Stále mezi námi jezdí hodně blbců...
-
Tichy Petr
Re: Stále mezi námi jezdí hodně blbců...
JP159 má pravdu v tom, že tenhle případ by se za minulého režimu pravděpodobně nestal, ale z jiných důvodů:
1) paní by za minulého režimu pravděpodobně vůbec nejezdila. V naprosté většině rodin nebyly peníze na denní provoz ani jednoho auta, natož dvou. Jezdilo se jen příležitostně, o víkendech, na dovolenou atd. Zboží se dopravovalo vlaky a ne kamiony. Díky tomu byl provoz řídký, s minimem kolizních situací.
2) řidiči nebyli slušnější, byli jen drženi v jakýchsi mezích terorem VB. Řidičáky se odebíraly za kdeco. Stačilo, aby tzv. "příslušník" napsal do hlášení, že ten nebo onen nezastavil na stopce nebo projel křižovatkou na červenou. Jediným důkazem bývalo svědectví dalšího "příslušníka". Za překročení rychlosti o 30 km/h se odebíral řidičák na místě. Opět bez jakéhokoli přímého důkazu a možnosti odvolání. Řidiči si tehdy dávali velký pozor, aby se s "příslušníky" nedostali do konfliktu - oni totiž mohli všechno a nemuseli nic.
1) paní by za minulého režimu pravděpodobně vůbec nejezdila. V naprosté většině rodin nebyly peníze na denní provoz ani jednoho auta, natož dvou. Jezdilo se jen příležitostně, o víkendech, na dovolenou atd. Zboží se dopravovalo vlaky a ne kamiony. Díky tomu byl provoz řídký, s minimem kolizních situací.
2) řidiči nebyli slušnější, byli jen drženi v jakýchsi mezích terorem VB. Řidičáky se odebíraly za kdeco. Stačilo, aby tzv. "příslušník" napsal do hlášení, že ten nebo onen nezastavil na stopce nebo projel křižovatkou na červenou. Jediným důkazem bývalo svědectví dalšího "příslušníka". Za překročení rychlosti o 30 km/h se odebíral řidičák na místě. Opět bez jakéhokoli přímého důkazu a možnosti odvolání. Řidiči si tehdy dávali velký pozor, aby se s "příslušníky" nedostali do konfliktu - oni totiž mohli všechno a nemuseli nic.
Kejmlkejml píše:JP159: i dělnická třída s příjmem 15.000 měsíčně si může dovolit Superba. Ani nemusí šetřit.
Za 1.280 měsíčně odjede z áček hned. http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/oso ... rb/7939324
Debil zůstane debilem v Superbu i v Alfě.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
JP159: Svá tvrzení podepíráš pouze osobní zkušeností. Statisticky zcela nevýznamnou.
Já zase tvrdím, že kdo si horkotěžko koupí, je magor. Jako například tito lidé.
Jestli se kdokoli chystá namítnout, že by se to dřív nestalo, tak stalo, ale jinak. Protože nepoučitelní blbci mezi námi byli, jsou a budou za všech režimů.
Já zase tvrdím, že kdo si horkotěžko koupí, je magor. Jako například tito lidé.
Jestli se kdokoli chystá namítnout, že by se to dřív nestalo, tak stalo, ale jinak. Protože nepoučitelní blbci mezi námi byli, jsou a budou za všech režimů.
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Odkaz od kejmla... Sada hrnců za 27 000,- peče to, vaří to, dělá to zázraky, ta firma je v Budějcích už tak profláklá že jen hloupej to může zas koupit a stejně se najdou další a další
jako kdyby to nebylo v desítkách pořádů v televizi, v novinách a všude možně..stejně ty lidi jdou a stejně to kupujou, a pak si zrovna tak stejně stěžujou
JP159: myslím, že je to taky u každého jednotlivce jiný, záleží jaký má k tomu autu vztah..někdo na něj šetří pět let a hlídá si ho jako oko v hlavě, na druhou stranu někomu to příde jako běžná věc a je jedno jestli se ťukne tam či tam..asi to bude i trochu o tom, jak si lidi váží peněz atd

JP159: myslím, že je to taky u každého jednotlivce jiný, záleží jaký má k tomu autu vztah..někdo na něj šetří pět let a hlídá si ho jako oko v hlavě, na druhou stranu někomu to příde jako běžná věc a je jedno jestli se ťukne tam či tam..asi to bude i trochu o tom, jak si lidi váží peněz atd
Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V
Škoda každého kroku, který se jde pěšky...
Petře hodnotíš li to z vlastních zkušeností, tak to beru. Ten kdo to zažil o tom může mluvit, ale můžeme to vidět každý trochu jinak. To ,že se zboží dopravovalo vlaky a né kamiony si myslím bylo jedině dobře a tedy lepší než dneska. Proč se to nezavede dnes?? Proto,že by většina těch co si udělala z dopravy všeho možného kšeft a byznys, skákala jak jojo!! Stačí jim jenom omezit jízdy o víkendech a hned skáčou jak trevená husa a je úplně jedno ,že by to prospělo většině. To ,že dříve řidiči byli drženi v jakýchsi mezích, jak píšeš terorem VB, tak s tím ,tak docela nesouhlasím, nebot pod významem slova teror chápu uplně něco jiného..Tichy Petr píše:JP159 má pravdu v tom, že tenhle případ by se za minulého režimu pravděpodobně nestal, ale z jiných důvodů:

Pokud sleduješ dění ve světě tak možná ,že to nebude tak dlouho trvat a budeš moci posoudit co to ve zkutečnosti teror je. A to,že to sem příjde taky, je jen otázka času.
A pokud by řidiči byli drženi v jakýchsi mezích příslušníky policie i dnes, tak by to bylo jedině dobře a pokud by si v důsledku toho dávali velký pozor ,aby se s příslušníky policie nedostali do konfliktu, tak by odpadla minimálně polovina problémů a nehod na současných silnicích.
Příslušníci dnešní policie totiž zase musejí všechno a nemohou nic...

Nemohu souhlasit i s tím,že řidiči nebyli slušnější ,jak píšeš. Já si myslím ,že právě byli daleko slušnější ,pomáhali si a drželi tak nějak při sobě. Naproti tomu dnes spolu většinou válčí.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
sorry za OT. Byl jsi Kejmle někdy na takovéto akci? Já ano. Tedy ne přímo na akci, ale byl jsem na večeři v jedné hospodě v Lanžhotu, kde se ve vedlejším sále odehrávala takováto "nákupní" akce. A pěkně jsem se tam s těma "prodejcema" pohádal, protože jsem jim tam úmyslně narušoval to jejich vymívání mozků.
Kejmle uvědom si, že starší lidé jsou snadněji obelstitelní a pro mne bude vždy větší blb ten zloděj a podvodník, než okradený a podvedený. A proto mne mrzí, že více poukazuješ na "magořinu"(tvé vlastní slovo) těch podvedených, než na svinstvo těch rádobyobchodníků. Proto taky je v ČR 90% aut v bazarech buďto přetočených, omlazených, bouraček a nebo rovnou ukradených. Těch 90% je jen od boku...Neříkám, že v D, A, nebo CH se takovéto pasti nevyskytují, ale je to pro ty bazarníky mnohem nebezpečnější, než u nás. Bohužel se i tam s přibývajícím počtem migrantů z Balkánu a Turecka to % podvodů zvyšuje.
A Dolphin reagovala dříve, takže můj příspěvek je i pro ní
A ono se nejedná jen o hrnce.
Kejmle uvědom si, že starší lidé jsou snadněji obelstitelní a pro mne bude vždy větší blb ten zloděj a podvodník, než okradený a podvedený. A proto mne mrzí, že více poukazuješ na "magořinu"(tvé vlastní slovo) těch podvedených, než na svinstvo těch rádobyobchodníků. Proto taky je v ČR 90% aut v bazarech buďto přetočených, omlazených, bouraček a nebo rovnou ukradených. Těch 90% je jen od boku...Neříkám, že v D, A, nebo CH se takovéto pasti nevyskytují, ale je to pro ty bazarníky mnohem nebezpečnější, než u nás. Bohužel se i tam s přibývajícím počtem migrantů z Balkánu a Turecka to % podvodů zvyšuje.
A Dolphin reagovala dříve, takže můj příspěvek je i pro ní

AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
DOLPHIN7 Trošku jsem si dovolil upravit tvůj příspěvek

dolphin7 píše: Těch kradenejch a přetočenejch aut je v bazarech tolik, že jen hloupej to může zas koupit a stejně se najdou další a dalšíjako kdyby to nebylo v desítkách pořádů v televizi, v novinách a všude možně..stejně ty lidi jdou a stejně to kupujou, a pak si zrovna tak stejně stěžujou
![]()
AR Giula 2,0 Super
Roubrte37
dost dobrý.
Hele a zamyslel si se i ostatní proč právě starší lidé jsou snáze podveditelní a proč jsou tak důvěřiví. Co myslíš proč tomu tak je.

Hele a zamyslel si se i ostatní proč právě starší lidé jsou snáze podveditelní a proč jsou tak důvěřiví. Co myslíš proč tomu tak je.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Protože dříve se toho tolik neprodávalo?
AR Giula 2,0 Super
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
roubrt: jasné, chápu, ale když to slyšíš už ze všech stran..to je jako když hlásí věčně dokola ve zprávách aby důchodci nikoho nepouštěli do bytu..a stejně pustí...
btw.já ten příspěvek psala hodně ovlivněná tím, že jeden známej od šéfa na takový akci před měsícem zrovna byl a hrnce si koupil..je ve středním věku, a doma má tři bavoráky, hraje si na chytrýho a důležitýho, ale v hlavě má dosti prázdno..dostaly ho na to že mu uvařily brokolici která se krásně zelenala a chutnala, přitom doma jí vůbec nejí
Každopádně chápu že rádoby obchodníci zpracují důchodce raz dva, ale bohužel obchodují pořád v rámci zákona, takže proti nim člověk těžko něco zmůže :-(
Určitě neříkám že jsou ty lidi blbci, magoři či něco podobného, jen si myslím, že jsou trochu hloupý, protože za tu dobu by člověk tady v tý zemi měl být už ponaučený, nedůvěřivý a více ostražitý (ostatně viz další co popisuješ ohledně aut atd atd).
roubrt: hezká předělávka mého příspěvku
JP159: já myslím, že to bude tím, že dřív tady v tý zemi nebylo tolik hulvátů
btw.já ten příspěvek psala hodně ovlivněná tím, že jeden známej od šéfa na takový akci před měsícem zrovna byl a hrnce si koupil..je ve středním věku, a doma má tři bavoráky, hraje si na chytrýho a důležitýho, ale v hlavě má dosti prázdno..dostaly ho na to že mu uvařily brokolici která se krásně zelenala a chutnala, přitom doma jí vůbec nejí

Každopádně chápu že rádoby obchodníci zpracují důchodce raz dva, ale bohužel obchodují pořád v rámci zákona, takže proti nim člověk těžko něco zmůže :-(
Určitě neříkám že jsou ty lidi blbci, magoři či něco podobného, jen si myslím, že jsou trochu hloupý, protože za tu dobu by člověk tady v tý zemi měl být už ponaučený, nedůvěřivý a více ostražitý (ostatně viz další co popisuješ ohledně aut atd atd).
roubrt: hezká předělávka mého příspěvku

JP159: já myslím, že to bude tím, že dřív tady v tý zemi nebylo tolik hulvátů

- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
A já tvrdím, že v této zemi nebylo dříve tolik HRNCŮ... 

AR Giula 2,0 Super
To možná asi taky, ale hlavně mýslím proto, že starší lidé na podvodné jednání nejsou většinou vůbec připraveni, proto,že to ve svém životě nezažili. Určitě né v takové míře jako je to v dnešní době u nás, kdy je na principu podvodu v podstatě založeno všechno.
(zázračné hrnce, nejlepší auta v bazarech,reklama na zázračné prášky,zázračné pilulky na hubnutí, obchod,politika prostě všechno.)
(zázračné hrnce, nejlepší auta v bazarech,reklama na zázračné prášky,zázračné pilulky na hubnutí, obchod,politika prostě všechno.)

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Dolphin7
tak tak a zlodějskýho šmejdu.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
roubrt: hrnce, hulváti, hovada, je to fuk ..všeho přibylo a je to jen horší a horší
JP159: jen si marně hlavu lámu s tím, že v zahraničí to není v takovém extrému..třeba v Německu jsem si zvykla nechávat věci v autě..myslím tedy rádio, CDčka a pár eur v mincovníku..přijedu na dva dny do Čech, nedošlo mi že sem překročila hranice a auto mi přes noc vykradly..sebraly CDčka i cca 3EUR v drobných

JP159: jen si marně hlavu lámu s tím, že v zahraničí to není v takovém extrému..třeba v Německu jsem si zvykla nechávat věci v autě..myslím tedy rádio, CDčka a pár eur v mincovníku..přijedu na dva dny do Čech, nedošlo mi že sem překročila hranice a auto mi přes noc vykradly..sebraly CDčka i cca 3EUR v drobných

Dolphin7 čím myslíš,že to asi bude? Poukazuju tady na ten důvod už co sem chodím a mnozí zastánci zdejších pořádků a světlých zítřků, mě akorát počastovali a onálepkovali mnohdy jako milovníka starých pořádků. Holt když tady vládnou zloději a mafiáni, tak se nemůžeš divit že jseš ve zlodějským státě.
Jinak ti musím sklonit hlubokou poklonu, neb co tvůj příspěvek to perla a balzám na mou bolavou duši.
=D>

Jinak ti musím sklonit hlubokou poklonu, neb co tvůj příspěvek to perla a balzám na mou bolavou duši.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
JP159: tak to asi nejsem zastánce světlých zítřků..světlejší to už určitě nebude
spíš se řadím k milovníkům starých pořádků..asi budu ze staré školy
Nemohu nesrovnávat když vim jak odlišné je to v zahraničí
Jsem ráda že mé příspěvky působí jako balzám na tvou bolavou duši..však když je píšu tak se mi taky trochu uleví

Nemohu nesrovnávat když vim jak odlišné je to v zahraničí

Jsem ráda že mé příspěvky působí jako balzám na tvou bolavou duši..však když je píšu tak se mi taky trochu uleví

Prosím milovníky starých pořádků, aby se šli zapsat do pořadníku, 5 let si počkali na Š 105L a potom spali 4 dny před mototechnou (dnes Auto Jarov) s úplatkem v kapse, aby na ně vyšla červená 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Já úplatek na červenou nepotřebuji, takže u mě to půjde určitě i rychleji
Já myslím, že takový rozdíl není..dřív si čekal frontu na banány...ale venku na čerstvým vzduchu aspoň, protože krámek byl malý..kdežto ted čekáš frontu u pokladny abys ty banány zaplatil mezi desítkama lidí v hnusným obr mega hyper super marketu

Já myslím, že takový rozdíl není..dřív si čekal frontu na banány...ale venku na čerstvým vzduchu aspoň, protože krámek byl malý..kdežto ted čekáš frontu u pokladny abys ty banány zaplatil mezi desítkama lidí v hnusným obr mega hyper super marketu

Tuta146 : Já na oplátku poprosím milovníky skvělých zítřků , aby se nepohoršovali, když jim nějaký blb úmyslně na silnici sestřelí manželku s dětma, aby nenadávali ,když jim přijde vystěhovat exekutor veškerej majetek a je mu jedno,že nikomu nic nedlužíte,že se jedná o omyl. At se nepohoršují když vládní zločinci rozkradli tuto zemi a ted chtějí aby všichni zaplatili ten jejich dluh přes bilion peněz. A at zůstanou stále plní optimismu a úsměvu až budou muset co nevidět v nemocnici platit za vše jak mourovatí. A at zůstanou naprosto duševně vyrovnaní a berou to s nadhledem,když jim nějakej 13letej zmetek zavraždí a znásilní 12letou dceru a tento skvělý režim ho za pár let pustí z ústavu na svobodu jako by se nic nestalo. Prostě at se nenechají od svého nadšení odradit a víru ve skvělé zítřky nikdy nestratí. Budou ji ještě hodně potřebovat.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
dolphin7 píše:Já myslím, že takový rozdíl není..dřív si čekal frontu na banány...ale venku na čerstvým vzduchu aspoň, protože krámek byl malý..kdežto ted čekáš frontu u pokladny abys ty banány zaplatil mezi desítkama lidí v hnusným obr mega hyper super marketu

No myslím,že u těch banánů ale takový drobný ,nepatrný rozdíl bude. Dříve ty tvoje peníze za ty banány odvedl NP Zelenina do státní kasy, dnes Hyper super mega market je pošle panu majiteli někam kamsi na Kajmanské ostrovy, nikdo neví kam, neb nám tady už v podstatě nic nepatří.

Ty jo, ted jsem si teprve uvědomil, že jsme se dostali od blbců na silnicích až k banánům...
Aby jsme za to mudrování nedostali

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- d.k76
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
JP159 a dolphin7: Mluvite mi z duse,sice se stala fronta na banany,ale kdyz jsi neco ukrad,mohl jsi si byt jistej,ze si to odsedis.Dnes jsi pomalu za narodniho hrdinu a nikdo na tebe nemuze a cim vic ukradnes tim vic se te bojej.
Dolphin7:Vim o cem mluvis,mel jsem tu moznost a nejakou dobu jsem pracoval in Deutschland.
Kdyz jsem se vratil,tak me malem prejeli na prvnim prechodu.Holt jsem si zvyknul z Nemecka na jejich ohleduplnost a to nejen v chovani na silnici.Kdybych uz nemel rodinku,tak to tady asi zabalim a jdu do Nemecka na stalo.Ale uz to s praci tam taky neni to co to byvalo
JP159:Ani nevis,jak s tebou souhlasim ve vsech prispevkach,ale moc se me do ty politiky tady na foru o ALFACH nechce poustet.
Zazil jsem si myslim dost,abych mohl porovnavat co bylo a co je ted.Kazda doba mela svy plus i minus,ale posledni dobou vidim jen ty minus
Bohuzel.
Videl bych to spis na SZ,aby jsme nedostali

Uz radsi koncim,nejak jsem se rozepsal
Dolphin7:Vim o cem mluvis,mel jsem tu moznost a nejakou dobu jsem pracoval in Deutschland.
Kdyz jsem se vratil,tak me malem prejeli na prvnim prechodu.Holt jsem si zvyknul z Nemecka na jejich ohleduplnost a to nejen v chovani na silnici.Kdybych uz nemel rodinku,tak to tady asi zabalim a jdu do Nemecka na stalo.Ale uz to s praci tam taky neni to co to byvalo

JP159:Ani nevis,jak s tebou souhlasim ve vsech prispevkach,ale moc se me do ty politiky tady na foru o ALFACH nechce poustet.
Zazil jsem si myslim dost,abych mohl porovnavat co bylo a co je ted.Kazda doba mela svy plus i minus,ale posledni dobou vidim jen ty minus

Videl bych to spis na SZ,aby jsme nedostali

Uz radsi koncim,nejak jsem se rozepsal

Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.2000
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Zmiňovaná šáde, která vystřelila mazdu z dálnice byla určitě vybavena motorem tdi, který díky své zvukové kulise udržuje řidiče permanentně nervózního. Chudák každý, kdo to musí poslouchat. 
http://obrazem.ihned.cz/c1-42177350-jak ... -novy-ipad

http://obrazem.ihned.cz/c1-42177350-jak ... -novy-ipad

Protože lidi by prostě už nezkousli, že na krámě není hajzpapír, protože mezi Břeclaví a Přerovem je výluka a vlak zatím čekáJP159 píše: To ,že se zboží dopravovalo vlaky a né kamiony si myslím bylo jedině dobře a tedy lepší než dneska. Proč se to nezavede dnes??

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Jinak přátelé tohle vlákno ani tenhle server neslouží k vybíjení různých politických frustrací a naříkání nad tím, že "dřív bylo všechno tak nějak lepší"....
Takže tady můžeme nadávat na pitomce za volantem, ale vše ostatní je
Takže tady můžeme nadávat na pitomce za volantem, ale vše ostatní je

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsou ty velikonoce tak dám do placu jeden příběh z mnoha co jsem zažil s jedním pánem dnes už v důchodu. 15 let jsme se střídali v dopravě do práce. Nejlepší příběhy byly s jeho Škodu 105 (vzadu nálepka 120L). Nejdřív jsem se vžycky těšil jak jsem dostával rozum tak bál. Ježdění zakončil týden před svým důchodem tím, že nedal přednost kamionu a jen díky kamiońákově postřehu a duchapřítomnosti to dneska píšu. Takže ještě raný příběh s Š105. Jedeme do práce a v kopci se rozsvítí červená kontrolka s olejničkou. On se ptá :Radime co to je ? Co mám dělat ?
Já: Nemáte olej nebo to nemaže, zastavte já se podívám.
On: Zastavovat rozhodně nebudu, přijedeme pozdě do práce, olej stejně nemám.
Dojel s tím cca.6km do práce a při jízdě z kopce mu kontrolka zhasla, což ho evidentně uklidnilo. Motor začal dostavát divný zvuk. Já počítal s tím, že si koupí olej než pojedem domů. Jaký bylo moje překvapení, když jedem domů a kontrolka dál vesele svítí, motor chodem připomíná Zetor 25. Nějakým zázrakem těch 12km překonal, přijel domů a vytáhl měrku na olej - suchá. Vzal litr Mogulu M6A (nic levnějšího nebylo) a nalil ho tam. Měrka silně pod minimem, říkám mu: Máte toho málo, ještě jednu pikslu.
On: Ani náhodou ,to mám odzkoušený, když ho naleju víc, teče to pak u víka ventilů.
Ironií bylo, že ten motor to vydržel (podivného zvuku už se nezbavil) a auto jako celek později předal dceři se slovy : Važ si toho, ani nevíš co dostáváš. Takový auto bys sháněla těžko. Jednou jsem měl čest v tom jet, vůbec nemělo cenu to nějak vytáčet, jenom to zvyšovalo hluk a vibrace. Max. rychlost byla na rovině cca. 80. Auto pak roztřískal přítel tý holky, ale motor přežil a oni si ho dali do skeletu co koupili bez motoru. Hrůza co to vydrželo...A jestli se nerozpad jezdí dodnes.
Já: Nemáte olej nebo to nemaže, zastavte já se podívám.
On: Zastavovat rozhodně nebudu, přijedeme pozdě do práce, olej stejně nemám.
Dojel s tím cca.6km do práce a při jízdě z kopce mu kontrolka zhasla, což ho evidentně uklidnilo. Motor začal dostavát divný zvuk. Já počítal s tím, že si koupí olej než pojedem domů. Jaký bylo moje překvapení, když jedem domů a kontrolka dál vesele svítí, motor chodem připomíná Zetor 25. Nějakým zázrakem těch 12km překonal, přijel domů a vytáhl měrku na olej - suchá. Vzal litr Mogulu M6A (nic levnějšího nebylo) a nalil ho tam. Měrka silně pod minimem, říkám mu: Máte toho málo, ještě jednu pikslu.
On: Ani náhodou ,to mám odzkoušený, když ho naleju víc, teče to pak u víka ventilů.
Ironií bylo, že ten motor to vydržel (podivného zvuku už se nezbavil) a auto jako celek později předal dceři se slovy : Važ si toho, ani nevíš co dostáváš. Takový auto bys sháněla těžko. Jednou jsem měl čest v tom jet, vůbec nemělo cenu to nějak vytáčet, jenom to zvyšovalo hluk a vibrace. Max. rychlost byla na rovině cca. 80. Auto pak roztřískal přítel tý holky, ale motor přežil a oni si ho dali do skeletu co koupili bez motoru. Hrůza co to vydrželo...A jestli se nerozpad jezdí dodnes.
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6