Ahoj, řeším problém se 159 2.4 147kw 2007 automat aisin.
Jel jsem po dálnici a za jízdy se vypl motor s chybovou hláškou zkontrolujte převodovku (have gearbox checked).
Nyní nestartuje a furt svítí chyba gearbox..
Stalo se mi to poprvé ve čtvrtek (taky dálnice..) ale po 5min v odstavném pruhu to zas chytlo a jezdilo normálně až do dneška, teď už ani nenastartuje..
Zkoušel jsem jinou baterii, udělal jsem novou kostru dočasně startovacím kabelem přímo od baterky k převodovce, ani jedno nepomohlo. Pojistky pod kapotou jsou všechny v pohodě.
Chtěl jsem připojit diagnostiku, ale nejde se připojit..
Mam diagnostiku autocom, minule mi vzdy šla a připojila se bez problému, ted se nechce připojit.. krabička po zapojení do OBD sviti, ale k diagnostice se nepřipojí.. diagnostika je ok, na jiných autech funguje..
Máte někdo nějaký tip po čem jít případně stejnou zkušenost a jak jste to řešili? V pátek ještě chci zkontrolovat kabeláž, ale třeba mi do té doby někdo poradí co zkusit/zkontrolovat. Diky moc.
2.4 - nestartuje - check gearbox..
- Hampice
- SemTuFurt
Re: 2.4 - nestartuje - check gearbox..
To takhle na první pohled vypadá jako mrtvá jednotka...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Jde to nějak vyzkoušet, jestli je K.O?
Jinak motor normálně točí, jen nenastartuje a svítí have gearbox checked.. taktéž svítí asr, vdc a hill holder (ale hill holder mi svítil furt a vdc sem tam..) jinak vše funguje co se týče elektroniky v autě.. jen ta diagnostika se nepřipojí.. měnil jsem pro jistotu i pojistky (původní byly ok, ale pro jistotu) taktéž to nic nevyřešilo.. na displeji detekuje i zaražený program P D N R..