ani se poradne nepodivam a uz vim ze to je mrdka

pokud hledas auto, a ne vrak, musis jeste neco posetrit
Chci ho koupit pro svoji, ale najezdi malo a vykon taky nepotrebuje. Benzinaku jsem tu nasel strasne malo. Neznamena ze kdyz je za taku cenu ze to musi byt srot, o tuto motorizaci nema moc lidi zajempedro m píše:Reggi:
ani se poradne nepodivam a uz vim ze to je mrdka![]()
pokud hledas auto, a ne vrak, musis jeste neco posetrit
Myslim ze jsem nekde cetl ze davali 6 prevodu za priplatek, docela me to zajmalo protoze v inzeratu je psano 6tikvalt, ale v te recenzi to bylo psano globalne o alfach 159 ze se to nedalo plne pochopit. Pokusim se to najit. Taky je to jedina motorizace v benzinu kde je rozvodovy remen namisto bezudrzbovych rozvodu s retezem.lukee píše:Je to oplácký Ecotec, dva variátory/dvě vačky. Dával se např. do Vectry C a to ve dvou výkonových verzích. Vectra je cca o 110kg lehčí, než 159 se stejným motorem, takže 159 bude o nějakou tu desetinu sekundy na stovku pomalejší. Je to jediná motorizace ve 159 ke které se nedával šestikvalt.
Něco k té Vectře:
https://www.youtube.com/watch?v=WJzA7kphXlk
Bylo jich 5lukee píše:Reggi:
Ú
Převodovka:
GM převodovka, u 159 je normální že chodí ztuha, chce to víc síly akorát. Určitě nic na opravu, pokud to při řazení neřachtá.
Záslepky:
Vzhledem k tomu, že jsou v těch madlech na dně jen položené, je lehké je ztratit. Každopádně si myslím, že sehnat je ve Fiatu nebude problém.
Světlo:
Originál stojí cca 1.600,-, neoriginální náhrada 1.300,-, ale jen půlka toho zadního světla (půlka je v blatníku, půlka v 5. dveřích, ty ceny jsou jen za tu půlku).
edit: a jak ty kvalty? Bylo jich opravdu 6 nebo 5?
Vetsi hluk na zadnich sedadlech jsou 100% zadni zimaky, jinak má 159 vzadu neskutečné ticho. Převodovka od GM je možná tužší na řazení, ale na druhou stranu je přesná a spolehlivá. Neexistuje aby tě řazení na některý stupeň nepustilo. Já běžně řadím třeba 2-4, nebo 3-6. Nikdy jsem ji nemusel přemlouvat, aby mě pustila. Oprava převodovky je ranec, nehledě na to, že už demontáž je komplikovaná, protože musí ven přední saně.Reggi píše:Tak auto mam projete,,, Pri projizdeni mi jen clen rodiny vytkl vetsi hlucnost pri sezeni na zadnich sedackach ale podle me to muze byt i zimnima pneu, na miste ridice jsem nic podezreleho neslysel... Jedine scim jsem mel problemy bylo razeni na stupen 4, obcas me to nechtelo pustit. Ostatni stupne bez problemu ale ta 4ka me proste trapila, mozna jsem nato byl prilis jemny, ale nemyslim si. Nevi nekdo co to muze byt?? Popripade zda je to lehke na opravu nebo zda je to znamka neceho od ceho mam dat ruce pryc,,, diky za reakce
člověče, řekl bych, že to logo na brzdičích bylo i pře fl - aspoň utěch silnějších verzí...ale skočit se teď kouknout do garáže nemůžulukee píše:Viz. změny po faceliftu:
....
5. přibylo logo Alfa Romeo na brzdičích u nejvyšších motorických verzí
....
Ale pokud najdeš pěkné auto v dobrém stavu i před FL, není důvod ho nekoupit.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů