tak jsem se pánové zajímal o dotace na elektromobily ve 2020.... pro firemní účely by PHEV Superb byla dobrá kára, tak proč to nezkusit....
výsledek je jako vždy naprostá fraška.... posuďte sami:
- rozdělovat se bude celkem 50 mega, což při dotaci 30% na EV auto znamená že zadotuješ tak 160 aut. tak to je teda opravdu masová záležitost....
- na dotaci dosáhnou jen čistě EV auta, takže PHEV Superb ne
- zároveň ale to dotované auto musí stát aspoň nějakých 500 litrů nebo kolik, takže E-citigo (jakožto maličké auto do města, které aspoň pro různé rozvážkové služby dává smysl) na tuto dotaci také nedosáhne. Jinými slovy je to pro různé Tesly 3, Hyu Kona atp.
- dokumentace k žádosti o dotaci vypadá takto:
https://www.mpo.cz/cz/podnikani/dotace- ... a--251085/ papíru jak prase, naprosto nereálné pro malou firmu to řešit....
Suma sumárum celý to je úplně nahovno

zajímalo by mě kolik úředníků tu agendu připravovalo.... ve finále to bude tak že aby mohli 50 mega přerozdělit, tak 10 utratili
a nejvíc mě na tom sere že současně s tímto se zvyšuje spotřební daň na CNG.... kdyby nedělali nic a zároveň nezvýšili tu daň na CNG, tak udělají 1000x líp!!!!
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)