Ja neviem. Ja mám SW 2.2 JTS Selespeed, jazdím 90% mesto mám tam priemernú spotrebu 9.6l a už keď sa dostanem mimo mesta, tak si rád dupnem do varhanov. Pekný ťah a benzín v otáčkach má svoje čaro. Ale benzínová Alfa nikdy nebol žiadny šetrílek. 12tkm na naftu ročne je málo. Údržbu a opravy si robím sám, ako hoby a relax (pracujem hlavou a krčma ma nebaví) plus celej rodine. Nie je to jadrová fyzika. Z môjho pohľadu je 159 SW dobre skonštruované auto, všetko je prístupné a dobre sa na nej pracuje. Diely nie sú nijak drahšie ako na iné autá tejto kategórie, karoséria nehnije, elektrika funguje. Slabinou je nápravnica, ktorá rada kvitne, ale to sa dá dobre podchytiť, len ak budeš vyberať tak na zdvihák a zhodiť kryt motora nech vidíš či je všetko v poriadku treba pozrieť uchytenie spodných ramien, tam to zvykne kvasiť. Ak chceš vyberať z iných značiek tak Škoda, VW, AR 159 a novšie, Subaru sú v pohode na prácu. Brat má Mondeo MK4 2.0TDCi a to je na robotu...no radšej bandaska benzínu, zapáliť a odísť. Smradi šetrili na každom milimetri hadičky, kábla a ťahali všetko krížom krážom, aj výmena batérie je zábavá

.