Příspěvek
od x-f » 24.11.2020, úte 14:29
Tak se nejspíš celkem nečekaně přesedlám na Mazdu.
Zaměstnavatel mě nabídl celkem rozumný budget na nákup auta. Nejdřív jsem měl docela obavy, že nebudu schopný přesednout z Alfy do ničeho rozumného.
Obhlídka trhu ukázala, že pořídit dnes něco jiného, než 1.5 turbobenzín cca 110kw je skoro nemožné (a do pěti let bude zakázané i to).
Mooožná by se nějaký dynamika dala vyždímat z plug-in hybridu, ale když jsem viděl jak šíleně dnes vypadá třeba nový Golf8, tak mě to taky přešlo.
Nakonec jsem vyhlédl Mazdu 6 wagon 2.5 v benzínu. Byl to projet a není to špatný. Samozřejmě trakce a točivý moment Q4 159 je úplně někde jinde, ale když pominu to točení kolečkama při rozjezdu, tak to jezdí hezky a ta atmosfera 2.5 litru má něco co už dneska člověk nevidí.
Škoda, že je to jen čtyřválec.
Bohužel asi budu muset prodat obě Alfy. 147 už hnije. Pro 159 Q4 SW nebudu mít využití. Drahá polovička tak velkým autě nechce jezdit a ani by to nemělo smysl. By ucpala do měsíce DPF v jejím režimu.
A místo toho budu jako druhý auto do rodiny shánět buď co nejnovější 147, nebo možná GT či Breru v benzínu. A nebo si udělám radost a koupím si konečně MX5.
Mazda6, 2.5, Revolution Top
BMW Z4 (e85) 3.0
EX: AR 159 SW, Q4 2.4 20V, Exclusive
EX: AR 147 1.6 TS
EX: VW Golf 7 Variant 1.4 TSI
EX: Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI
EX: Opel Astra G Caravan 1.4
EX: Nisan Primera P12 2.2di