Ruta - Alfa Romeo 156 2,4 JTD (1998)

ruta

Re: Ruta - Alfa Romeo 156 2,4 JTD (1998)

Příspěvek od ruta » 5.11.2013, úte 06:10

LVcas píše:Ja se taky za nedlouho vrhnu na brzdy komplet vsechny, takze aspon budu vedet co a jak :smt033
Tak si to užij, hlavně sesazování kotouče za pomocí 600g domlouvátka :smt033
Jinak jak jsem psal, není potřeba za každou cenu sundávat ten držák třmenu, kde je špatný přístup k těm dvěma matkám na 15ku golu. Ačkoliv je pravda, že já jsem sundával už dva roky (cca 25 tis. km) jetý kotouč, tak možná i to hrálo roli, že šel sundat - jak jsem zjistil - bez sundání držáku třmene.
1s5kří6dlem

ruta

Příspěvek od ruta » 14.1.2014, úte 08:47

Tak mi se mi pro velký úspěch opět ozvaly zvuky ze zadního pravého kola, identické jako před sundáním a "vyčištěním" brzd. Ozvaly se pravda pouze jednou, ale zato to "pískalo" celých třicet km :-D .
To bylo mezi vánočními svátky. Od té doby opět ani ťuk. Začínám se s tím sžívat. Až bude venku trochu útulněji, tak to zase rozeberu a uvidím, že tam opět nic neuvidím :D .
Trochu si začínám říkat, zda to nedělají v určité fázi destičky, tak pokud budu mít chuť, tak je koupím nové, i když mají zatím "masa" odhadem ještě 50%.
No, tak se aspoň procvičím :smt033
1s5kří6dlem

ruta

Příspěvek od ruta » 13.6.2014, pát 06:02

Mno, takže po věčném pátrání, co by to za zvuky mohly být, jsem - vzhledem k ceně - přistoupil na nákup jiných destiček.
Při montáži mi bylo sice líto vyndávat "staré" desky, ale vzhledem k tomu, že už jsem měl nové, tak jsem to udělal.
Pískání pochopitelně přestalo, páč kdyby ne, tak už bych si řekl, že si na mě zasedl vrchní alfista :-D :-D
1s5kří6dlem

ruta

Příspěvek od ruta » 26.3.2015, čtv 10:20

Takže nastal čas na výměnu stabilizačních tyček vepředu i vzadu.
Původně jsem si myslel, že to bude vcelku brnkačka, pokud se podaří nasadit nářadí bo přece jenom je to Ital :-D.
Po nasazení se samozřejmě začaly čepy protáčet, ovšem to, že ze 4 tyček bude jen jedna mít možnost nasadit plochý klíč proti protáčení, to jsem nečekal ::s29::
Další měli ve šroubu možnost nasadit - ovšem tehdy, když to bylo nové - imbus proti protáčení, který ovšem záhy byl protočen.
No trvalo to tři a půl hoďky a používalo se nářadní, které bych při výkonu této práce neočekával. Acetylén-kyslík, majzlík a kladivo a pak i *varim varim :-D :-D :-D
Tak doufám, že to aspoň dva roky vydrží :smt033
Jinak tyčky jsem koupil od kraft automotive za osm kil všechny čtyři, tak si říkám, jestli nemám příliš optimismu s těmi dvěma rocky :smt040
1s5kří6dlem

Odpovědět

Zpět na „Naše Alfy“