Recenze na auta, nejen Alfa....
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Recenze na auta, nejen Alfa....
tomas155: Přesně tak, každý komu řeknu ,že mam najeto 220t kouká špatně, kupoval jsem ji loni se 190 (což by vycházelo na nějakých 18t ročně)... prostě aby 10-12 let starý auto najelo průměrně 9-10t ročně a ještě v zemích jako německo, rakousko nebo i itálie je podle mě utopie.. Táta kupoval 4 roky starýho supa a měl najeto 125tkm - 30tkm za rok jako nic...
Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsme prodavali XC90 co ma najeto 230. Vypada krasne, lak trochu poskrabanej od parkovani v krovi na chalupe, vnitrek perfekt. Kdyz jsem se dival kolik stojej tak jsem mel potize najit vubec auto s takovym najezdem a to vypadalo jako by se pouzivalo k praci v lomu a jeste parkovalo otevrene v prasecaku. I auta co mela obligatnich 130 vypadala hure. Nase samozrejme po 230 zadny problem, servisovano v autorizaku.
Jen bych jeste k predchozimu tematu dodal, ze si myslim, ze 'zakaz staceni tacho' je jen dalsi ukazka jak dnesni doba ma uspesnou snahu delat z lidi blbce. Dobre, zakazeme staceni tachometru, bude to trestny cin. Kdyz pominu technicke aspekty a to, ze se na tom akorat nekdo prizivi, tak co bude priste? Zjistime, ze ac maji nejaka dve stejna auta najeto stejne, jedno je vyrychtovane a jedno jako nove. Komise expertu dojde k zaveru, ze jeden majitel se k tomu autu chova jako prase, vytaci za studena a chlasta v nem kafe, druhy nikoli. Zakazeme tedy chovat se k autu jako prase, vytacet za studena a chlastat v nem kafe, z duvodu aby byla auta s totoznym najezdem opotrebovana stejne?
Jen bych jeste k predchozimu tematu dodal, ze si myslim, ze 'zakaz staceni tacho' je jen dalsi ukazka jak dnesni doba ma uspesnou snahu delat z lidi blbce. Dobre, zakazeme staceni tachometru, bude to trestny cin. Kdyz pominu technicke aspekty a to, ze se na tom akorat nekdo prizivi, tak co bude priste? Zjistime, ze ac maji nejaka dve stejna auta najeto stejne, jedno je vyrychtovane a jedno jako nove. Komise expertu dojde k zaveru, ze jeden majitel se k tomu autu chova jako prase, vytaci za studena a chlasta v nem kafe, druhy nikoli. Zakazeme tedy chovat se k autu jako prase, vytacet za studena a chlastat v nem kafe, z duvodu aby byla auta s totoznym najezdem opotrebovana stejne?
33
No 30tis ročně je všeobecně uznávaný průměrný roční nájezd, ale v žádném případě to není dogma. Když máš Alfu jako druhé auto pro radost třeba ke služebáku, tak je všechno úplně jinak. Podívej se do vlákna kilometrová výročí, loni při návratu z Milána jsem měl 150tis, před měsícem 156tis, takže za rok a něco nájezd 6tis.P3TR píše:tomas155: Přesně tak, každý komu řeknu ,že mam najeto 220t kouká špatně, kupoval jsem ji loni se 190 (což by vycházelo na nějakých 18t ročně)... prostě aby 10-12 let starý auto najelo průměrně 9-10t ročně a ještě v zemích jako německo, rakousko nebo i itálie je podle mě utopie.. Táta kupoval 4 roky starýho supa a měl najeto 125tkm - 30tkm za rok jako nic...

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
To je dost podstatnej rozdíl. Když se budeš k autu chovat jako prase tak je to čistě Tvoje věc, ale změna údaje tachometru je ojeb za účelem obohacení se, takže už teď splňuje trestný čin podvodu.zde. píše: Jen bych jeste k predchozimu tematu dodal, ze si myslim, ze 'zakaz staceni tacho' je jen dalsi ukazka jak dnesni doba ma uspesnou snahu delat z lidi blbce. Dobre, zakazeme staceni tachometru, bude to trestny cin. Kdyz pominu technicke aspekty a to, ze se na tom akorat nekdo prizivi, tak co bude priste? Zjistime, ze ac maji nejaka dve stejna auta najeto stejne, jedno je vyrychtovane a jedno jako nove. Komise expertu dojde k zaveru, ze jeden majitel se k tomu autu chova jako prase, vytaci za studena a chlasta v nem kafe, druhy nikoli. Zakazeme tedy chovat se k autu jako prase, vytacet za studena a chlastat v nem kafe, z duvodu aby byla auta s totoznym najezdem opotrebovana stejne?
Ať na to koukám jak na to koukám tak na to samozřejmě sedí odstavec 1 a v případě tahačů a bazaristů i odstavec 3.§ 250 Podvod
(1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu nikoli malou.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, nebo
b) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek.
(4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Právě, proč vymýšlet novou skutkovou podstatu? A jak je to s výměnami tachometru které nejsou za účelem oklamání jiného, ale prostě proto, že se rozbil? Normální člověk to jinýmu řekne, tedy všechno v pořádku. Nenormální zamlčí a dopustí se podvodu. Podle nové úpravy bude muset majitel nový tachák nastavit (což není někdy jednoduché) na hodnoty původního jinak se dopustí TČ pouhou nečinností. Jsem zvědavý jak by to formulovali, mně na 33 dost dlouho tachák nefungoval, to bych měl být taky potrestán? A na konec, co kdyz ho přetočím aby ukazoval víc? 

Naposledy upravil(a) zde. dne 15.10.2011, sob 19:27, celkem upraveno 1 x.
33
Je to OT v tomhle vlákně a Harousi není to tak jednoduché.
v případě podvodu:
1) je nutno prokázat kdo konkrétně stočil
2) je nutno prokázat úmysl se "stočením" obohatit (upozorňuji úmysl, nikoliv nedbalost!)
takže moje výpověď zní asi takto: "Na webu alfisti je vlákno kilometrová výročí, tak jsem se chtěl pochlubit pěkným číslem a nastavil jsem tacho na 99.999, abych poslal hezkou fotku. No a při prodeji jsem na to zapoměl a už si ani nepamatuji kolik byl původní stav".
Co z toho plyne?
1) úmysl na §250 TZ nikdo nemá šanci mi prokázat
2) pokud mi nikdo znalecky neprokáže o kolik jsem stočil, tak nelze vyčíslit způsobenou škodu
a máš vymalováno.
Co se týká připravovaného návrhu v principu jsem pro, ale nemá cenu o něm diskutovat dokud nebude schválený. Ti naši kok.ti určitě zase využijí lidovou tvořivost a dopadne to jako s povinnými zimními pneu, takže na h...
v případě podvodu:
1) je nutno prokázat kdo konkrétně stočil
2) je nutno prokázat úmysl se "stočením" obohatit (upozorňuji úmysl, nikoliv nedbalost!)
takže moje výpověď zní asi takto: "Na webu alfisti je vlákno kilometrová výročí, tak jsem se chtěl pochlubit pěkným číslem a nastavil jsem tacho na 99.999, abych poslal hezkou fotku. No a při prodeji jsem na to zapoměl a už si ani nepamatuji kolik byl původní stav".
Co z toho plyne?
1) úmysl na §250 TZ nikdo nemá šanci mi prokázat
2) pokud mi nikdo znalecky neprokáže o kolik jsem stočil, tak nelze vyčíslit způsobenou škodu
a máš vymalováno.
Co se týká připravovaného návrhu v principu jsem pro, ale nemá cenu o něm diskutovat dokud nebude schválený. Ti naši kok.ti určitě zase využijí lidovou tvořivost a dopadne to jako s povinnými zimními pneu, takže na h...

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Martin 156TI
Souhlasím s Harousem...., už zase?
No my tady asi zákon, který zakáže a usvědčí pachatele asi nevymyslíme. Z principu bych to zakázal jako na západě, kde to funguje a lidi by, tedy většinu lidí, by nenapadlo stáčet tachometr.
Prostě se to tam nedělá, jenže my jsme v čechách a tady je hodně lidí, kteří chtějí pořád někoho ojebávat jen, aby si nahrabali pro sebe. Je to každého věc jestli, chce být férovej k budoucímu majiteli a nebo ho vojebat.
Omluva - do tohoto tématu to nepatří asi?

No my tady asi zákon, který zakáže a usvědčí pachatele asi nevymyslíme. Z principu bych to zakázal jako na západě, kde to funguje a lidi by, tedy většinu lidí, by nenapadlo stáčet tachometr.
Prostě se to tam nedělá, jenže my jsme v čechách a tady je hodně lidí, kteří chtějí pořád někoho ojebávat jen, aby si nahrabali pro sebe. Je to každého věc jestli, chce být férovej k budoucímu majiteli a nebo ho vojebat.
Omluva - do tohoto tématu to nepatří asi?
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2,4 JTDm TI
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě člověk co pro sebe dobrovolně požaduje více a více příkazů zákazů a dovolení je přinejmenším masochista.
A o člověku, který to chce pro všeobecné dobro se vyjadřovat nebudu.

33
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Opravdu si myslíš, že se tam nestaci?Martin 156TI píše: bych to zakázal jako na západě, kde to funguje a lidi by, tedy většinu lidí, by nenapadlo stáčet tachometr.

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To vypadá velice zajímavě..alfa by měla přidat, nebo až budu mít trochu peněz tak si koupim toyotu..
http://www.autickar.cz/2011/10/ft-86-je ... cne-cerna/
http://www.autickar.cz/2011/10/ft-86-je ... cne-cerna/
33
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Jj zni to jako zabavny auto 

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
Vypadá to zajímavě a slibně. Jen nevěřím tý ceně na našem trhu. Mimochodem váha Celicy z roku 2000 začínala na 1100 kg...
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
přesně takový auta má dělat alfa, a ne hrát si na rádoby německou konkurent-prémii a sekat jedno JTD za druhým. dostupný,lehký auto se slušnými provozními náklady, to je přeci Alfa!!
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
Bylo by to samozřejmě hezký, ale je to trochu nereálný. Hlavně ekonomicky. 

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Radim: přesně tak... na trhu je v tomto segmentu díra jak prase, Alfa na ni ještě upozorní konceptem 4C (o kterém od začátku píšu, že by mu slušel i základ se 150k a lidovější cenou) a pak vše odkládá, odkládá, odkládá.... A až to bude dělat kde kdo, bude ho Alfa kopírovat....
Mini teď představil roadster (proč ho nemá Mito?), Toyota možná chystá tohle, Porsche chce taky dělat levnější roadster.... No prostě zase všechno špatně, Alfo...
To mi fakt hlava nebere, jak můžou být italové tak blbí a nechávat potenciál Alfy tak totálně nevyužitý.... Jistě, sliby vypadají zajímavě, ale kdy se něčeho dočkáme????

Mini teď představil roadster (proč ho nemá Mito?), Toyota možná chystá tohle, Porsche chce taky dělat levnější roadster.... No prostě zase všechno špatně, Alfo...

To mi fakt hlava nebere, jak můžou být italové tak blbí a nechávat potenciál Alfy tak totálně nevyužitý.... Jistě, sliby vypadají zajímavě, ale kdy se něčeho dočkáme????
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Alfa 4C je umístěním motoru vzadu před nápravou ještě větší exot. Jen se bojím aby po 4C nezůstala jen hořká pachuť.
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
no uvidíme, snad ji nezazdí.... kdo ví....
Já bych byl v případě 4C extremista, dal bych tam jako základ T-jet 150k, výbavu osekal na dřeň (žádná klima, žádné servo, vypínatelné ESP, okna na kličku) a prodával to třeba za 650 tyček (klidně to nemusí mít díly z karbonu). Možná bysme se divili, kolik fandů by si takovou káru koupilo....
Jenže když Alfa není schopná ani pro Giuliettu nabídnout jako příplatkovou výbavu Q2 (které mělo u GT poměrně velký úspěch), tak je marné tady něco řešit....
Já bych byl v případě 4C extremista, dal bych tam jako základ T-jet 150k, výbavu osekal na dřeň (žádná klima, žádné servo, vypínatelné ESP, okna na kličku) a prodával to třeba za 650 tyček (klidně to nemusí mít díly z karbonu). Možná bysme se divili, kolik fandů by si takovou káru koupilo....
Jenže když Alfa není schopná ani pro Giuliettu nabídnout jako příplatkovou výbavu Q2 (které mělo u GT poměrně velký úspěch), tak je marné tady něco řešit....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
To by bylo super. Byl by to vlastně nístupce Fiatu X1/9. U takových aut je extrémní výkon spíš na škodu. Ten 1.4 T-jet by tam byl jako základ ideál.
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
jo jo, X1/9 mě taky napadnul, malý hbitý sporťáček, relativně levný provoz, zábava.... Guma by na to nestála 5 tisíc, při klidné jízdě by to žralo 7 litrů.... No nic, utopie....
Nejvíc mě fakt štve, že defacto není potřeba vymýšlet nic nového, jen se vrátit k věcem, co fungovaly v minulosti a trochu je přizpůsobit dnešní době....
Nejvíc mě fakt štve, že defacto není potřeba vymýšlet nic nového, jen se vrátit k věcem, co fungovaly v minulosti a trochu je přizpůsobit dnešní době....
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Někdo to udělá jako první, bude mít úspěch a už to pojede :-) Před pár lety taky nejezdily žádný SUV 

33
Nezapominej na Lotus. Ten je v tehle kategorii uz leta letouci a je to vicemene auto pro fandy ktery se prodava zejmena v Anglii (protoze jsou to patrioti a hlavne fandove do vseho co jezdi), vsude jinde to ma prodeje mizerny.Kubas píše:Radim: přesně tak... na trhu je v tomto segmentu díra jak prase, Alfa na ni ještě upozorní konceptem 4C (o kterém od začátku píšu, že by mu slušel i základ se 150k a lidovější cenou) a pak vše odkládá, odkládá, odkládá.... A až to bude dělat kde kdo, bude ho Alfa kopírovat....![]()
Mini teď představil roadster (proč ho nemá Mito?), Toyota možná chystá tohle, Porsche chce taky dělat levnější roadster.... No prostě zase všechno špatně, Alfo...![]()
Kazdopadne myslim ze kazdej Alfista se za 4C modli, protoze to co Alfa predvadi od konce transaxlu (ktery byly taky archaicky) je celkem zoufalost... 4C by byl urcite dotovanej model (ackoliv Alfa je v lepsi situaci nez Lotus protoze si klicovy dva dily tj. motor a prevodovku dela sama), ale urcite by ji zvednul renome a pritahnul by vic zakazniku...
No, pujdu snad za 4C zapalit svicku...

'99 Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V Q2
tak Lotus je pořád relativně drahý.... (ikdyž přesně nevím, kolik to stojí)... Tady se bavíme o autě "pro řidiče" kolem 600 tyček....
A 4C nemusí být nutně prodělečná.... pokud jich udáš 15 tisíc za rok, tak už se to vyplatit může...
Jinak já tu Fiat éru nevidím tak tragicky, éra 156 a spol. byla relativně úspěšná a byly to dobrý auta.... Nikdy to nebylo úplně ono, ale až teď to dopadlo na úplné dno, kdy jsou v nabídce dva hatchbacky a jinak nic...
A 4C nemusí být nutně prodělečná.... pokud jich udáš 15 tisíc za rok, tak už se to vyplatit může...
Jinak já tu Fiat éru nevidím tak tragicky, éra 156 a spol. byla relativně úspěšná a byly to dobrý auta.... Nikdy to nebylo úplně ono, ale až teď to dopadlo na úplné dno, kdy jsou v nabídce dva hatchbacky a jinak nic...
JendaV6
Kubas píše:
Radim: přesně tak... na trhu je v tomto segmentu díra jak prase, Alfa na ni ještě upozorní konceptem 4C (o kterém od začátku píšu, že by mu slušel i základ se 150k a lidovější cenou) a pak vše odkládá, odkládá, odkládá.... A až to bude dělat kde kdo, bude ho Alfa kopírovat....
..........................
Nezapominej na Lotus. Ten je v tehle kategorii uz leta letouci a je to vicemene auto pro fandy ktery se prodava zejmena v Anglii (protoze jsou to patrioti a hlavne fandove do vseho co jezdi), vsude jinde to ma prodeje mizerny.
Kazdopadne myslim ze kazdej Alfista se za 4C modli, protoze to co Alfa predvadi od konce transaxlu (ktery byly taky archaicky) je celkem zoufalost... 4C by byl urcite dotovanej model (ackoliv Alfa je v lepsi situaci nez Lotus protoze si klicovy dva dily tj. motor a prevodovku dela sama), ale urcite by ji zvednul renome a pritahnul by vic zakazniku...
Pořádnej manažer musí mít v sobě něco z diktátora..mít vizi,jít do rizika a bít se..
A kašlat na všechny "přizdisráče" okolo sebe-- musí být schopný to utáhnout a dotáhnout...k čemu je auto 4C na papíře.., "dějiny" pamatují pouze na vítěze a důvody
"proč to nejde" nikoho nezajímají...
Nesnáším tuhle větu--"ono to nejde"
Copak se v Alfě všichni pomátli?
Odložení 4C je totální marketingovej průšvih, u konkurence budí stejnej úsměv, jako tygr za mříží zoologický--únavná, do nekonečna se opakující situace.., sice bychom to mohli hravě postavit, no "ono to nejde" -určitě ne aspon ted
Následuje převálcování trhu průměrností, která to neomaleně v podstatě okopne,vybere -a v klídku postaví z plechu a sníží cenu..
nebude to sice 4C, ale bude to "auto se střihem"..jasně ---protože po éře "nákupních vozíků" prostě X1/9 je zajímavá pořád, zvlášt třeba s TB..trochu slušný zavěšení a auto tohoto typu, postavený konvenčně v ceně srovnatelý s Focusem v základu má na trhu velkou šanci..,malý, kompaktní hbitý auto, který nekopíruje infantilní styl "mini .."
Příklad "nakousnutýho jablka" není o ničem jiném ...když jsem v totální pr.deli, nezachrání
mě jako firmu úsporný řešení a hra při zdi.,to jde když dělám cement..pokud musím přesvědčit trh, musím vyprodukovat "model který mi vrátí ksicht"..prostě musí se objevit "magor"-jako byl S.J.u "nakousnutýho jablka", kterej nemá / a nebo vlastně má?/všech 5 pohromadě a a v době , kdy firma je dlouhodobě v červenejch vytvořit přesvědčivý produkt, kterým se trefí do přání větší skupiny lidí.., který následně vezmou tenhle počin za svůj..jen něcotakovýho vrací firmu "do hry"..
V nacpaným trhu je pro marketingový nešiky čím dál mín místa..
Kubas píše:
..........................
Nezapominej na Lotus. Ten je v tehle kategorii uz leta letouci a je to vicemene auto pro fandy ktery se prodava zejmena v Anglii (protoze jsou to patrioti a hlavne fandove do vseho co jezdi), vsude jinde to ma prodeje mizerny.
Pořádnej manažer musí mít v sobě něco z diktátora..mít vizi,jít do rizika a bít se..
A kašlat na všechny "přizdisráče" okolo sebe-- musí být schopný to utáhnout a dotáhnout...k čemu je auto 4C na papíře.., "dějiny" pamatují pouze na vítěze a důvody
"proč to nejde" nikoho nezajímají...
Nesnáším tuhle větu--"ono to nejde"
Copak se v Alfě všichni pomátli?
Odložení 4C je totální marketingovej průšvih, u konkurence budí stejnej úsměv, jako tygr za mříží zoologický--únavná, do nekonečna se opakující situace.., sice bychom to mohli hravě postavit, no "ono to nejde" -určitě ne aspon ted
Následuje převálcování trhu průměrností, která to neomaleně v podstatě okopne,vybere -a v klídku postaví z plechu a sníží cenu..
nebude to sice 4C, ale bude to "auto se střihem"..jasně ---protože po éře "nákupních vozíků" prostě X1/9 je zajímavá pořád, zvlášt třeba s TB..trochu slušný zavěšení a auto tohoto typu, postavený konvenčně v ceně srovnatelý s Focusem v základu má na trhu velkou šanci..,malý, kompaktní hbitý auto, který nekopíruje infantilní styl "mini .."
Příklad "nakousnutýho jablka" není o ničem jiném ...když jsem v totální pr.deli, nezachrání
mě jako firmu úsporný řešení a hra při zdi.,to jde když dělám cement..pokud musím přesvědčit trh, musím vyprodukovat "model který mi vrátí ksicht"..prostě musí se objevit "magor"-jako byl S.J.u "nakousnutýho jablka", kterej nemá / a nebo vlastně má?/všech 5 pohromadě a a v době , kdy firma je dlouhodobě v červenejch vytvořit přesvědčivý produkt, kterým se trefí do přání větší skupiny lidí.., který následně vezmou tenhle počin za svůj..jen něcotakovýho vrací firmu "do hry"..
V nacpaným trhu je pro marketingový nešiky čím dál mín místa..
- Hampice
- SemTuFurt
amen...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)