Jen pro upřesnění--Kubas si musí myslet že jsem úplnej idiot..těch 80procent je vcelku normální vlhkost venku a klidně i uvnitř některých stavebních objektů
Jsem idiot?
Stačí si přečíst část diskuzí některých lidí---ŘEŠÍ OBRÁCENÝ PROBLÉM..za žádnou cenu se jim v době topný sezony NEPOVEDE VYTÁHNOUT VLHKOST přes 40procent.., spíš zůstávají na 25 .Pitomost.?..bohužel nikoli..
Motto:
Čeho se někde nedostává jinde přebývá...a co to obrátit aby tam kde to hledáme --to bylo a tam kde nechceme to nebylo...jak jednoduché..
-----------------------------------------
-----------------------------------------
Dobré ránko,
nedávno jsme se přestěhovali (dočasně) do paneláku a pořád řeším suchý vzduch ~:(
Teď nám to tady ukazuje 33% a to jede zvlhčovač (Medisana PH-6101) nepřetržitě. Mám dojem, že to má efekt jen když máme zabedněno. A já prostě musím pořád větrat... Jenže jak je pootevřené okno, udělá se tu takový "komín" a vlhkost odlétá stupačkami nebo bůhví kudy pryč. Aspoň tak mi to připadá.
Jaké máte zkušenosti Vy? Jak zvlhčujete vzduch v paneláku? A pozorujete souvislot mezi nemocností dětí a zvlhčováním? Předem moc díky za všechny postřehy.
.....
(21.3.2012 9:07:17)
Zvlhčujeme, ale jak se otevře okno, tak je zvlčený vzduch pryč. Vidím to na vlhkoměru, zvlčím na 40% , otevřu okno a za 15 minutu máme 25%. Takže já na noc u dětí napřed pořádně vyvětrám, zavřu okna a pak zapnu zvlhčovač a než jdeme spát my, kolem půlnoci, zvlčovač vypnu a do rána jim to vydrží. Přes den větrám - zvhčuju a tak stále dokola :-)
......
Re: Zvlhčování vzduchu X větrání v paneláku
máme to tak stejné, zvlhčujeme jen přes zimu, když se topí, to je suchý vzduch extrémní, zvlhčovače jedou v ložnicí a děcáku..od té doby co zvhlčujeme tak syn neměl laringitidu, před tím i třikrát do roka..přes léto když jsou otevřené okna nezvlhčujeme, nemá to smysl...
......
miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Zvlhčování vzduchu X větrání v paneláku
(21.3.2012 11:18:53)
překvapivě tady kde jsem nyní, je vzduch ok a to i když větrám, ale například u tchánovců to je hroznej mazec, odjíždím odtamtud nemocná vždycky, teplo a suchej vzduch ze mě udělá mrtvolu, dítě to samý. myslím že je to především topením (netop a raději se tepleji obleč), špatnou archutekturou (nějak sme zapoměli jak se staví domy) a aky spotřebiči. nám když nejede nic (TV, pračka, komp) tak te vzduch je lepší
diskuzí je plný internet--viz třeba tady..
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/no ... 2921&typ=0
http://www.zastreseno.cz/1474/zvlhcovac ... -panelaku/
Není to na palici?--když máš v paneláku vlhkost s bídou 40procent a to po zapnutým výkonným zvlhčovači v teplé místnosti a vyvětráš chladným vzduchem /s vlhkostí relat.cca 80/ okamžitě ti vlhkost znova klesne..je to sice logické--ale pro někoho i ke vzteku, že to hned zase SPADNE NA TĚCH MIZERNÝCH 25 procent..
/někdo si říká --kéž by.. :-)/
Voda je zvláštní kapalina s celou řadou "anomálních vlastností"...
To co tě Kubasi zajímá --není METEOROLOGICKEJ PŘÍSTUP..to je MAKRO přístup...tebe zajímá problém vzdušné vlhkosti kterou
obsahuje vzduchová vrstva vlivem rozhraní se stavební konstrukcí..
Je to takhle líp pochopitené ?..
------------------------------
Paradox života --co jeden hledá, druhému sakra překáží..
Pro někoho je 40procentní vlhkost /považovaná za spodní okraj hygienicky přijatelného prostředí v obytné místnosti/ nedosažitelná jako meta
ke které horko těžko přes zvlhčovače leze "ZESPODA"--pro jiného je to meta, na kterou se nedokáže "STLAčIT Z VRCHU"..přes odvlhčovač který běží naplno
Někdo vysouší jiný zvlhčuje--
Chytrý se zabývá fyzikou stavebních konstrukcí a podle toho to namixuje k obrazu svému --zbytek udělá fyzika za něj.
Kontrolní otázka--která voda zmrzne dříve--teplá/horká/ nebo studená..?
Až přestaneš slepě věřit "šmahem připravené odpovědi z hodiny fyziky--vždyť druhý termo-dynamický zákon mluví kruci přece jasně

",
třeba to osobně zkusíš.