Naše Alfy - 20. kolo (3.10-10.10)
Příteli woche, nic ve zlémwoche píše:159 - to mě moc nebere, měl jsem možnost to řídit a prostě takový normální auto.

Ano 159 je prostě takový normální auto kterých jezdí tisíce. Kamkoliv s ním přijedeš tak si tě nikdo ani nevšimne, každý okukuje hned Skodaauto, Pažouty, Rendly a podobné perfektní auta a po nějaký Alfě 159 nikdo ani neštěkne. Příteli, 159 se každýmu samozřejmě nemusí zamlouvat, ale zcela určitě to normální auto není, tak, jako ostatně žádná Alfa Romeo
V tomto kole samozřejmě nehlasuju, ale moc se mi líbí 156 V6 TI

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
tohle je nadherna fotka..
http://www.cuoresportivo.net/karty/jp159/03.jpg
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
ÓÓÓ Richie děkuji za nádhernou fotku "mého normálního auta". jsem rád ,že se ti líbí a samo dík všem za hlasy.Richie píše:tohle je nadherna fotka..
Omlouvám se ,ale nemohl jsem si odpustit reakci na kolegu woche.
Ale nic ve zlém a díky.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- woche
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že jsem se tady dotknul jednoho majitele 159
Ale je mi to vcelku jedno, každej můžeme mít svůj názor a je to stejný, jako když někdo řekne o nějaký ženský že je hezká a druhý řekne že se mu nelíbí, protože je třeba hubená nebo naopak tlustá. Já jsem si svojí první Alfu koupil asi jako cca 15tý auto v životě a to ve 30ti letech a byla to 7let stará Alfa 156 2.0 TS se sportpaketem a bylo to moje první auto, kterým jsem si začal plnit určité svoje sny, protože jsem jí vždycky chtěl, ale neměl jsem na ní peníze. Vzpomínám si jak jsem si pro ní jel asi 200km, bazarník na mě čekal do 8mi do večera, svezl jsem se a ihned mi prostě sedla a koupil jsem jí. Přečipoval jsem jí a byl jsem s ní maximalně spokojenej, akorát že už byla docela stará a taky pěkně chlastala. Našel jsem si 156ku Sportwagona, novej model v JTD 1.9 8v r.v.2004. Byla 2,5 roku stará, což pro mě bylo v tý době něco nepředstavitelnýho, byl to kombik, kam se mi vešla i nějaká ta krabice a nafta se slušnou spotřebou (nikdy předtím jsem naftu neměl). Jel jsem pro ní přes půl republiky a jel jsem tam s tím 2.0TS abych jim ji nechal na protiúčet, cestou jsem porušil většinu pravidel, za terý by mě měli sebrat asi všechny body a cestu jsem si vyloženě užil. Když jsem přijel na místo, tak tam na mě čekal opravdovej krasavec, ale moje první dojmy z jízdy byl docela šok - prostě hned po rozjezdu jsem zjistil že nafta není benzín, ale byla hezká, vybavená a hlavně nebyla stará. Načipoval jsem jí, jela dobře, nežrala, ale zážitky s benzínem se vůbec nedali srovnat, vždycky jsem se na ní koukal a říkal si jaký by to bylo, kdyby ten krasavec měl pod kapotou třeba 2,5 V6. Pořád to ale byla 156ka s vynikajícími jízdníma vlastnostma a krásným interiérem, a jediný co kazilo dojem bylo chro chro pod kapotou a tak jsem začal přemýšlet co dál - jakou Alfu s benzínem. Koukal jsem se po spotwagonu 2,5 V6 s TI paketem, ale nejvíc jsem chtěl GT 2.0 JTS, jenomže zrovna těhle dvouch aut moc na výběr není, to víc nabídek je na 159ku a jako varianu 159sportwagon 2,2 JTS jsem taky uvažoval, ale spíš jako rozumově - že je to nový auto. Pak jsem ale objevil jednu 147 GTA, o ktré jsem snil. Teď trochu ale odbočím - byl jsem ze začátku úplně hotovej z Brery a i 159ka se mi líbyla, jenomže pak jsem jel do Mimonské války a tam byla Brera vystavená jako novinka a tak jsem se k ní nadrženě hrnul (na vlastní oči jsem jí do tý doby neviděl) a úplně se mi zkazila nálada, stálo tam předemnou něco hrozně velkýho co na mě působilo hrozně neohrabaně s obrovskýma zrcátkama jak od Fordu a interiérem, který mi už nepříjde jako žádný retro, ale jako klasická moderna která je dneska všude. Čekal jsem bombu, ale odcházel jsem zklamaný s názorem, že 156ka je hezčí. Ale abych dokončil to předešlé - jel jsem - jak jinak než přes půl republiky - přesněji 250km přes polsko ve svým sportwagonu abych se podíval na vysněné GTA, který měli jako ojeté v autosalonu Alfy Romeo. Už po telefonu jsme bavili, že by mě případně zajímalo i nové GT s 2.0 nebo 159ka nejlépe v benzínu. Gt měli k testovací jízdě jenom v JTD a to jsem odmítl a tak jsem asi po 15minutách seděl za volantem 159tky 2,4 JTD, pořádně jsem ji protáhl a hned potom se mě majitel autosalonu ptá - tak co? a já říkám - no právě že nic, prostě jsem si připadal podobně jako ve 156 JTD ve který jsem přijel s tím, že motor měl větší zátah, ale nic mě v tom autě nechytlo - stejný jako když jsem se projel v Oktavii II- nechalo mě to úplně chladným a představa že to mělo cenu o 500000 víc než můj sportwagon... paradoxně nejlepší na tom autě mi přišlo to chro chro. Pak konečně došlo na GTA a už na sedadle spolujezdce jsem měl jasno... tak že abych vysvětlil ten pojem normální auto, 159ka je hezká, akorát že na vlastní oči mi nepříjde tak hezká jako na fotkách, určitě se za ní lidi ohlídnou, protože na ulici není běžně k vidění, neříkám že bych si jí nikdy nekoupil, ale už od ní nečekám nic víc než třeba od Mazdy 6, kterou jsme do firmy se srovnatelnou výbavou a podstatně větším kufrem koupili o 200tisíc levněji a jízda v ní je naprosto totožná jako ve 159ce a míň zábavná než ve 156ce. Určitě mě tady pár lidí bude chtít ukamenovat, ale já říkám jenom svůj názor, neříkam že je špatná, ale nepříjde mi zase tak vyjímečná a nemyslím si že je to problém jenom Alfy ale problém všeobecně - auta jsou ekologišťejší, dokonalejší, ale čím dál tím víc stejná, a např. nevěřím, že bude nějakaký extra rozdíl v jízdě ve Fiatu Grando Punto a na stejném základě o 100tis. dražší Alfě Mito, nebo ve Fiatu 500 a Fordu Ka.

147 GTA
Jejda jejda vidím,že jsem zase píchnul do vosího hnízda. Kolega Harous hovoří hned o lynčování, no to snad proboha né chlapci.
Co jsem to vlastně napsal, že se hned spustí vlna emocí? Nevím sice proč, ale asi stále funguje 159 pro některé lidi jako červené trencle na bejka.
Tak tedy na vysvětlenou a pro upřesnění : příteli wochemu jsem se pokusil ironickou formou sdělit, že 159 (proto,že o ní on psal) a každá jiná Alfa Romeo (a tím myslím úplně každou Alfu), prostě nejsou normální auta.
Tot vše. Tak tedy prosím o odpuštění tohoto neodpustitelného hříchu.
Po dopsání tohoto příspěvku jdu tiše chcípnout někam do křoví...
Ještě pro Wocheho. příteli, neboj se nedotknul si se mě, nejsem žádná netykavka. V tvém příspěvku, na který jsem tak reagoval, mě pouze zarazil ten způsob tvého vyjádření o Alfě. Z mého pohledu magora do Alfy Romeo bych takovouto formulaci čekal od fandy ostatní automobilové habeše ,ale ne od alfisty na Alfa webu. Tot vše. možná,že si to tak ani nemyslel , ale bohužel napsal. Tak mi promin,že si k vůli tomu musel psát celou svoji automobilovou anabázi. Vůbec jsem tím nechtěl způsobit nějaké emotivní víření.
A ted už jdu chcípnout do toho křoví

Co jsem to vlastně napsal, že se hned spustí vlna emocí? Nevím sice proč, ale asi stále funguje 159 pro některé lidi jako červené trencle na bejka.
Tak tedy na vysvětlenou a pro upřesnění : příteli wochemu jsem se pokusil ironickou formou sdělit, že 159 (proto,že o ní on psal) a každá jiná Alfa Romeo (a tím myslím úplně každou Alfu), prostě nejsou normální auta.
Tot vše. Tak tedy prosím o odpuštění tohoto neodpustitelného hříchu.
Po dopsání tohoto příspěvku jdu tiše chcípnout někam do křoví...

Ještě pro Wocheho. příteli, neboj se nedotknul si se mě, nejsem žádná netykavka. V tvém příspěvku, na který jsem tak reagoval, mě pouze zarazil ten způsob tvého vyjádření o Alfě. Z mého pohledu magora do Alfy Romeo bych takovouto formulaci čekal od fandy ostatní automobilové habeše ,ale ne od alfisty na Alfa webu. Tot vše. možná,že si to tak ani nemyslel , ale bohužel napsal. Tak mi promin,že si k vůli tomu musel psát celou svoji automobilovou anabázi. Vůbec jsem tím nechtěl způsobit nějaké emotivní víření.
A ted už jdu chcípnout do toho křoví

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
měl jsem 156 celých 6 let (koupena nová) a ačkoli to byla moje první láska k Alfici, musím říct že ji 159 strčí do kapsy do kapsy celou a to včetně jízdních vlastností, radosti za volantem atd. Nikomu neberu jeho názor ale nesuďte 159 s tím, co jste slyšeli v diskuzích nebo z 10 minutový projížďky. To auto vás uchvátí a už nepustí.
159 SW 2.4 JTDM 252hp
Taky bych byl opatrný s tím lynčováním, úplně, ale úplně zbytečně to prudí atmosféru. 159 není rozhodně všední auto, jde o krásný osobitý design ...
Troufnu si říct, že nikdo tady není oprávněný srovnávat jízdní vlastnosti dvou modelů po ujetí fůry km. se svým autem a pár km. se 159kou. Až mi tady napíše profi jezdec, ano po nájezdu tisíců kyláku na obou modelech je to tak a tak, poberu to, ale takového " amatérského" škryndání pomalu začínám mít dost, zatím to tady nepřineslo nikdy nic dobrého. A teorie je vždycky úplně jinde než realita, nehledě na ostatní věci. Hezkej Deň
Troufnu si říct, že nikdo tady není oprávněný srovnávat jízdní vlastnosti dvou modelů po ujetí fůry km. se svým autem a pár km. se 159kou. Až mi tady napíše profi jezdec, ano po nájezdu tisíců kyláku na obou modelech je to tak a tak, poberu to, ale takového " amatérského" škryndání pomalu začínám mít dost, zatím to tady nepřineslo nikdy nic dobrého. A teorie je vždycky úplně jinde než realita, nehledě na ostatní věci. Hezkej Deň

Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Já nevím ale woche jen napsal svůj názor, nikomu necpe aby prodal svoji 159 a utíkal si pro 156.... Některé reakce mi přijdou hodně přecitlivělé.... Ale berme to v klidu, však tyhle diskuse všichni pamatujem 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
to nejsi sam..me se to auto hrozne libi a jeste jsem v nem nejel....a 99% lidi co na 159 plivou v nem ani nesedeli a nebo s nim jeli 200 metru a beztak ji neridili....jenom proto ze par skodovkou zaplacenych novinaru prohlasilo ze je tezka a ze to neni alfa , tak ji mraky lidi odsuzuje...podle me je na tom 156 uplne stejne...ale nechci tady rozbihat opet tento flame....takze hlasujte v soutezi a hotovo...coyote píše:Bože, jako malí...![]()
A nezlobte se na mě, ale to hanění 159 mi už taky leze krkem.

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...