159 vs zbytek světa
Re: ke 159
Limach: jak na to nový auto spěcháš? sice neznám až tak dobře tvoje priority, ale možná bych být tebou počkal na červen (není to dlouho) na nový Mi.To. to auto mnohé napoví i o 149 a pokud vyloženě nepotřebuješ větší kufr a 147 tě stále baví, tak bych se na 159 upřímně řečeno vykašlal..
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
Nechci mluvit za Limacha, ale myslím, že by si dokázal představit něco většího než 147 a hlavně trvá na pěti dveřích. Několik let byl rozhodnutý čekat na 149, která by mohla být ideální (větší než 147, ale menší než 156, resp. 159). Ale po pěti letech už ho to čekání unavuje jako spoustu jiných alfistů.Raddik píše:Limach: jak na to nový auto spěcháš? sice neznám až tak dobře tvoje priority, ale možná bych být tebou počkal na červen (není to dlouho) na nový Mi.To. to auto mnohé napoví i o 149 a pokud vyloženě nepotřebuješ větší kufr a 147 tě stále baví, tak bych se na 159 upřímně řečeno vykašlal..
Limach: my se teď s alfou připravujeme na radostnou událost - první technickou. Tak jsem zvědavej, jak holka s vrzajícími rameny proleze. Jinak by tam snad neměl být žádný problém. Vidíš, teď mě napadá, že jsme chtěli někdy přepadnout Milanaa v IBC a sebrat mu na chvíli toho Spidera. Už jsi tam byl? Počasí začíná být ideální.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
s tou 149 je to prostě průser celé Alfy, to auto se mělo představovat letos místo toho Juniora Mi.To..
pokud chce sedan nebo SW tak mu ani nic jiného než 159 nezbývá. tedy já bych se možná porozhlédl spíš u konkurence. třeba nový Lancer je schopný a docela levný (je o třídu níž), nová Mazda 6 taky vypadá slušně. a stále si myslím že když už 159, tak počkat na facelift a odlehčení..
pokud chce sedan nebo SW tak mu ani nic jiného než 159 nezbývá. tedy já bych se možná porozhlédl spíš u konkurence. třeba nový Lancer je schopný a docela levný (je o třídu níž), nová Mazda 6 taky vypadá slušně. a stále si myslím že když už 159, tak počkat na facelift a odlehčení..
Alfetta GTV 2.0 L
- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. No Kleofáš mě už zná dlouho a přesně to vystihl. MiTo nepřipadá v úvahu, to je ideál pro svobodného mladého kluka nebo jako 2-3 auto do rodiny, která má dost chechtáků. Mě už pomalu odbíjí na věk se čtyřkou na začátku, což mimo jiná negativa znamená i to, že blbnutí si postupně užívám míň a míň, začínám páprdovitě myslet na otázky bezpečnosti (to je zrovna u jinak super AR147 ten nejpodstatnější problém), jako majitel chalupy už potřebuju něco naložit do kufru a rodina se zvětšuje (váha a výška), takže ty rozměry taky beru.Raddik píše:Limach: jak na to nový auto spěcháš? sice neznám až tak dobře tvoje priority, ale možná bych být tebou počkal na červen (není to dlouho) na nový Mi.To. to auto mnohé napoví i o 149 a pokud vyloženě nepotřebuješ větší kufr a 147 tě stále baví, tak bych se na 159 upřímně řečeno vykašlal..
Je to jak píšeš, na AR149 se čeká, i na poměry Alfy Romeo, už přespříliš dlouho. Měla tu být už aspoň 2 roky. Už kvůli konkurenci, která nespí a o sportu, třeba WTCC, ani nemluvím. O hanbě, že Cuore Sportivo už nesportuje, se dál odmítám rozepisovat...

Samozřejmě, že jsem se několikrát přistihl, že přemýšlím o dočasném ústupu do jiné stáje. Vyzkoušel jsem nové Bravo se 150CV ve výbavě Sport, poohlížel jsem se u Subaru u Imprezy a Legacy, mám v plánu právě i Mazdu6, všechny tyto auta vypadají dobře, jedou výborně a můžu si je dovolit.
Jenže pak na dálnici potkám černou 159, div si nenatrhnu krční svalstvo, zavzpomínám na pár kol, která jsem s ní mohl celkem ostře vyzkoušet a jsem zase tam, kde se už dost dlouho nacházím - JSEM PROSTĚ POSTIŽENÝ A NENÍ MI POMOCI - stejně zase skončím u Alfy

- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Na odlehčení rozhodně počkám, zas tak to nehoří, ačkoli vše na podvozku už se hlásí s úpěnlivou prosbou o výměnu a výfuk je po 5 zimách už taky dost vetchý.Raddik píše:s tou 149 je to prostě průser celé Alfy, to auto se mělo představovat letos místo toho Juniora Mi.To..
K tomu Lanceru. Sice jsem ho neřídil, ale koukal jsem na něj a na živo mě dost zklamal. A vevnitř to je jak ve vetešárně, tohle by nebylo auto jako náhrada AR ani náhodou...

tak bych počkal na podzim, kdy půjde do výroby 159 s motorem 1.8 JTB. prý to má být jejich vývoj (ale může to být taky turbený 1.8 motor z GM s hlavou od Alfy). upřímně řečeno ty benzíny u 159 mi přijdou dost o ničem. a saze jsou dobrý, ale ne sportovní..
Alfetta GTV 2.0 L
Limach - Nenech se odradit , benzín je benzín a Alfa 159 2,2 JTS je super. Vřele doporučuju. A nebudeš si muset vykroutit krk až ji potkáš na silnici. To auto má cosi nedefinovatelného, nějaké charisma nebo co a uvidíš že at s ním přijedeš kamkoli, tak bude každej čučet jak vyvoraná myš. Přeji správné rozhodnutí ve jménu hada a kříže.

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za doporučení. To víš, že bych raději benzín, já s dieselem stejně jezdit neumím. A ten pocit, kdy se za Tebou lidi otáčejí dobře znám. Když jsem si před skoro 6 lety kupoval novou 147, tak ji široko daleko nikdo neměl, v republice jich bylo jen pár, lidi na ni koukali jako na marťana a vůbec nevěděli, co to je. Lehce se na ten pocit zvyká... A já bych emigrovat k jiným moc nerad...JP159 píše:Limach - Nenech se odradit , benzín je benzín a Alfa 159 2,2 JTS je super. Vřele doporučuju. A nebudeš si muset vykroutit krk až ji potkáš na silnici. To auto má cosi nedefinovatelného, nějaké charisma nebo co a uvidíš že at s ním přijedeš kamkoli, tak bude každej čučet jak vyvoraná myš. Přeji správné rozhodnutí ve jménu hada a kříže.![]()

- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty saze nejsou vidět, DPF je chytnelimach píše:Jenže pak na dálnici potkám černou 159, div si nenatrhnu krční svalstvo, zavzpomínám na pár kol, která jsem s ní mohl celkem ostře vyzkoušet a jsem zase tam, kde se už dost dlouho nacházím - JSEM PROSTĚ POSTIŽENÝ A NENÍ MI POMOCI - stejně zase skončím u Alfy. A ta jediná, protože do roku 2010 na přelud jménem AR149 rozhodně čekat nebudu, je jedině AR159 2.2JTS nebo 2.4JTD (ačkoli se mi ty saze moc nezamlouvají), protože jinou možnost už fakt nemám. Tolik na vysvětlenou

Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano 2,0T
Fiat 500 1,2 Rockstar Dualogic
EX - Alfa Romeo Giulia Veloce 2,0T
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Vždy jsem měl benzín, teď mám první saze, ale ten zátah je nesrovnatelný, jezdil jsem 2,2, je fakt perfektní, ale ten zátah jí chybí. A spotřeba je u sazí také zajímavějšíJP159 píše:Limach - Nenech se odradit , benzín je benzín a Alfa 159 2,2 JTS je super. Vřele doporučuju. A nebudeš si muset vykroutit krk až ji potkáš na silnici. To auto má cosi nedefinovatelného, nějaké charisma nebo co a uvidíš že at s ním přijedeš kamkoli, tak bude každej čučet jak vyvoraná myš. Přeji správné rozhodnutí ve jménu hada a kříže.![]()
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Aby ne - 2.4JTD má jeden hrnec navíc a centrifugu co funí do válců, to musí být někde znát. 2.2JTS si musí vystačit jen s otáčkami. Ale jo, kdyby byla 2.4JTD za rozumější cenu, tak bych ji možná bral. Takhle buď 2.2JTS nebo počkám na 1.8T-jet...Ales159 píše:Vždy jsem měl benzín, teď mám první saze, ale ten zátah je nesrovnatelný, jezdil jsem 2,2, je fakt perfektní, ale ten zátah jí chybí. A spotřeba je u sazí také zajímavější

- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě abychom tak věděli přesněji, kdy 1.8T-Jet panáčci z Milána hodlají montovat. Abych pak zase nečekal další rok a další... Viz paralela s AR149... Ona atmosféra má taky něco do sebe, konstrukční spolehlivost a údržbu, investice, reakci na plyn...Raddik píše:Limach: pro takhle těžký auto na denní používání i občasný sport je turbomotor určitě výhodnější
Aleši159, ja jsem holt starej benzinák. S naftou jsem nikdy nejezdil, akorát na vojně s tankem a nákladákem. Tak,že to nemohu posoudit jako ty a ostatní naftáci. Osobáky jsem měl jenom benzíny. Spotřeba je jasná pro naftu.Turbo udělá asi taky svoji práci a válec navíc jakbysmet. Trochu bych se bál větší váhy na přední nápravu, dle papírů to je snad o 100 kg víc. Jinak at už má AR jakýkoliv motor je to prostě Alfa a ta tvoje 2,4 ka musí být taky skvělá.Ales159 píše:Vždy jsem měl benzín, teď mám první saze, ale ten zátah je nesrovnatelný, jezdil jsem 2,2, je fakt perfektní, ale ten zátah jí chybí. A spotřeba je u sazí také zajímavějšíJP159 píše:Limach - Nenech se odradit , benzín je benzín a Alfa 159 2,2 JTS je super. Vřele doporučuju. A nebudeš si muset vykroutit krk až ji potkáš na silnici. To auto má cosi nedefinovatelného, nějaké charisma nebo co a uvidíš že at s ním přijedeš kamkoli, tak bude každej čučet jak vyvoraná myš. Přeji správné rozhodnutí ve jménu hada a kříže.![]()

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
podľa mňa 159 je alfa jak má byť
dizajnovo tam nevidím chybu,ale vkus máme všetci iný ...s predu je úžasná, taký dravec
a prečo si ju nekúpim keď sa mi tak páči? ...len preto, že na to nemám ...myslím ,že je nás tu takýchto viac a len ti ticho závidíme.... =D> aj na zraze každý čumel len na novú 159 ...osobne by som si zobral diesel a vôbec by som neriešil nejaké kg naviac ...

AR 159 1,9 JTDm 16V 110kW TI
AR 159 1,9 JTDm 8V 85kW/ex
AR 166 2,4 JTDm 20V 129kW Sportronic Luxury/ ex
AR 166 2,4 JTD 10V 100kW/ ex
AR 159 1,9 JTDm 8V 85kW/ex
AR 166 2,4 JTDm 20V 129kW Sportronic Luxury/ ex
AR 166 2,4 JTD 10V 100kW/ ex
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě benzín taky vždy vyhovoval, tohle je můj první nafťák a jsem moc spokojenej, vždy jsem preferoval benzín, ale u 159 mě děsila spotřeba, tak jsem zkusil naftu. Jo s geometrií jsem dopadl tak, že předek byl v normě, ale zadek špatný. Bylo mi řečeno, že to mohl dělat ten zadekJP159 píše:Aleši159, ja jsem holt starej benzinák. S naftou jsem nikdy nejezdil, akorát na vojně s tankem a nákladákem. Tak,že to nemohu posoudit jako ty a ostatní naftáci. Osobáky jsem měl jenom benzíny. Spotřeba je jasná pro naftu.Turbo udělá asi taky svoji práci a válec navíc jakbysmet. Trochu bych se bál větší váhy na přední nápravu, dle papírů to je snad o 100 kg víc. Jinak at už má AR jakýkoliv motor je to prostě Alfa a ta tvoje 2,4 ka musí být taky skvělá.![]()
Ted mě napadlo, jak si dopadl s geometrií a co gumy?? Máš to už OK? V čem byl problém?? Doufám, že to máš vyřešené.

EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
Omlouvam se chybejici diakritiku
Co se tyka meho soudu o dieselech v alfa romeo a naftovych motorech v osobakach obecne, tak je asi na case abych se konecne svezl v nejakem MJetu se 400 Nm ale proc mam porad pocit, ze me to nepresvedci o celkovem zazitku z jizdy s benzinem vetsim nez s "nadupanym" dieselem, nemluve o V6 v benzinu.
Zatim nejlepsi diesel v kterem jsem mel moznost jezdit je Fabia RS se svymi 97 Kw a 320 Nm na 1320 kg. Zatah slusny to jo, ale opravdu chybel zazitek ... a ten zvuk dieselu porad zustane tam kde je ...
Hodne lidi, tady mluvi o presvedceni, ktere prislo z presedlani z benzinu na diesel. Vsadim se, ze srovnavaji hrusky a jabka. Tzn. srovnava se V5 20V s preplnovanim od 350 Nm nahoru oproti V4 16V s Nm nizšimi 250 Nm.

Co se tyka meho soudu o dieselech v alfa romeo a naftovych motorech v osobakach obecne, tak je asi na case abych se konecne svezl v nejakem MJetu se 400 Nm ale proc mam porad pocit, ze me to nepresvedci o celkovem zazitku z jizdy s benzinem vetsim nez s "nadupanym" dieselem, nemluve o V6 v benzinu.
Zatim nejlepsi diesel v kterem jsem mel moznost jezdit je Fabia RS se svymi 97 Kw a 320 Nm na 1320 kg. Zatah slusny to jo, ale opravdu chybel zazitek ... a ten zvuk dieselu porad zustane tam kde je ...
Hodne lidi, tady mluvi o presvedceni, ktere prislo z presedlani z benzinu na diesel. Vsadim se, ze srovnavaji hrusky a jabka. Tzn. srovnava se V5 20V s preplnovanim od 350 Nm nahoru oproti V4 16V s Nm nizšimi 250 Nm.
Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
to Ales159: A kde jsi ji kupoval, teda pokud to není důvěrná informace? 2.2JTS jsem vyzkoušel slušně, ve 159 i v novém Spideru, ale 2.4 JTD ještě kdysi ve starší 159 o 100 kW, takže bych to měl někdy porovnat. Je jen škoda, že prodejce Alf poblíž mého bydliště se jí už zbavil a další zatím neplánuje...Ales159 píše:Mě benzín taky vždy vyhovoval, tohle je můj první nafťák a jsem moc spokojenej, vždy jsem preferoval benzín, ale u 159 mě děsila spotřeba, tak jsem zkusil naftu. Jo s geometrií jsem dopadl tak, že předek byl v normě, ale zadek špatný. Bylo mi řečeno, že to mohl dělat ten zadek, to mi nepřipadá jako pravděpodobné. Na druhou stranu jsem od té doby najel cca 4000km, ale téměř vše po dálnicích nebo delší trasy a když jsem měřil gumy, tak se zdá, že se to nezhoršuje, tak nevím. Zatím pozoruji a hlídám.
To co píše Petan v posledním odstavci, na tom je taky pořádný kus pravdy...
Aleš 159 napsal-
Jo s geometrií jsem dopadl tak, že předek byl v normě, ale zadek špatný. Bylo mi řečeno, že to mohl dělat ten zadek
, to mi nepřipadá jako pravděpodobné. Na druhou stranu jsem od té doby najel cca 4000km, ale téměř vše po dálnicích nebo delší trasy a když jsem měřil gumy, tak se zdá, že se to nezhoršuje, tak nevím. Zatím pozoruji a hlídám.[/quote]
Aleš 159 , Tak to je dobrá zpráva. A prosím tě to se ti ten zadek hnul sám od sebe, nebo si vymet nějaký rigol??
Držím palce at už je to stále OK

Jo s geometrií jsem dopadl tak, že předek byl v normě, ale zadek špatný. Bylo mi řečeno, že to mohl dělat ten zadek

Aleš 159 , Tak to je dobrá zpráva. A prosím tě to se ti ten zadek hnul sám od sebe, nebo si vymet nějaký rigol??
Držím palce at už je to stále OK

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS