159 vs zbytek světa

Odpovědět
Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 8.5.2008, čtv 20:48

Harous píše:Chtel bych se zeptat zdejsich majitelu AR159, jestli si taky mysli, ze je 159 "novy druh Alfy" a ze se jedna o novou koncepci... :-D
Minimálně je to nový druh Alfy v tom, že když se v tom nabouráš, tak se nerozsekáš totálně na sračku... A taky tomu snad konečně nevrže interiér :wink: :wink: Nicméně historický odkaz přes debilní ostřikovače byl dle kolegů zachován :wink:
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 8.5.2008, čtv 21:44

Bezpecnejsi bude urcite, ten trend nejde zastavit, byt si o tom myslim svoje. Pootocit uhel najezdu do bariery o par stupnu, nebo posunout presazeni ty bariery o 20 centaku, tak se jim cely stavajici bodovani sesype jak domecek z karet... Vyrobci to proste na tech 5 hvezd umej stavet.
Ale o tom novym druhu si myslim svoje... :-D
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

Richie
SemTuFurt

Příspěvek od Richie » 9.5.2008, pát 08:01

budu se asi opakovat ale 159ka je nejhezci sedan co jezdi po silnicich....vzdy se za ni otocim a protoze jezdim kazdej den kolem vylohy kde stoji tak uz zacinam mit na prave strane krku vrasky :D
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...

Ales159
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ales159 » 9.5.2008, pát 15:30

Harous píše:Chtel bych se zeptat zdejsich majitelu AR159, jestli si taky mysli, ze je 159 "novy druh Alfy" a ze se jedna o novou koncepci... :-D
Každá nová řada, si myslím, že je tak trochu jiná koncepce, 159 není zcela nástupce 156, nedají se neustále srovnávat, protože 159 je větší, bezpečnější ale i těžší, na druhou stranu s výkonějšími motory, které tento handicap trochu smazávají. Ale je to auto špičkové a nádherné, ať si každý říká, co chce.
Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano 2,0T
Fiat 500 1,2 Rockstar Dualogic
EX - Alfa Romeo Giulia Veloce 2,0T
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge

limach
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od limach » 9.5.2008, pát 17:48

Ales159 píše:
Každá nová řada, si myslím, že je tak trochu jiná koncepce, 159 není zcela nástupce 156, nedají se neustále srovnávat, protože 159 je větší, bezpečnější ale i těžší, na druhou stranu s výkonějšími motory, které tento handicap trochu smazávají. Ale je to auto špičkové a nádherné, ať si každý říká, co chce.
A já dodám jen - AMEN :D :smt023

Radim
SemTuFurt

Příspěvek od Radim » 12.5.2008, pon 14:43

na ARC je v sekci 159 docela sranda.. že prý kdo neadoruje Alfu 159, tak ji automaticky závidí. no, nevěděl jsem že Alfa 159 má být objektem mé automobilové touhy, ale teď už je jasno.. prodám 156, veterána i Maserati a na nějakou předváděčku dosáhnu :smt023 :smt023

ale teď vážně. je mi smutno z toho, že někteří jedinci (buď majitelé, nebo ti, kteří ji chtějí) nejsou schopni pochopit ty výtky, které k 159 panují. označit někoho za závistivce jen proto, že má zkušenost s jinými vozy stejné značky a je schopen věci vidět objektivně (tudíž kriticky), je vážně smutné.
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 12.5.2008, pon 15:20

Raddik: na fórum 159 a Brera na ARC už nevlezu, jednak bych se tam dozvěděl že GTčko je Fiat Tipo s bezrámovýma oknama a vylepšeným diferenciálem a druhak bych už taky musel sklouznout k určitým osobnostním hodnocením některých lidí a tomu se chci vyhnout.... :roll:
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

limach
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od limach » 12.5.2008, pon 18:15

Raddik píše:na ARC je v sekci 159 docela sranda.. že prý kdo neadoruje Alfu 159, tak ji automaticky závidí. no, nevěděl jsem že Alfa 159 má být objektem mé automobilové touhy, ale teď už je jasno.. prodám 156, veterána i Maserati a na nějakou předváděčku dosáhnu :smt023 :smt023

ale teď vážně. je mi smutno z toho, že někteří jedinci (buď majitelé, nebo ti, kteří ji chtějí) nejsou schopni pochopit ty výtky, které k 159 panují. označit někoho za závistivce jen proto, že má zkušenost s jinými vozy stejné značky a je schopen věci vidět objektivně (tudíž kriticky), je vážně smutné.
Pokud jsi tou zmínku o závisti myslel třeba zrovna mě, protože jsem ji tam dnes zmínul, tak mi věř, že právě s ní jsem se, za tu řádku let, co jsem tak nějak v klubu a jezdím po srazech (i když dříve častěji než dnes), setkal nejednou a dost nerad na jednu konkrétní zpočátku spoléhám. Mě může těžko někdo obvinit ze zaujatého pohledu na AR159, zpočátku jsem se jí nakritizoval dost a dost, ale zase na druhou stranu - pokud třeba jako nový a natěšený majitel AR159 vleze poprvé na stránky ARC, mám pocit, že si to pak zákonitě musí hodit, protože já mám zase pocit, že to, co se tam sype na hlavu AR159, to je občas trochu dost přehnané. Zas tak špatně na tom to auto není, myslím, že spíše naopak. Klidně bych mohl zůstat nad věcí, díky super cenové politice našeho dovozce si AR159 zřejmě nikdy nekoupím, protože ten ranec peněz utratím raději třeba za cestování, nicméně např. pokud mohu z jakýchkoli důvodů provozovat jediné auto jako rodinné, tak je to právě ta správná a vhodná Alfa, která si, i přes dílčí kompromisy, zachovala ještě stále dostatek onoho Cuore Sportivo, o které se tam někteří fanatici dohadují.

Tolik k tomu, proč jsem si tam dovolil trochu povzbudit Aleše159 a mrzí mě, jestli se to někoho osobně dotklo, možná jsem měl přímo jmenovat...

P.S.: ono je navíc někdy docela legrační, když čtu některé plamenné traktáty na porovnání Alf třeba od některých kluků, o kterých dobře vím, že na to, aby si udělali dostatek zkušeností mají Alfu zkrátka příliš krátkou dobu nebo jim prostě a jen jaksi ještě chybí dostatečný věk od doby, kdy dostali validační razítko do řidičáku. O tom, kolik lidí ji pořádně řídilo se raději ani nedohaduji :wink: :diky

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 12.5.2008, pon 20:01

Pokud nekdo v jakykoliv kritice 159 vidi zavist, tak je u me s odpustenim jenom namyslenej .......... (kazdy at si dosadi sam. :-D ). Nebo mam nekomu posilat nejaky majetkovy priznani, aby mohl posoudit jestli jsem pro nej dost dobrej k diskuzi? Vzdyt je to k smichu... Mimochodem na AR156 jsem taky nenechal nit suchou a vycetl ji veci ktery mi nejvic vadej (absence preplnovanych benzinovych motoru, absence samosvornych difu a celkove absence schopnyho pohonu 4x4) a nepamatuju, ze by se do me nekdo z majitelu 156 pustil...
Dalsi problem vidim v tom, ze nikdo nezminil jistou subjektivitu v posuzovani kazdyho auta. Kazdej od auta chce a ocekava neco jinyho. Ja neberu majitelum 159, ze je to pro ne idealni auto, ale at oni nedelaji blbce ze me jenom proto, ze ten ideal auta mam nekde jinde. :smt075
KTM 990 Adventure

JP159
Štamgast

Příspěvek od JP159 » 12.5.2008, pon 23:55

Richie píše:budu se asi opakovat ale 159ka je nejhezci sedan co jezdi po silnicich....vzdy se za ni otocim a protoze jezdim kazdej den kolem vylohy kde stoji tak uz zacinam mit na prave strane krku vrasky :D
Richie :diky :smt023
Vidím, že AR 159 stále nedá lidem spáti...

156ka ja taky nádherná a všechny Alfy vůbec a tvrdím znovu, že kdyby Alfa dělala žebřináky ,tak to budou taky skvosty.
Dost dobře nechápu všechny ty, kteří kritizují a kritizují a jak je vidno v některých příspěvcích až někdy konfrontačním způsobem. Proboha proč?
Fenomen Alfa Romeo by nás snad měl spíše zbližovat, než rozdělovat né...
Ke 159, tím,že to auto stále tak silně všechny provokuje, mě pouze utvrzuje v tom, že je to opravdu povedený kousek.
Osobně jsem schopen přijmout jakoukoliv kritiku čehokoliv, pokud je za ní osobní dlouhodobá zkušenost.Potom má taková kritika nějaký smysl a hlavně váhu. V 90% případů kritických příspěvků na AR 159 tento prvek chybí a v tom vidím hlavní problém těchto diskusí.
:smt084
Co se týká otázky koncepce, tak to myslím výstižně napsal Aleš159 :
"Každá nová řada, si myslím, že je tak trochu jiná koncepce, 159 není zcela nástupce 156, nedají se neustále srovnávat, protože 159 je větší, bezpečnější ale i těžší, na druhou stranu s výkonějšími motory, které tento handicap trochu smazávají. Ale je to auto špičkové a nádherné, ať si každý říká, co chce."
:smt023
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS

drtikols
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drtikols » 13.5.2008, úte 05:25

to sou tedy dohady...proste 159ka je lepsi nez 156ka co si budem povidat.je to novy krasny a uz se budu opakovat ze ma nejaky METRÁK navic se me osobne zamlouva...takovy italsky Mercedes.....
alespon vim u 159ky ze to slehnu nekam do baraku otevru dvere vylezu a pojdu spokojene domu..
u 156ky me vyndaj rovnou lopatou do rakve..
proctu musi by porad nejaka kritika..????to nevim....vsichni do jednoho kdyby jste ji meli doma by jste byli vysrany jako maly kluci....a kdo rika ze ne neni srdcovej alfista :pivko :pivko :pivko :pivko
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47

Radim
SemTuFurt

Příspěvek od Radim » 13.5.2008, úte 08:52

taháte do toho zbytečné emoce, tohle má být z obou stran barikády kritický, tedy objektivní pohled na auto. ale vy jste zaujatí jak kluci, kterým někdo rozkopal na písku bábovku. a pak kdo je tu fanatik, bože bože [-o<

já to vzdávám. vůbec nechápete, o čem lidi, kteří vnímají sedany střední třídy v nějaké alfácké genealogii mluví.
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 13.5.2008, úte 09:57

Jenom proto, ze mam na 159 jinej nazor nejsem Alfista srdcar? Ale no tak... :smt035 Chce to min :smt033 :weedman: :pivko a vic premyslet. :wink:

Pridam jeste par otazek:

1) Proc automobilka odlehcuje radu 159 a dopredu avizuje dalsi odlehceni?

2) Proc automobilka s radou 159 nepokracuje v serialu WTCC?

3) Proc prodeje rady 159 zdaleka nedosahuji prodeju predesle rady 156?

4) Proc nedava automobilka do rady 159 klasicky samosvor a misto nej dava elektronicky Q2?

5) Proc nema system Q4 alespon na takove urovni jako mela 155 Q4?
KTM 990 Adventure

drtikols
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drtikols » 13.5.2008, úte 14:49

ALE ME TOHLE VSECHNO PRIJDE ZBYTECNE SE O TOM BAVIT....
TO MOHU TAKY NAPSAT PROC 156NENI HRANATA JAKO 155.

TO ZE ODLECHCUJI TAK AT TO DELAJI ,,ASI HOLT VYLEPSENI...
PRO ME JE TO ALFA JAKO KAZDA JINA.OCENUJI TVARY A MOTORY A TIM TO PRO ME HASNE...SAMA KRITIKA A RIKAM ,KDYBY JSTE JI MELI DOMA BUDETE Z NI NASRACKU. :partyman: :partyman: :pivko :pivko
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47

Kleofáš
Administrátor

Příspěvek od Kleofáš » 13.5.2008, úte 15:12

Teď nevím, jestli náhodou nejsem ten, o kom mluví Limach, co já vím, jestli je osm let řidičáku a 2 alfy dost :smt102 Asi by bylo fakt lepší jmenovat.

A k tomu věčnému problému (zase se budu opakovat). Nic proti 159, klidně bych si ji koupil na normální ježdění, jede to, sedí to, je to pěkný zvenku i zevnitř, naprosto chápu motivaci, proč si ji koupit, ale nechytla mě za srdce. Je mi šestadvacet a než bych jezdil pořád v 159, tak mám radši v garáži na víkendy 147 a celý týden se kvůli tomu hrkám deset let starou Mareou. Holt je mi přemotorizované tipo milejší než podmotorizovaná poloamerika :-D A citací tohoto výroku roku se plynule dostávám k tomu, co už jsem taky jednou říkal: celej problém se podle mě hrotí kvůli podobným prohlášením Marca159Q4, který nedokáže přenést přes srdce fakt, že není se svým autem považován za kinga. Jsem přesvědčenej, že bez něj a jeho osobních útoků (které už ale spousta lidí opětuje) by to vůbec nešlo do takových animozit a byl bych strašně rád, kdybychom na to všichni zapomněli a bavili se normálně o autech. A respektovali svoje názory. Lidi mají holt různý vkus na holky, filmy nebo architekturu, proč by nemohli mít různý vkus na auta? :smt102
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant

limach
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od limach » 13.5.2008, úte 15:42

Kleofáš píše:Teď nevím, jestli náhodou nejsem ten, o kom mluví Limach, co já vím, jestli je osm let řidičáku a 2 alfy dost :smt102 Asi by bylo fakt lepší jmenovat.
Juro, asi jsem opravdu měl, nebo ještě lépe, možná jsem to měl rovnou spolknout, i když ztěžka. Je to škoda, že si tady nerozumíme, své pohnutky k tomu, abych napsal, co jsem napsal, jsem už vyjádřil výše, a popravdě, zrovna u Tebe jsem čekal, že na základě toho, že se známe celkem dlouho, pochopíš, co jsem tím myslel a proč jsem se zastal pár lidí, kteří jinak nijak militantně na obranu AR159 nevystupují, ale musí se na svých "domácích" webech cítit jako nechtěné děti a tak trochu kolem sebe kopat a bránit se... S osobou Marca159 to nemá co dělat, tady s Tebou jen souhlasím.

Takže jak z toho ven? Budeme respektovat názory druhých (vzájemně) nebo to má jedna strana raději zabalit a vycouvat z fandovských webů? Mě by se víc líbila ta první možnost... ale pokud bych měl někomu dělat svými názory problém... v pohodě, jsem už dlouho dospělý...

Postupně se jen podivuji nad tím, kam jsem se z pozice prvotního kritika neduhů AR159 dopracoval... Ale tak to teď s odstupem času vidím... :smt089

Kleofáš
Administrátor

Příspěvek od Kleofáš » 13.5.2008, úte 16:02

Libore, já to nemyslel úplně vážně, ale asi jen proto, že tě znám a tuším, jak jsi to (tady i na ARC) myslel. Kdybych tě neznal, tak by mi tvoje reakce připadla neadekvátní, zvlášť v této vyhrocené situaci. Mně je nejvíc líto, že se vytváří dva tábory PRO a PROTI. A že každý, kdo se chce jakkoliv zapojit do debaty, je zakastovaný do jedné nebo druhé škatulky. Jsem si jistej, že zrovna ty vnímáš, že to není černobílé. No a já jsem teď momentálně ve škatulce PROTI a ty ve škatulce PRO, přestože si myslím, že máme na 159 hodně podobný názor (a s námi i třeba Kubas, Aleš159 atd.) Takže i když řekneš něco nevinného, tak se to může spousty lidí dotknout. A to je na tom to nejhorší, že jeden mluví o voze, druhý o koze a úplně se míjíme
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant

coyote
SemTuFurt

Příspěvek od coyote » 13.5.2008, úte 16:40

Rozhodně se to chce respektovat a rozumě o všem diskutovat. Ale někdy to prostě nejde a i když se člověk snaží, tak se to zvrhne. A to již s některými lidmi co dělat má.

Koneckonců, jak již Kleo řekl, každý má svůj názor na věc, každý od toho očekává něco jiného a tak se nemusíme na všem shodnout. Kdybychom se na všem shodli, tak to bude poněkud fádní a už vůbec nejezdíme v Alfách.

S tou závistí to dost možná bylo mířeno i na mne. Své jsem k tomu řekl v diskuzi na ARC, i když neočekávám, že tomu někdo uvěří, tak jsem musel své jméno krapet očistit...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 13.5.2008, úte 16:48

drtikols píše:ALE ME TOHLE VSECHNO PRIJDE ZBYTECNE SE O TOM BAVIT....
Ne, to neni zbytecny. Polozil jsem konkretni otazky, na ktery bych rad od zastancu slysel konkretni odpovedi. O nic jinyho mi nejde. Dokazes mi odpovedet na jednotlivy body? :roll:
drtikols píše:RIKAM ,KDYBY JSTE JI MELI DOMA BUDETE Z NI NASRACKU.
Nebudu, nebudu a nebudu. Ja uznavam vas nazor na 159 a verim, ze je to pro vas to nej auto i ta nej Alfa. Tak mi prosim nechte muj nazor a nevnucujte mi ten svuj... :smt075 :diky
KTM 990 Adventure

filip
Pozorovatel

Příspěvek od filip » 13.5.2008, úte 17:17

Tohle je neuveritelna debata, jak blbej s hloupym... (jeste z dob Marca159, vsichni mate pravdu a zaroven ji nemate)
Rozdilnim nazorem a vzajemnym podpr*avanim jste vytvorili dva tabory uplne zbytecne. A tabor 159 bude cim dal vetsi, je to novejsi auto.
Ale bavim se dobre :D

Rad si ctu nazory velezkusenych expertu kteri meli a ridili leta vsechny alfy vcetne 159 a maji na to srovanavat kvalitu a provedeni aut.
Naposledy upravil(a) filip dne 13.5.2008, úte 17:26, celkem upraveno 2 x.
Renault Megane III Grandtour GT220
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.4 TS

drtikols
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drtikols » 13.5.2008, úte 17:24

Harous píše:
drtikols píše:ALE ME TOHLE VSECHNO PRIJDE ZBYTECNE SE O TOM BAVIT....
Ne, to neni zbytecny. Polozil jsem konkretni otazky, na ktery bych rad od zastancu slysel konkretni odpovedi. O nic jinyho mi nejde. Dokazes mi odpovedet na jednotlivy body? :roll:
drtikols píše:RIKAM ,KDYBY JSTE JI MELI DOMA BUDETE Z NI NASRACKU.
Nebudu, nebudu a nebudu. Ja uznavam vas nazor na 159 a verim, ze je to pro vas to nej auto i ta nej Alfa. Tak mi prosim nechte muj nazor a nevnucujte mi ten svuj... :smt075 :diky
za prve ja tobe nic nevnucuji..
a za druhy me proste fascinuje ze jen kritizujete tohle auto.ja netvrdim ze je dokonaly ani nechci...je me mrzi ze na adresu tohoto auta pada jen a jen sama spina..

a uz jsme zas u toho...ty si chytrej. ty si blbej. ty si hnusnej ,ty mas 4skoli ,ty si vysel vekem ,,,,ze????ty si jako Marc a ty nejsi jako Marc super hosi...jde vam to tu..?uz se taky bavim...jeste tohle tu chybi..nebo to tu uz je???

159ka je praste strasne auto a do vyroby jit nemelo...doma mate vsichni PREdokonale stroje ktery maji s sobe dokonalou techniku...asi tak...ted jsme na to prisel jak to tú tak ctu...
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47

Bull.et
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bull.et » 13.5.2008, úte 17:48

Harous píše:Jenom proto, ze mam na 159 jinej nazor nejsem Alfista srdcar? Ale no tak... :smt035 Chce to min :smt033 :weedman: :pivko a vic premyslet. :wink:

Pridam jeste par otazek:

1) Proc automobilka odlehcuje radu 159 a dopredu avizuje dalsi odlehceni?

2) Proc automobilka s radou 159 nepokracuje v serialu WTCC?

3) Proc prodeje rady 159 zdaleka nedosahuji prodeju predesle rady 156?

4) Proc nedava automobilka do rady 159 klasicky samosvor a misto nej dava elektronicky Q2?

5) Proc nema system Q4 alespon na takove urovni jako mela 155 Q4?

1)nekonecne narky novinaru. bez kterych by ten humbuk nebyl ani polovicni + kdyz to jde, proc ne

2)finance

3) stavajici rozpolozeni trhu a image AR...nehlede na to, ze uspech 156 je jen tezko opakovatelny

4) finance....eQ2 je z vyrobniho hlediska levnejsi + narky nad hmotnosti...reseni pomoci eQ2 je mene narocne na hmotnost

5)to nemohu posoudit..osobne si myslim, ze to ma hodne spolecneno s narocnosti na vyvoj, vyrobu...tzn finance
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Ti
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 13.5.2008, úte 18:29

Kleofáš píše: A k tomu věčnému problému (zase se budu opakovat). Nic proti 159, klidně bych si ji koupil na normální ježdění, jede to, sedí to, je to pěkný zvenku i zevnitř, naprosto chápu motivaci, proč si ji koupit, ale nechytla mě za srdce. Je mi šestadvacet a než bych jezdil pořád v 159, tak mám radši v garáži na víkendy 147 a celý týden se kvůli tomu hrkám deset let starou Mareou.
To je další z problémů těch debat - spousta lidí tady 159 posuzuje čistě z emocionálního a zážitkového hlediska, ale uvědomte si, že tohle auto musí uspokojit taky lidi, kteří v něm najedou 30-50tkm ročně. O víkendu na okresce si určitě užiješ tvrdé odpružení, sytý zvuk motoru a pořádnou dynamiku, ale co když tím máš jet každý den do práce? (tohle nepíšu jako polemiku s Kleofášem, jen jako jiný úhel pohledu) A další věc: je potřeba 159 srovnat nejen se staršími Alfami, ale taky se současnou konkurencí - už jsem to psa na ARC a nebudu se opkovat, ale podle mě kromě BMW s hnusným interiérem žádný jiný sportovní sedan 159 konkurovat moc nemůže.... A na závěr jedna fotka z nedávného srazu, je z ní vidět, že nikdo se 159 se nemusí na takové akci bát lynčování :wink:
Obrázek

Kleofáš
Administrátor

Příspěvek od Kleofáš » 13.5.2008, úte 18:41

Kubas píše: O víkendu na okresce si určitě užiješ tvrdé odpružení, sytý zvuk motoru a pořádnou dynamiku, ale co když tím máš jet každý den do práce?
No jasně, však o tom víceméně mluvím. Teda až na dynamiku a sytý zvuk, ten si člověk klidně může užívat každý den po cestě do práce :wink: Však nikdo nechce, aby 159 měla vlastnosti GTA...

Kubas píše: A další věc: je potřeba 159 srovnat nejen se staršími Alfami, ale taky se současnou konkurencí - už jsem to psa na ARC a nebudu se opkovat, ale podle mě kromě BMW s hnusným interiérem žádný jiný sportovní sedan 159 konkurovat moc nemůže....
To je na jednu stranu pravda, na druhou stranu to nepovažuju za argument. Otec mi vždycky říkal: je mi jedno, že ostatní dostali čtyřku, štve mě, že ty jsi dostal trojku :D Prostě nic nebránilo tomu, aby 159 byla taková, jako je MY 08, už před třemi roky. Ale ona 156 taky prošla po pár letech nějakým tím faceliftíkem, kde se vychytávaly mouchy, že... i když nešlo o hmotnost.

limach
Pozorovatel

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od limach » 13.5.2008, úte 19:23

To je další z problémů těch debat - spousta lidí tady 159 posuzuje čistě z emocionálního a zážitkového hlediska, ale uvědomte si, že tohle auto musí uspokojit taky lidi, kteří v něm najedou 30-50tkm ročně. O víkendu na okresce si určitě užiješ tvrdé odpružení, sytý zvuk motoru a pořádnou dynamiku, ale co když tím máš jet každý den do práce?

Já myslím, že to Kuba vystihl dost přesně a pokud vím, už jsem to kdysi sám někde podobně psal. Cuore Sportivo - jeho údajná absence se AR159 zde i jinde často připomíná. Jasně, v ideálním světě by bylo super mít třeba připravované MiTo GTA nebo 147GTA na víkendové vyblbnutí a třeba právě AR159 SW jako bezpečné, dobře vypadající, relativně prostorné a pořád dost dobře jezdící auto jako rodinnou limuzínu s logem AR. Jenže co když to prostě není možné. Co když nemám kde parkovat, nemám čas starat se o dvě auta nebo prostě existenci dvou aut a starostí a peněz s tím spojenými považuji za zbytečné. To si mám koupit Passata nebo Mondeo, když podle některých není AR159 dostatečně Sporivo Košer?

Se svou AR147 jsem dosud moc spokojený, nemám po více než 5 letech denního provozu žádný zvláštní problém, je nádherná, pro mě prostě pořád No1, jede jako pilka a zatáčí jako dobře vychovaná holka, jsem s ní moc srostlý a snad je i dost Cuore Sportivo. Jenže to má dnes už malý háček. Postupně se do ní rodinka přestáváme vlézt a mojí noční můrou, při pohledu na dění na našich silnicích, je to, že mě s rodinou někdo někde sestřelí. Výsledky AR147 v crash testu jsou dostatečně známé. Pokud tohle někdo sečte a nechce rovnou ke konkurenci, pak je AR159 to pravé ořechové. Můj názor. O nic jiného se tady ani nedohaduju.

Odpovědět

Zpět na „Alfa a vše kolem + další italské stroje a značky koncernu Fiat...“