjde to tak o litr níž, víc s tím zkrátka neuděláš. Diesel nebyl zamýšlen na krátké trasy a nevím jak u tebe, ale u mě je teprve tak po 20ti kilácích zahřátej.
No předtim sem mel 407mu 1,6 HDi 80 KW a tam se se nedostal vic nez 4,9l prumer. a to jezdim stejny trasy se stejne tezkou nohou takže když tam ted vidim tech 8,1l tak sem z toho takovejssvd píše:Hoši [-o<![]()
rodgers: Záleží kde jezdíš, když pojedeš dál tak to pujde dolu. Ale jinak já se taky blížim k 8l když je tam hlavně město a porad sotva zahřatej motor, ta spotřeba hodně klesá až když se motor porádně ohřeje a když jedeš dál. Po městě za 8l a když jedu dálku tak klidně za 5.6 l, řek bych že je to normálka. Máš auto chvíli, ne? Časem zjištíš jak na něj se spotřebou.
Nevím na co si byl zvyklej před tím ale na rozdíl od většiny jinejch aut tenhle počítač aspoň nekecá ve svůj prospěch, mě ukazuje třeba i o 0,5 l víc než je skutečnost.
na to by som sa nespoliehal,mne po dpf off klesla spotreba minimalne,mozno o 0,2l ...pod 7 sa nedostanemriprex píše:Jestli máš ještě DPF, tak ta spotřeba bude normální. Vyndej ho a půjde to tak o litr níž, víc s tím zkrátka neuděláš. Diesel nebyl zamýšlen na krátké trasy a nevím jak u tebe, ale u mě je teprve tak po 20ti kilácích zahřátej.
Proč si děláš ze zoufalců co mají spotřebu o 0.3l v zimě více než v létěPetrGTV píše:zkusím se zeptat tady, mám 156 2,4 JTD Multijet, mám ji už rok a vždyky mi průměrnou spotřebu ukazovala 6,3, ale ted poslední měsíc jezdím za 6,6, bojím se, aby nebyla někde chyba, nebo je to tím, že je zima? pradte co s tím, jsem zoufalý, začíná mi to lízt do peněz,a to v bazaru slibovali, že se do 5 litrů v pohodě vejdu ....
ironie
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Amazon [Bot], Bing [Bot] a 1 host