Nejde počítač kilometrů...

Odpovědět
Alfons147
Uživatelský avatar

Příspěvky: 14
Registrován: 23.2.2010, úte 17:56
Bydliště: Ostrava

Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Alfons147 » 23.2.2010, úte 18:10

Po odpojení baterie mi přestal fungovat počítač celkově ujetých kilometrů, denní funguje normálně. Byl jsem v servise napojit to na počítač a tam zjistili, že je tam najeto něco přes milion.....tak nevím. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Teď tam mám místo čísla šest pomlček.... :(

Ladin 164V6
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 5892
Registrován: 15.1.2008, úte 15:52
Bydliště: Karlovy Vary

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Ladin 164V6 » 23.2.2010, úte 18:28

Napada mne jedine to stocit na nejakou rozumnou hodnotu, neukazuje to asi proto ze neumi zobrazit milion. Jenom by mne zajimalo co se tomu stalo ze tam skocila takova hodnota, realny km to urco nebudou :D
AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D

Vždycky všechno OFF...

Alfons147
Uživatelský avatar

Příspěvky: 14
Registrován: 23.2.2010, úte 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Alfons147 » 23.2.2010, úte 18:37

Jo, říklali to i v servise, že to neukazuje proto, že je tam vic, než šestimístné číslo. Ale se "stáčením" km nemám žádné zkušenosti, ani nikoho neznám, kdo by to uměl. Jsem z Ostravy, kdyby někdo o něčem, nebo o někom věděl.......asi bych to zkusil......

tuta146
SemTuFurt
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4058
Registrován: 16.3.2009, pon 22:56
Bydliště: Kladno

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od tuta146 » 23.2.2010, úte 20:04

Zkus odpojit baterku ještě jednou, jestli se to "nechytí" a jestli ne, tak dojde na to co všichni nesnášíme :( nech si nastavit kilometry podle tvého uvážení. Zeptej se jakéhokoliv bazarníka nebo taxikáře, budou vědět kdo ti pomůže :smt021
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS

Alfons147
Uživatelský avatar

Příspěvky: 14
Registrován: 23.2.2010, úte 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Alfons147 » 13.4.2010, úte 09:52

Pokouším se zprovoiznit ten počítač kilometrů a jediné co mi zbývá je to, že budu muset asi měnit "budíky" *varim varim, koupím starší a budu doufat, že to pojede.
Už to někdo dělal, doufám, že nebude problém, že jen vypojím a zapojím znova konektory.... :smt102 . Kdyby někdo měl nějakou zkušenost.... :smt100

Kleofáš
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1478
Registrován: 10.1.2007, stř 14:14
Bydliště: Brno

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Kleofáš » 20.4.2010, úte 22:54

Jo tak jestli si dobře pamatuju, když to tu někdo řešil, tak to zdaleka tak jednoduché není, myslím, že je palubní deska nějak spárovaná s řídící jednotkou motoru. Možná se mi to s něčím plete, ale mám pocit, že to tu řešila madam "drtikolsova". To v uvozovkách je nick, tak to zkus dohledat.

Přijde mi jednodušší to nechat stáhnout na hodnotu, jaká tam byla předtím. Teda jestli to potom bude fungovat.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 3.0 V6 QV * projekt AR51 Matta *Giulietta 2.0 JTDm
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant

Alfons147
Uživatelský avatar

Příspěvky: 14
Registrován: 23.2.2010, úte 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Alfons147 » 21.4.2010, stř 06:45

Už to mám vyřešené, vyměnil jsem budíky, počítadlo funguje, jen km trochu nesouhlasí s původním, začalo mi ale znovu poblikávání počítače km, načítají se normálně, ale bliká to, tak zkusím sjet na diagnostiku. Mimochodem, nezná někdo v Ostravě, nebo okolí někoho, kdo má diagnostiku na Alfu.....ať nemusím do značkového.... :diky

middex
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 164
Registrován: 14.10.2009, stř 06:02
Bydliště: Zlín

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od middex » 21.4.2010, stř 07:26

Pokud bliká denní tak to značí problém někde na CANBUSu a myslím že je to právě z důvodu výměny té přístrojovky. Teda pokud nemáš třeba neorigo rádio které to blikání způsobuje taky.
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
...italské dobrodružství pokračuje. Stilo MW 1.9 JTD Mjet

Alfons147
Uživatelský avatar

Příspěvky: 14
Registrován: 23.2.2010, úte 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Alfons147 » 21.4.2010, stř 07:33

CANBUS je co :shock: ? Zkusím sjet na diagnostiku, možná tam budou nějaké chyby a odstranit je. Vím, že už se tady to blikání řešilo, tak to nechci znova rozebírat.

middex
Nováček
Uživatelský avatar

Příspěvky: 164
Registrován: 14.10.2009, stř 06:02
Bydliště: Zlín

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od middex » 21.4.2010, stř 07:46

CANBUS je datová sběrnice auta. Prostě dráty které spojují komponenty aby mohly spolu komunikovat. Třeba řídíci jednotka s přístojovkou, přístojovka s rádiem atd...
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
...italské dobrodružství pokračuje. Stilo MW 1.9 JTD Mjet

kejml
Štamgast
Uživatelský avatar

Příspěvky: 999
Registrován: 18.8.2007, sob 14:43
Bydliště: Prahá
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od kejml » 21.4.2010, stř 08:40

diagnostiku má uživatel kecka
0.125 carburatore

www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz

Michal 147

Příspěvky: 2
Registrován: 17.9.2011, sob 11:49

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Michal 147 » 17.9.2011, sob 12:14

Ahoj všichni, no mam stejný problém. Odpojil jsem baterku na vic než hodinu a místo tachometru mam jen čárky. Co s tím? měnit budáky se mi zrovna nechce- Nechat si to tam zase natočit to je opravdu možne? bude to fungovat? :(((Děkuji za radu.

Slafka

Příspěvky: 2
Registrován: 11.1.2016, pon 10:14

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Slafka » 11.1.2016, pon 16:08

Ahoj taky jsem odpojil baterku kvůli dobití a teď mám čárky místo kilometrů. Zjistil už někdo za ty roky v čem je problém? Současně mi přestal troubit klakson ale pojistky se zdají být ok. Díky za radu...

krataseek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 34
Registrován: 22.11.2013, pát 21:18

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od krataseek » 11.1.2016, pon 16:25

Slafka píše:Ahoj taky jsem odpojil baterku kvůli dobití a teď mám čárky místo kilometrů. Zjistil už někdo za ty roky v čem je problém? Současně mi přestal troubit klakson ale pojistky se zdají být ok. Díky za radu...
Nevim, jestli je primo problem v tom, ze jste meli najeto vice nez milion km,ale me se takto srovnalo pocitadlo u firemniho Fiata. Ne po odpojedni baterie,ale primo pri najezdu 400 tkm. Respektive jsem najel jen 399 999km a pak uz jen pomlcky. Holt se asi nepocita, ze auto z roku 2009 muze najet vice km nez 400tkm. Slo o dodavku Fiat Ducato 2.3 obsah. U druheho Ducata mame ted pres 600tkm,ale tam je 3.0 obsah motoru a pocitadlo ukazuje. Tak jen jestli neni pricina z tohoto duvodu. Nicmene tachometr se da znovu nejak naprogramovat,aby sel od 0,ale nevim kde to sef nechaval delat.

Slafka

Příspěvky: 2
Registrován: 11.1.2016, pon 10:14

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Slafka » 11.1.2016, pon 16:32

Díky za reakci :o)

Kybork

Příspěvky: 5
Registrován: 23.6.2019, ned 10:06

Re: Nejde počítač kilometrů...

Příspěvek od Kybork » 13.10.2021, stř 10:52

Taky se pridam, vcera menen termostat, tak akumulator ven a po vraceni to neukazuje celkove km, denni funguje... 147 jtdm. Uz nekdo prisel na reseni??

Odpovědět

Zpět na „147“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host