Drnčení řetězu olejového čerpadla u motoru 2.4 JTD
Re: Drnčení řetězu olejového čerpadla u motoru 2.4 JTD
No pumpu sice prodávám ale né tu moji
Ta jde v pondělí do auta,jenom doufám že to pomůže.Pak dám vědět co a jak.

Alfa, to je máslíčko.
Alfa, bav se s přáteli.
Alfa, bav se s přáteli.
no připiš si mě jako zájemce o koupiKrazy píše:No pumpu sice prodávám ale né tu mojiTa jde v pondělí do auta,jenom doufám že to pomůže.Pak dám vědět co a jak.

AR 166 2.4 jtd 99'
Jak ji budeš potřebovat,stačí napsat a pošlu ti ji buďto poštou,nebo pokud jsi z okolí Havířova, tak ti ji dovezu,samozřejmně to je originál.Kdyby jsi potřeboval i jiné věci(desky,kotouče atd.), taky je možnost.
Alfa, to je máslíčko.
Alfa, bav se s přáteli.
Alfa, bav se s přáteli.
jj..je to original..mel jsem ho v uplne stejne krabici 

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Takže přátelé, opraveno.Teď je to ten pravý balzám pro uši.Ty peníze za to určitě stojí.Byla mi sice vyměněna pouze olejová pumpa a čidlo stavu oleje(bylo K.O.), dle techniků byla hřídel O.K. takže je klid na dalších X tisíc kilometrů.Cena celkem včetně pumpy, čidla + veškerá práce(nepočítám olej, filtr, nepočítám zase nové rozvody)zhruba kolem 16 000,- Ale teď slyším klidný diesel a ne žádne chrchcrcchrcchrc. 

Alfa, to je máslíčko.
Alfa, bav se s přáteli.
Alfa, bav se s přáteli.
Tak že jen komplet nová pumpa a je klid jo ?
Jinak to je super. Přeji ti to
Doufám že někdy časem mi na to taky zůstanou penízky.
Jinak to je super. Přeji ti to

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
tak to ti zavidim....ja to taky vymenil a drncim porad.. a cela vyplata v prdeli....Krazy píše:Takže přátelé, opraveno.Teď je to ten pravý balzám pro uši.Ty peníze za to určitě stojí.Byla mi sice vyměněna pouze olejová pumpa a čidlo stavu oleje(bylo K.O.), dle techniků byla hřídel O.K. takže je klid na dalších X tisíc kilometrů.Cena celkem včetně pumpy, čidla + veškerá práce(nepočítám olej, filtr, nepočítám zase nové rozvody)zhruba kolem 16 000,- Ale teď slyším klidný diesel a ne žádne chrchcrcchrcchrc.
s tim nepocitej..ja jsem ji menil minuly tyden a drncim porad...Zip166JTD píše:Tak že jen komplet nová pumpa a je klid jo ?
vcera byl u me kamos s Kappou 2.4 JTD..najeto pocitvych 200 000 km...nastartoval a nic....ticho..zadne drnceni...pak jsem nastartoval ja ....hruza....takovej rachot
a to jsem vymenil to slavne cerpadlo 

Holt mame 97-ky,tam to boli len zaciatky a nebolo to asi tak domyslene...Richie píše:vcera byl u me kamos s Kappou 2.4 JTD..najeto pocitvych 200 000 km...nastartoval a nic....ticho..zadne drnceni...pak jsem nastartoval ja ....hruza....takovej rachota to jsem vymenil to slavne cerpadlo
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
tak musim rict ze mam nove olejove cerpadlo a rozvody cca mesic a auto drnci jako pred vymenou....takze parada...cca 20 000 v prdeli a vysledek ? totalni nula ....jen dluhy a dale trvajici ostuda na kazde krizovatce....
No a zjistil jsi proč ti to drnčí?Richie píše:tak musim rict ze mam nove olejove cerpadlo a rozvody cca mesic a auto drnci jako pred vymenou....takze parada...cca 20 000 v prdeli a vysledek ? totalni nula ....jen dluhy a dale trvajici ostuda na kazde krizovatce....
156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
156SW 2.4JTDm 20V project
156SW 2.4JTDm 20V project
ne..jak to mam udelat ?r-a-k píše:No a zjistil jsi proč ti to drnčí?Richie píše:tak musim rict ze mam nove olejove cerpadlo a rozvody cca mesic a auto drnci jako pred vymenou....takze parada...cca 20 000 v prdeli a vysledek ? totalni nula ....jen dluhy a dale trvajici ostuda na kazde krizovatce....

Kurkyn rikal cosi o nejake hrideli,ktera by se spravne mela menit s tim cerpadlem...dneska se zkusim zajet zeptat do Fiatu,co mi na to reknou...
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Od čerpadla je poháněný vyvažovací hřídel. Spojení pastorku a hřídele by nemělo mít vůli, proto je potřeba vyvažovací hřídel zkontrolovat, jestli není jeho konec (který zapadá do pastorku) opotřebený.
tzn. zase vypustit olej,sundat vyfuk, sundat rozvody,a cerpadlo.... to zase bude ranec...ted to zatim nepripada fin. v uvahu ale casem to treba zkusim...
takze je klidne mozny ze to vubec nedelalo to cerpadlo...
takze je klidne mozny ze to vubec nedelalo to cerpadlo...
Zdar lidi, takže hlásim konečně úspěšně vyměněný čerpadlo a rachot je pryč, na hřídel ani nesáhli, prej byla ok takže sice to je palba co se týče peněz ale lahoda pro ucho ještě jednou díky Krazy za díly 

AR 166 2.4 jtd 99'
Tak a aka bola cena cerpadla?neeo603 píše:Zdar lidi, takže hlásim konečně úspěšně vyměněný čerpadlo a rachot je pryč, na hřídel ani nesáhli, prej byla ok takže sice to je palba co se týče peněz ale lahoda pro ucho ještě jednou díky Krazy za díly
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
takze akorat ja drncim porad dalneeo603 píše:Zdar lidi, takže hlásim konečně úspěšně vyměněný čerpadlo a rachot je pryč, na hřídel ani nesáhli, prej byla ok takže sice to je palba co se týče peněz ale lahoda pro ucho ještě jednou díky Krazy za díly

mimochodem me to taky tyden nedrncelo...ted uz je to zase jako pred vymenou...
muzete mi nekdo ,kdo jste menil cerpadlo rict co vsechno jste museli sundat ? chtel bych nechat zkontrolovat tu vyvazovaci hridelku...musi se pokazde sundat vyfuk,vana,rozvody,cerpadlo ? je tu nekdo kdo by tohle udelal za slusnou cenu ?
za čerpadlo jsem dal 6500,-Alfik píše:Tak a aka bola cena cerpadla?neeo603 píše:Zdar lidi, takže hlásim konečně úspěšně vyměněný čerpadlo a rachot je pryč, na hřídel ani nesáhli, prej byla ok takže sice to je palba co se týče peněz ale lahoda pro ucho ještě jednou díky Krazy za díly
AR 166 2.4 jtd 99'
hele podle mě aby ses dostal k tý hřídeli tak musí dolu vana, tam bys měl vidět jak na tom je v tom uložení u čerpadla, to rozvody rozkopávat nemusíš ale přesto sundat vanu neni prdel...byl jsem u toho...musí dolu kus vejfuku povolit motor na silentblocích, přizvednout ho a stejně si s vanou budeš hrát jak s ježkem v kleci než jí dostaneš ven (vadí ti tam mikrofon atd.).... jestli na to uložení hřídele neni vidět a bude muset dolu i čerpadlo tak musí dolu spousta kladek na kterejch sedí klíňák i rozvoďák...no a to už je pomalu na oprátku....až najdeš někoho kdo to dělá za slušnou cenu a kvalitně do druhýho dne dej mi echo...ale nevim no nejsem mekánik jak řiká klasik a třeba to zveličujuRichie píše:muzete mi nekdo ,kdo jste menil cerpadlo rict co vsechno jste museli sundat ? chtel bych nechat zkontrolovat tu vyvazovaci hridelku...musi se pokazde sundat vyfuk,vana,rozvody,cerpadlo ? je tu nekdo kdo by tohle udelal za slusnou cenu ?

AR 166 2.4 jtd 99'
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
vana u 156 ky jde dolu jako s ucebnice.pokud nekdo rika ze je to jezek v kleci tak nevim co na to rici.jde dolu naprosto krasne...vyfuk se musi sundat normalne...skoda ze Richie nejsi tady odsud.a rozvodak taky neni problem sundat dulu...menil jsem tuhle dvakrat za den vodni pumpu a jde to taky..tak proc to tak dramatizovat
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
no muj servisak za to chce 2500,- 

- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
con resis...to nech skouknoutRichie píše:no muj servisak za to chce 2500,-
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
nemam 2500 na to aby se tam jenom nekdo podival na to na co vim ze je v prdeli...to musim rovnou koupit tu hridel a zrejme udelat i olej..prece tam nebudu vracet zpatky..netusim co stoji ta hridelka nebo ta loziska,ale ja ted nemam nejakych 5000 abych je do toho kramu zase narval... nemam ani desetinu te castkydrtikols píše:con resis...to nech skouknoutRichie píše:no muj servisak za to chce 2500,-
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
vyvazovaci hridel kdyz trvale odpojis ty osobne to nepoznas a motor pojede uplne stejne jako pred tim...mozna snad jeste lip...stejne je to kravina ktera te dela jen kultivovanejsi chod pro volnobehu..Richie píše:nemam 2500 na to aby se tam jenom nekdo podival na to na co vim ze je v prdeli...to musim rovnou koupit tu hridel a zrejme udelat i olej..prece tam nebudu vracet zpatky..netusim co stoji ta hridelka nebo ta loziska,ale ja ted nemam nejakych 5000 abych je do toho kramu zase narval... nemam ani desetinu te castkydrtikols píše:con resis...to nech skouknoutRichie píše:no muj servisak za to chce 2500,-
103kw co vim tak tam uz vyvazovaci hridel uz ani nema. takze pokud mas novou pumpu nech odpojit vyvazovacku mas svaty klid
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend