Ahoj.Potřeboval bych vědět jestli jde vytáhnout ta černá středová trubka mezi hlavami abych se dostal k čidlům klepání motoru.Navíc mám tu středovou trubku docela shnilou a potřebuju jí vyměnit.Jde mi o to, jestli musí motor ven a nebo to jde jakkoliv jinak.Například podběhem, přízvednutím motoru a tak podobně.Ta trubka je ještě ke všemu na konci rozvětvená.Takže to je úplná chuťovka.Dostal jsem se do fáze, že jí mám uvolněnou, ale víc jak 20cm jí nepovytáhnu.Nechápu, kdo tohle mohl vymyslet.
Díky za jakékoliv infa.
2.0V6 TB Čidla klepání - jak se k nim dostat?Jak vytáhnout středovou trubku mezi hlavami?
2.0V6 TB Čidla klepání - jak se k nim dostat?Jak vytáhnout středovou trubku mezi hlavami?
Giulietta (116) 2,0 (Nostalgicky vzpomínám)
156 (932) 2,0TS
Giulietta (940) 1,75Tbi
GTV (916) 2.0 V6Tb
156 (932) 2,0TS
Giulietta (940) 1,75Tbi
GTV (916) 2.0 V6Tb
- Hampice
- SemTuFurt
Re: 2.0V6 TB Čidla klepání - jak se k nim dostat?Jak vytáhnout středovou trubku mezi hlavami?
Jestli je to kdekoliv jinde, než ve 164 (která jediná byla na vestavbu bussa alespoň trochu projektovaná - zjednodušeně řečeno), tak tě asi nemine vyndání motoru. 164 ale nemá čidla klepaní, takže ... 
Ale skoro si myslím, že zrovna tohle by mělo jít normálně vyndat horem mezi hlavama, když sundáš kolena a vstřikování.
Ale skoro si myslím, že zrovna tohle by mělo jít normálně vyndat horem mezi hlavama, když sundáš kolena a vstřikování.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Re: 2.0V6 TB Čidla klepání - jak se k nim dostat?Jak vytáhnout středovou trubku mezi hlavami?
Ahoj.Díky za info.Moc mě nepotěšilo.Já to vyfotim.Mám to jen na videu.Konkrétně to mám v GTV kde je ten motor docela odkrytej.Abych kvůli tomu vytahoval motor, no to mě poser :-) .Spíš by mě zajímalo jestli by nešel jen nějak naklonit a tak podobně.Fóra jsem studoval a někdo to řešil přeříznutím té trubky a jejím spojením hadicí.Z toho mám obavy.Jednak bych to měl rád v origo stavu a zadalší mám tu stejnou rouru náhradní a nechal jsem jí pozinkovat a potřeboval bych jí tam dostat.Sundal bych i hlavu, ale zase jsem četl, že přední hlava na kterou jdou ještě sehnat v pohodě těsnění nejde vyndat kvůli chladičové příčce.Takže mí zbývá buď rouru říznout a nebo když by někdo věděl jak jí dostat ven bez vytahování motoru, budu moc rád.Já to GTV koupil nefunkční a vyhořelým motorem a dávám ho dohromady.Musím vyměnit rozvody a opravit elektriku.Dalo by se říct, že až na detaily mám všechno.Spíš odhaluju co ještě bude potřeba udělat než to zavrčí.Díky za infa.Když by jste někdo věděl, sem s tím!
Giulietta (116) 2,0 (Nostalgicky vzpomínám)
156 (932) 2,0TS
Giulietta (940) 1,75Tbi
GTV (916) 2.0 V6Tb
156 (932) 2,0TS
Giulietta (940) 1,75Tbi
GTV (916) 2.0 V6Tb