Příspěvek
od YanG » 7.10.2022, pát 14:02
Zdravím Alfistov,
priznávam bez nátlaku, že toto fórum som objavil až teraz, 1 mesiac po kúpe STELVIA. Aspoň som pri kúpe nebol "pod vplyvom" - rozhodol som sa sám. Proste som po STELVIU túžil a teraz ho mám - (MY21) 2.2 JTD SUPER Q4 (plus nejaká vyššia výbava od štandard verzie Super - napr. pádla pod volantom, zadná kamera a pod.).
Predtým som mal nejaké Ople, VW Passat a RR Evoque.
Toto je však iné (všetci prítomní vieme) - je to auto s "emóciou" a súhlasím s názorom, že toto je auto, ktoré túžite šoférovať (nie že musíte).
Rovnako si zvykám na to, čo tu už niekto spomenul, že "... talianskemu autu treba čo to tolerovať, lebo je iné".
Ale ja si určite zvyknem, lebo za to stojí.
0.
Start/Stop systém - nedá sa trvalo vypnúť. Prečoooooooo ?
1.
Niekto tu riešil funkčnosť predných senzorov. Aj ja som riešil. Oni tí taliani majú menšie ŠPZ-ky (na výšku) a je im šumafuk nejaký trh v ČR a SR, kde máme ŠPZ-ky vyššie. Takže aj mne pri prvej jazde sem-tam zapípal senzor, pričom predo mnou nikto nebol. Takže som zdvihol celý rámik so ŠPZ vyššie a problém vyriešený.
2.
Trochu mi však vadí, že keď stojím čelom auta pri stene a chcem odtiaľ vycúvať = zaradím R (a teda logicky chcem ísť dozadu), tak STELVIO "pípa" prednými senzormi aj vtedy. Človek by predpokladal, že po zaradení R sa predné senzory "vypnú" a zadné ostanú v sledovaní. Takto STELVIO pípa a ja musím kontrolovať, čo mi zavadzia za mnou, no za mnou nie je žiadna prekážka. Keď už odcúvam cca 1,5 m, pípanie prestane.
3.
Najviac ma irituje elektronický diferenciál. To si teda neviem zvyknúť.
Jedná sa o to, že keď vychádzam autom v úplne nízkej rýchlosti (5 - 10 km/h) z parkoviska smerom doľava pod 90°uhlom, tak cítim také "pokĺznutie" predných pneumatík. Akoby som vyšiel na kameň a auto sa z neho "zošmyklo" doprava (prvýkrát som mal pocit, že vyzúvam pneumatiku z disku). Toto sa deje furt. Niekedy aj 2-krát po sebe (podľa toho do akého uhla vychádzam - niekedy treba aj 180°).
Pýtal som sa technika z Alfy a ten mi povedal, že to robí elektronický diferenciál = nastavenie Q4 a že to je jeho "prirodzený prejav".
Mne sa toto vôbec nepáči (vždy "cukne" celú posádku auta a pýtajú sa, čo sa stalo).
4.
Tiež mi dosť vadí, že STELVIO vydáva zvukové pípanie pri odomykaní aj zamykaní. Susedia ráno nie sú z toho 2x nadšení.
Ale vraj sa to nedá ani softvérovo vypnúť.
5.
Niekto tu riešil, kde si dať slnečné okuliare, keď STELVIO veľmi neoplýva odkladacími priehradkami. Ja som si dal okuliare na kožený rukáv pred volant (keď mám volant pritiahnutý k sebe, vznikne pod prístrojovkou trochu miesta - tam je koža).
6.
Niekto riešil aj to, že sa infotaiment stále ráno po naštartovaní prihlási rádiom. ÁNO - aj mne sa to stávalo zo začiatku. Ale teraz po mesiaci už STELVIO nechá to, čo som mal predchádzajúci deň nastavené (napr. USB). Takže mne sa to "samo" vyriešilo.
7.
Trochu mi vadí (ale viem bez toho žiť), že stredový infotaiment ukazuje len nastavenú teplotu (vodiča i spolujazdca).
Ale neukazuje, ktorým smerom je nastavené fúkanie vzduchu (hore, stred, na nohy). To sa musí "zisťovať" až po prejdení do Menu "Climate".
ZÁVEROM:
Mám diesel - spotreba zatiaľ 6,4 l (väčšinou cesty 3. triedy, nemám v blízkosti diaľnice)
Sedadlá sú úžasnéééé - naozaj najlepšie z tých, čo som mal doteraz (mám látkové - nechcel som kožu)
Automatické prepínanie diaľkových svetiel - silno návykové (ako som mohol bez nich doteraz žiť)
Zatiaľ toľko.
Idem sa previezť - chce sa mi.
Yan