Příspěvek
od Temp » 8.9.2014, pon 19:48
Wocassi, jestli chceš kupovat 147 s TSI, tak ano, budeš tam mít také turbo. Já bych do ní raděj TS (bez I) a tam turbo není.
Žhavičky já jsem nezalomil, ale přepokládám chceš koupit auto jeté (pokud někde prodávají nové, tak dej vědět a já si jednu koupím do zásoby) a nevíš, co tam kdo namazal, než to tam dal. Tady na fóru najdeš lidi (a zručnější, než jsem já) co je museli odvrtávat.
90 kilo navíc na jedné nápravě je znát. Každá díra co vymetu se mi na tom podepíše víc. Mysli si o tom co chceš. Já kleju jak pohan, když do něčeho nechtěně vletím.
Jestli myslíš, že spojky u TSka i JTD mají obě dvouhmotu, nebo má TSko nějaký díl navíc, co dorovnává cenu opravy spojka+ dvojhmota, tak ti to brát nebudu. Stačí se podívat na ceny. Pro ostatní - oprava spojky u JTDs dvouhmotou je cca dvojnásobná a na 75% vás nemine, pokud kupujete jeté auto.
Starty v zimě - Benzín nezamrzává (nevločkuje), nezasírá se ti v zimě palivovej filtr. Baterku musíš udržovat v kondici, mnohem víc se namáhá, než u benzínu. Diesel se pomaleji ohřívá na provozní teplotu. Pomaleji ti začne např i auto topit. Takže je dobré ho v zimě šetřit (možná to dělám jen já, ale dokud není na 90°, tak mu prostě nešlapu a netočím)
Já nikde netvrdím, že si naftu nekupovat, ale benzín má prostě své výhody a na opravy a údržbu je dle mě levnější a jednodušší. Já mám naftu a do města raději beru Punto v benzínu s třetinovým výkonem. Prostě se mi s ním líp cuká v kolonách, kterých je po Brně občas dost a dost. Nafta s turbem má prostě do 1700 díru ve výkonu na rozjíždění a cukání na jedničku každých 5 vteřin.
Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL