Takže jelikož je počasí tak na lehnutí u vody sepíšu o srazu malej románek. Na cestu jsem se vydal po obědě směr Vys.Mýto, Litomyšl, Svitavy atd. Klasický opruz s kamionama, kombajnem co bohorovně jel snad 2 kilometry, prostě nic zajímavýho. Do Motortecu jsem dorazil krátce po třetí. Zaparkoval jsem a přidal se k Alfistům a Alfistkám co různě oslintávali 8C, Giuliettu QV a ostatní skvosty co na salóně čekaly na nové majitele. Našli se i tací co slintali i u Ducata

Moji marnou snahu uvařit si kafe ukončil p.Vrecník a vytáhl kapsle bez kterých to nejde. To mě postavilo na nohy a přestal jsem se potit jako osel v kufru. Kolem čtvrtý nám p. Vrecník sdělil kudy pojedeme na starý okruh co vedl městem. Takže hurá do rozpálených miláčků a snažit se neroztrhat kolonu. Oči mám přilepené na kulatý svítilny Mita přede mnou. Přichází místo kde se sbíhají dva pruhy v jeden a vozidla se řadí formou zipu,ten nám kolonu trošku rozepnul. Přijíždíme na místo starých boxů a čekáme až dorazí zbytek, který se cestou ztratil. Pan Vrecník nám povídá i historii okruhu a dvě krásky z GTA se marně snaží najít kousek stínu. Zazděné boxy vypadají posmutněle a depresivně, ale z toho místa sálá ještě dneska atmosféra první závodů. Po stejným místě přeci před lety chodily i legendy motorsportu. Pro některé to byly i kroky poslední...Konec nostalgie, přijíždí zbytek kolony a p. Vrecník nás provází po starém okruhu. Ve Farinově zatáčce černá čára a motorkáři co právě vytáhli bike i sebe z příkopu. Po zastávce v boxem jedeme na autodrom a platíme jízdy. Nějak jsem zazmatkoval a místo co všichni jedu v 18:30, já jedu už v 18:00. No nic, alespoň se podívám jak ostatní krouží. Hned na začátku jsem zhodnotil, že asi nic nepředjedu. Dvě Porsche, Corvetta C6, ORS, BMW a nějaké Hondy. Za mnou ještě jedna 147. Vyrážím a snažím se nějak si připomenout okruh a najít stopu. Zanedlouho jde přede mně červené Porsche a Ferrari. Po třech okruzích si říkám, že bych mohl trochu přidat. Auto se celkem snaží, v klidu si pokládá saze a tak si říkám, že to zkusím rychleji. Před nájezdem na stadion mě předjíždí černé Porsche a něco začíná hrozně smrdět. Hodně ubírám, kontroluju teploměr, všechno mě předjíždí a kolo jsem obkroužil ve výletním tempu. Objevuje se přede mnou černé Porsche a říkám si, smrděl asi on. Zase přidávám. Předjíždím Punto, bílou Ochcávku a AR145. V zrcátkách replika Lotusu super 7 (nevím jestli Caterham nebo Kaipan). Ve Schwantzově zatáčce mě předjíždí, ale do kopce mu stačím, na cílovce ho dokonce zase dojíždím, fuj předjel mě Seat, to je ostuda a šlapu na plyn. Při sjezdu na stadion auto přestává brzdit a málem končím v kačírku. Něco od kol vibruje a v zatáčkách se ozývají divné zvuky od kol (později jsem zjistil že to byly žmolky nalepené na gumy). Replika Lotusu má závadu a jede do boxů, poslední kolo a jedu tam taky. Od brzd se kouří, kotouče modrý a smrad. Auto nechávám odpočinout a sleduju kolonu Alf co jede na okruh. Po dojezdu se všem taky kouří od brzd a tak se sdělujeme zážitky. Horda lidí se přesouvá do přilehlého bufetu a tam drancuje na co přijde. Loučíme se a mě čeká pohodová cesta domů. Tehle sraz musím zařadit mezi jeden z nejlepších i když bylo vedro jak v Tobruku. Hlavní dík patří p.Vrecníkovi a Filipovi za časopisy Faster.
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6