Středové uložení na větší kardan mám za 2600,-

vím, ale to ti je k ničemu, protože tím změníš vzdálenost přední HSky od motoru a problém, je že středové uložení ti zůstane pořád na stejném místě a tím pádem i když předek zkrátiš nebo prodloužíš tak zadek kardanu bude pořád stejně dlouhejmisokgb píše:Tusim na V6 a teda aj na TD je prvy diel kardanu - prva HS upevnena na tom tisichranane, ktory sa nasuva na zotrvak nie? Asi je to dane tym, ze ten tisichran mozes trosku posuvat a potom ho az dotiahnut, mozno sa mylim... Chapes co myslim?
tak to nechápu, schválně dnes nafotím středovou z V6 a z 2,0TD, podle mě si jen vymejšlelíKůrkyn píše:Díky, volali mi. Právě že jsem jim dal tu středovou a říkali, že na V6 kardan nepasuje... Tak nevím.
Kůrkyn píše:Silnější kardan se taky pozná podle ložiska - má vnitřní průměr 30 mm, kdežto spalbší kardan má ložisko 25 mm. Takže středové hardyny zaměnit nejdou, v katalogu je chyba.
Nechapem, preco? Ved ked je HS obalena tymto obalom, kardan sa normalne dynamicky vyvazi, tak nebude problem.. Ci?Kůrkyn píše:kdo tohle vymyslel, vždyť tím vyvažování kardanky na gram úplně ztrácí smysl...
Kůrkyn píše:No když je tenhle kroužek namáčklý na hardyspojce, tak 100% není souměrně ke středu otáčení (guma nemůže být tak přesná). Leda že by byl obráběný už nalisovaný, ale to je nemožné kvůli kmitání materálu vůči noži soustruhu.
Zítra, jestli si vzpomenu, tak vyfotím hardynu t ýhle mašiny, to má asi 15 kW elektromotor, což je sice málo, ale kroutící moment je obrovský, protože to umí přestříhnout 180 mm traverzu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti