Presne tak. Napojit za jazdy na diagnostiku a sledovat co sa stane pri tom vypnuti.r-a-k píše:Stane se to pri sešlápnutí plynu(tedy např.vytočim 3st přeřadim na 4st a šlápnu na plyn a chcípne to).Ono už od těch 4000ot a více není ten průběch výkonu takový jaký by měl být.
Diagnostiku myslíš napíchnout na Examiner a projed to s autem?Jinak po tom co se to stane tak chybu to nehlásí,ale neprojížděli jsme napichnutý auto.
chiptuning JTD (pokec, pro a proti atd.)
Re: chiptuning JTD
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
spíš na osciloskop...
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
Můžeš upřesnit?kejml píše:spíš na osciloskop...
156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
156SW 2.4JTDm 20V project
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Osciloskop změří průběhy napětí na čidlech, to diagnostika neumí. Každopádně k (jakémukoli) přístroji potřebuješ kvalifikovanou obsluhu. Já to nejsem.
Od té doby, co mám TDI, je můj mechanik bez práce.
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
Byl jsem se dnes objednat na chip, opět do Benol Bosch servis Teplice, čipli mi už Mareu 2,4 JTD a již pět rorů jsem max. spokojen. Alfušku mi načtou ve čtvrtek a do 2 dnů mi nahrají nový soft. Měl bych mít po-té 260 kobil a 440 Nm. O výsledku budu informovat 

Alfuška 159 2,4 JTDm černá metla, červená kůže, plná nálož.
Díky za vysvětlení a co bych tím měl docílit?Zatím je tvůj mechanik bez práce,ono se něco podělá i na TDIkejml píše:Osciloskop změří průběhy napětí na čidlech, to diagnostika neumí. Každopádně k (jakémukoli) přístroji potřebuješ kvalifikovanou obsluhu. Já to nejsem.

156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Zjistíš, jaké informace to které čidlo dává a kdy je dává. To celé máš na časové ose. Můžeš sledovat více signálů najednou. Například snímač polohy vačky společně s DRV ventilem, váhou vzduchu a vstřikovačem. Musíš ale vědět, jak to má vypadat u zdravého auta 

0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
chudák mechanikkejml píše:Od té doby, co mám TDI, je můj mechanik bez práce.

- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Mechanika není potřeba litovat, vydělá si dost.
Spíš je mi líto srcařů, kteří si koupí jebku i přesto, že je všichni odrazují, ať to nedělají. Ale když ona je tak hezká...
Spíš je mi líto srcařů, kteří si koupí jebku i přesto, že je všichni odrazují, ať to nedělají. Ale když ona je tak hezká...
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to byl ten typ mechanika "co si nechává práci na příště" tak si vydělá dost, o tom není pochyb. Mě je právě líto těch lidí, co jezdí k takovým mechanikům. Chceš vyměnit olej, vidí prasklou manžetu za stovku, ale neřekne Ti o ní, protože ví, že za měsíc přijedeš s vysypaným homokloubem za 5000. A vo tom to je.
Pak je to lehce jebka.

- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Stálo mě to hodně peněz, než jsem poznal, kteří jsou takoví, jak píšeš.Kůrkyn píše:Jestli to byl ten typ mechanika "co si nechává práci na příště" tak si vydělá dost, o tom není pochyb. Mě je právě líto těch lidí, co jezdí k takovým mechanikům. Chceš vyměnit olej, vidí prasklou manžetu za stovku, ale neřekne Ti o ní, protože ví, že za měsíc přijedeš s vysypaným homokloubem za 5000. A vo tom to je.Pak je to lehce jebka.
Venca Kameník i Štěpán Březina pracují jinak.
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
Venca je nejlepší machanik co znám, je to týpek, kterej fakt ví co dělá a halvně nesnaží se tě natáhnout, vždycky se s nim dá dohodnout a kdykoliv když mu zavoláš tak ti poradí. Já osobně neznám nikoho lepšího 

Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V (vepředu lopata, vzadu prkno) Ex.
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America (nero) Ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 (taková fialová) Ex.
Maserati čtyřidveře 4.2 Sport GTS (nero)
Rychle a stylově
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America (nero) Ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 (taková fialová) Ex.
Maserati čtyřidveře 4.2 Sport GTS (nero)
Rychle a stylově
- Milano75
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Milan+ píše:Byl jsem se dnes objednat na chip, opět do Benol Bosch servis Teplice, čipli mi už Mareu 2,4 JTD a již pět rorů jsem max. spokojen. Alfušku mi načtou ve čtvrtek a do 2 dnů mi nahrají nový soft. Měl bych mít po-té 260 kobil a 440 Nm. O výsledku budu informovat
až to budeš mět tak před tebou smeknu

Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Už jdi do xxxxxxxxxxxxxxxxxx!kejml píše:Mechanika není potřeba litovat, vydělá si dost.
Editoval Kleo: Modeno, máš výstrahu. Víc si přečti v pravidlech.
BMW 730d, Superb TDI
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za návrh, budu o tom přemýšlet.modenaboy píše:Už jdi do xxxxxxxxxxxxxxxxx!kejml píše:Mechanika není potřeba litovat, vydělá si dost.
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
Bohužel ale nemohu jinak než souhlasit.Image a charisma Alfy Romeo občas předčí zdraví rozumkejml píše:Mechanika není potřeba litovat, vydělá si dost.

Jinak řečeno RAKETA na kolechMilan+ píše:Byl jsem se dnes objednat na chip, opět do Benol Bosch servis Teplice, čipli mi už Mareu 2,4 JTD a již pět rorů jsem max. spokojen. Alfušku mi načtou ve čtvrtek a do 2 dnů mi nahrají nový soft. Měl bych mít po-té 260 kobil a 440 Nm. O výsledku budu informovat

No nesouhlasím s názorem, že je Alfa od modelu 156 nějak mimo kvalitou. Třeba moje záložní auto, mondeo 2,0TDCi 2004 má najeto 155tis km a už jsem měnil kde co (turbo, ABS, snad všechny hadice). v podstatě to chce 2x ročně dokoupit součástky za 15tis a pak to zase jezdí suprově. Tatík si koupil nového passata a přední ložiska měnil ve 30tis km. O kvalitě nových TDi oktávek ani nemluvím.
tragédií každého auta jakékoliv značky je pouze spořivý majitel, který zanedbá servis
tragédií každého auta jakékoliv značky je pouze spořivý majitel, který zanedbá servis
Alfa GT 1,9 JTD, rv. 2008, 136kW@416Nm,
r-a-k píše:Jinak řečeno RAKETA na kolechMilan+ píše:Byl jsem se dnes objednat na chip, opět do Benol Bosch servis Teplice, čipli mi už Mareu 2,4 JTD a již pět rorů jsem max. spokojen. Alfušku mi načtou ve čtvrtek a do 2 dnů mi nahrají nový soft. Měl bych mít po-té 260 kobil a 440 Nm. O výsledku budu informovatAle zaráží mě jedna věc,proč ten krouták zůstává u hranice 450 Nm????Předpokládal bych u takového obsahu a stádu koní lechce přes 500Nm.Že by omezení kvůli vydrži mechanických částí(spojka,setrvák,převodovka).Jinak kdyby jsi měl cestu kolem Litoměřic a chtělo se ti mi předvést jak to jede,tak bych se nebránil
Taky to vidím tak, že už to nedá seriová spojka. Každopádně jestli udělají sw na první pokus, budou se držet při zdi a 260 koníků bude nereálních. Spíš tak 240
Alfa GT 1,9 JTD, rv. 2008, 136kW@416Nm,
Chipnou to samozřejmě na medium
udělali mi tak u Marejku 2,4 JTD, která i s chipem už nalítala přes 150 tis. km a bez problémů. Alfa má už tak dosti velký výkon
takže chip bude jen pro bezpečné předjetí nabubřelých strejců v ochcávkách 

Alfuška 159 2,4 JTDm černá metla, červená kůže, plná nálož.
Tak to jsi mě zasvětil,jelikož o něčem takovým slyším poprvé,tím pádem ani nevím na koho bych se zde u mě v okolí měl obrátitkejml píše:Zjistíš, jaké informace to které čidlo dává a kdy je dává. To celé máš na časové ose. Můžeš sledovat více signálů najednou. Například snímač polohy vačky společně s DRV ventilem, váhou vzduchu a vstřikovačem. Musíš ale vědět, jak to má vypadat u zdravého auta

- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
r-a-k: S klidným svědomím Ti mohu doporučit Štěpána (sbrezinaATvolny.cz). Ale je v Praze, v Modřanech...
Další reference určitě poskytne Richie, nebo pražští alfisté/fiatisté.
Lépe bych to nepopsal
http://cs.wikipedia.org/wiki/Osciloskop
http://cs.wikipedia.org/wiki/Digit%C3%A ... osciloskop
Další reference určitě poskytne Richie, nebo pražští alfisté/fiatisté.
Lépe bych to nepopsal

http://cs.wikipedia.org/wiki/Osciloskop
http://cs.wikipedia.org/wiki/Digit%C3%A ... osciloskop
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
Díky ti Kejml za info
.Praha je ode mě cca64 km tak to není nic hrozného.

Po čipu 260 HP ? ..s jakým motorem ? Chystám se na novej software s mojí 2,4 M-JET a myslím si že po chipu tam budu mít kolem 200-210 HP... a 440-450 Nm...Chtěl bych to mít i odbržděný s grafem. Ať vím přesně co tam budu mít. První Alfu (software) 2,4 JTD mi dělal Peter (Srakan) a byl jsem spokojenej.Milan+ píše:Byl jsem se dnes objednat na chip, opět do Benol Bosch servis Teplice, čipli mi už Mareu 2,4 JTD a již pět rorů jsem max. spokojen. Alfušku mi načtou ve čtvrtek a do 2 dnů mi nahrají nový soft. Měl bych mít po-té 260 kobil a 440 Nm. O výsledku budu informovat
1.Alfa 156 SW 2,4 M-JET Stage 2 260 HP
2.Alfa 156 SW 2,4 M-JET Chip 215HP
3. Alfa Giulietta Veloce 2019 125kw TCT +Chip
®Alfatuning.sk / CZ Pobočka - Havlíčkův Brod , Chotěboř
2.Alfa 156 SW 2,4 M-JET Chip 215HP
3. Alfa Giulietta Veloce 2019 125kw TCT +Chip
®Alfatuning.sk / CZ Pobočka - Havlíčkův Brod , Chotěboř