Elektronika si žije svojím životom - riadiace jednotky spolu nekomunikujú - vymyslené závady

czemarecek
Pozorovatel

Re: Elektronika si žije svojím životom - riadiace jednotky spolu nekomunikujú - vymyslené závady

Příspěvek od czemarecek » 11.2.2025, úte 21:11

Berlos píše: 9.2.2025, ned 22:53 Ahoj všichni, no já přidám další info. V autorizáku mi vyměnili nějaký sání a 3 cívky za skoro 100.000 🙈 a prý, když to nepomůže, zak to bude zřejmě špatný MultiAir 👀...no chyba zase po 150km vyskočila.... zastavíš, chvíli počkáš, 4x nastartuješ a za nějakou dobu to zase zhasne...pak ujedeš 600km v klidu a pak zase kontrolky...🙈... takže prý MultiAir, ale nikdo neví s určitostí ... já jen vím, že tady ten náš autorizák už fakt ne....jinak v autorizáku prý výměna MultiAiru cca 200tis 🙏🙏🙏 ale dá se prý na více místech výrazně levněji (okolo 25-30tis.)
Sani a cívky? Jako ty cívky byly ze zlata?🙈
Alfa Romeo 156 2.0 TS...ex
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw… ex
Alfa Romeo Giulia Q4 206kw

Jarous
Štamgast

Re: Elektronika si žije svojím životom - riadiace jednotky spolu nekomunikujú - vymyslené závady

Příspěvek od Jarous » 11.2.2025, úte 21:25

Evidentně neopravili příčinu, to bych ty prachy chtěl nazpátek, to mi neříkej, že se s nimi nedá domluvit, zvlášť když jsi platil takovou raketu.

Martin52
Nováček

Příspěvek od Martin52 » 22.2.2025, sob 18:22

Hampice píše: 8.7.2024, pon 21:31 To má všechno jednu příčinu a to je ztráta napájení. Bude někde šotek v připojení baterie podle mě.
Z dlhodobého hľadiska môže takto nestabilný prúd a strata napájania poškodzovať motor alebo prevodovku? Mne ten bypass kabeláže značne pomohol, stáva sa mi to menej často a svieti omnoho menej kontroliek. Ale napríklad som si minule všimol, že svetlá trochu blikali ako pri dohárajúcej žiarovke. Zakrátko sa rozsvietila kontrolka motora, časom zhasla. Nemôže toto spôsobovať napríklad zlé časovanie zapaľovania alebo vstrekovania? Ak nie, tak už uvažujem aj tak, že to nebudem riešiť. Raz za 3 000 - 3 500 km sa rozsvieti nejaká tá kontrolka, ktorá časom zhasne, no je tam toho :D

Keso

Příspěvek od Keso » 23.2.2025, ned 10:07

Mne pri vyhadzovani "start/stop chyby" menili IBS senzor. Ten ukazoval nespravne napatie v baterii aj ked bateria bola dobra.
Svietil mi permanentne "start/stop" chyba. V servise povedali, ze je chybny lavy predny svetlomet. Neviem ako, neviem co, ale svieti, automaticke prepinanie stretavacich svetiel funguje, natacanie funguje, neviem kde je problem, ale menit svetlomet za 2500e sa mi nechce.
Ponaucene "start/stop chyba" svieti hned, v podstate ako warning ze nieco nie je v poriadku s elektrikou. Jedine ma hneva, ze ked svieti tato chyba, tak nefunguje u mna vyhrievanie spatnych zrkadiel ani rozmrazovanie zadneho okna.

Teraz sa mi pridala chyba "forward collision system error, check brake light, check parking light". Cakam pokial mi pridu "montpaky" na tapacir nech viem v kufri pozriet kablove zvazky pred tym ako s tym pojdem do servisu.
Naposledy upravil(a) Keso dne 23.2.2025, ned 13:05, celkem upraveno 1 x.

Maxa
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxa » 23.2.2025, ned 12:32

Keso píše: 23.2.2025, ned 10:07 Mne pri vyhadzovani "start/stop chyby" menili IBS senzor. Ten ukazoval nespravne napatie v baterii aj ked bateria bola dobra.
Svietil mi permanentne "start/stop" chyba. V servise povedali, ze je chybny lavy svetlomet. Neviem ako, neviem co, ale svieti, automaticke prepinanie stretavacich svetiel funguje, natacanie funguje, neviem kde je problem, ale menit svetlomet za 2500e sa mi nechce.
Ponaucene "start/stop chyba" svieti hned, v podstate ako warning ze nieco nie je v poriadku s elektrikou. Jedine ma hneva, ze ked svieti tato chyba, tak nefunguje u mna vyhrievanie spatnych zrkadiel ani rozmrazovanie zadneho okna.

Teraz sa mi pridala chyba "forward collision system error, check brake light, check parking light". Cakam pokial mi pridu "montpaky" na tapacir nech viem v kufri pozriet kablove zvazky pred tym ako s tym pojdem do servisu.
Baterie dobitá ,v pořádku?
Ex Alfa Romeo 159 JTDm 110kw
ex AR 147 1.6TS 88KW
Ex Mazda 6 Gj kombi 2,2 141 kw
Alfaromeo Stelvio Veloce 2,2 154Kw

Keso

Příspěvek od Keso » 24.2.2025, pon 10:34

bateria na 100% dobita, po jazde som este napojil externu nabijacku. Uvidime co to bude robit tento tyzden

Keso

Příspěvek od Keso » 26.2.2025, stř 10:55

Takze normalne zlomeny kablik na lavej strane pri pantoch kufra.

Martin52
Nováček

Příspěvek od Martin52 » 8.6.2025, ned 14:12

Môžu mať súvis s týmito problémami s elektronikou nefunkčné stierače po daždi? Stále bojujem s tým istým problémom, ktorý riešim v tomto vlákne. Po bypasse kabeláže sa znížila frekvencia a početnosť chýb = vyskytujú sa menej často a zredukoval sa počet svietiacich kontroliek, už obvykle sporadicky zasvieti oranžová kontrolka motora alebo start stop unavailable. Ale stále ten problém pretrváva. Včera som jazdil v silnom daždi a o deň nato zase pršalo a nešli mi stierače. Našťastie som sa vyhol silnému dažďu. Po opätovnom naštartovaní stierače plne funkčné. Sú to fantómová chyby. Zo dva trikrát mi nenaštartovalo na prvýkrát, zo dvakrát mi vyradila prevodovka do neutrálu a teraz nefunkčné stierače. Hmm

VN0v
Pozorovatel

Příspěvek od VN0v » 8.6.2025, ned 22:13

K zaujimavym elektronickym chybam pridam tiez jednu. Tento rok som 2x musel strartovat auto znova aby zacalo reagovat odbrzdenie "rucnej". Tlacitko svietilo a nereagovalo na nic. Nastastie sa po restarte prebralo...
Alfa Romeo 159, 2.2JTS, 2008 (po FL)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Q4 Veloce, 2018

Odpovědět

Zpět na „Giulia“