Ma tesi, ze som si precital plno hodnotnych informacii. Ale moja chyba, ze som sa pytal prilis simplexne. Vsetky posledne auta som mal chipovane, naposledy som chipoval na parku Superb 3,6 a 1,8 tsi. V konecnom dosledku to dopdalo tak, ze Superb ma mensiu spotrebu pri miernej zatazi a ovela vyssiu pri velkej zatazi, co nie je pochopitelne ziaduce vzhladom na potrebu jazdit rychlejsie. Naopak pri Tsi sla spotreba mierne hore, ale pri zatazi naopak dole, co je ziaduce

. Mne je jasne ze spotreba pojde hore, mne ide o ten rozptyl a o spravanie sa spotreby pri roznych rezimoch. Aky to ma dopad na prejav motora pri roznych otackach atd. Niektorym autam to pomoze a autom sa lepsie jazdi a niektorym nie, zavisi od potreby pilota.
Dakujem za poucenie o prevadzkovych nakladoch a o alternative vo Fabii, ale keby som nesledoval prevadzkove naklady tak na take auto nemam a keby sme sa vsetci tvarili, ze nam to je jedno, tak vsetci jazdime minimalne v 8C (ked mam ostat pri AR). To ze akceptujem vyssie naklady na prevadzku neznamena, ze su mi ukradnute.