Zdravím, mám problém u me alfiny. Rozvody mi dělají divný zvuk, alespoň to jde od rozvodů nebo možná od kliňaku? Nicméně. Rozvody jsou nové, najeto 15tis.. značky INA. Za studena to ten zvuk nedělá, pouze za tepla. Měnil jsem už i druhou napínací kladku a druhou vodní pumpu a zvuk je stále stejný. Klinovy řemen je také nový. Jeste budu zkoušet sundat klinak, jestli bude zvuk stále stejný, ať jsem si jistý, ze to delaji rozvody nebo ne. Nicméně než budu sundavat klinak pro test, možná někdo z vás řešil stejný problém a můžete mi poradit na jistotu, co je špatně. Posílám video na YouTube, kde je ten zvuk slyšet, je v pravidelných intervalech. Diky moc
https://youtube.com/shorts/0C9UHjUFbNw ... _FSP4w16dh
Hlučné rozvody? 2.4jtd
Re: Hlučné rozvody? 2.4jtd
Já mám víc zkušeností s 1.9, nicméně samotné rozvod jsou stejné jako u 2.4. Pokud si to dobře pamatuju, kromě rozvodového, jsou tam další dva řemeny drážkované. Jeden ke klimakompresoru, co jde děsně debilně nasazovat. A druhý pohání altík a servo. Ten má svou napínací kladku. Myslím, že ten zvuk jde odsud a celkem lehce se to dá zjistit. Napřed sundáš jeden řemen, pak druhý a poslechneš kdy to přestane. Podobný pazvuk většinou dělal špatný napínák, nebo zadřená spojka na altíku, ta se musí v jednom směru protáčet.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Re: Hlučné rozvody? 2.4jtd
Me to zni jako kladka. Nepochopil jsem jestli se s rozvody delal i napinak a vodici kladka pohonu prislusenstvi (klinak). Pokud ne tak bych zacal hledat tam. Pak servo, klima, kontrola vypnuti rozvodu, altik...
Pokud maji rozvody novou vodni pumpu, vodici a napinaci kladu tak bych tam asi problem hned nehledal... spis az jako uplne posledni.
Pokud maji rozvody novou vodni pumpu, vodici a napinaci kladu tak bych tam asi problem hned nehledal... spis az jako uplne posledni.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont