nemůžu srovnat motoricky s benzínovou fábií, navíc teda nevím kterou řadu fábie myslíš. Ale když se budeme bavit čistě jen o motoru, tak musím říct, že když jsem přesednul z 66kw pařžout 206 do 77kw alfy 147, tak jsem moc velký rozdíl neviděl, co se týče dynamiky. totiž asi kvůli tomu že alfa má o dobrých 150kg navrch. co je taky k prdu je,že ty twin sparky ožijí až ve vyšší otáčkách, a do takových 4000 rpm to není nic moc. ale zklamání se nekoná, protože 1.6ts 77kw motor je velmi kultivovaný, řekl bych má takový krásně sametový zvuk, a to auto celkově působí vyváženě. Naproti tomu moje naftová 147 je strtašně těžkopádná na předek. Bohužel ta benzínová není moc na dálniční ježdění, a nejlépe se v tom cítím když se jede 120, pak už jde motor do otáček a začne taky žrát. podle palubáku je průměrná spotřeba 7.3, takže reálně to bude tak 8(bohužel jsme to nezměřili podle dotankování).Nodar píše: 28.6.2017, stř 14:49 poprosil bych o názory na dva benzíny, díky![]()
1) https://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa ... oFrom=list
2) https://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa ... oFrom=list
když už benzín chtěl bych 88 kw bohužel jsem nic nenašel prozatím :/ , rovnou se zeptám k jakému motoru například u fabií by jste výkonově přirovnali TS 77kw?? pro představu zda je to opravdu tak výkonově zlédík
Ale co bych určitě podotknul je, že bych se úplně vykašlal na to jestli to je 88kw nebo 77kw. ona ta 88kw má sice o 15 koníků navíc, ale za cenu přítomnosti variátoru. takže já jsem naopak šel radši po 77kw než 88kw, stejně je ten rozdíl až v nejvyšších otáčkách a do cca 5000rpm to má výkonovou křivku stejnou.
Ty dvě auta co jsi sem postnul :
- Ta bílá vypadá tak nějak nic moc. Asi bych se soustředil na podvozek(korozi, vůle) . je tu a tam poodřená, s autem jezdil asi neopatrný řidič. já bych ji za ty peníze nechtěl, nevyvolává ve mě dobrý dojem a něco se mě na ni nezdá. možná kdyby dodali více fotek
- Ta tmavá vypadá dost slušně, a vůbec bych se nebál že je z Itálie. Jeslti nemá žádný problém (motor, klima, koroze, podvozek, ...) a chceš 147 tak s sebou vem automechanika a běž na ni kouknout.