Alfa Romeo 147 (pokec)
- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
Ahoj, setkal jste se někdo stím že by u Alfi Romeo 147 nešlo zamknout víčko nádrže?
ano, jednu takovou mám doma
uvnitř víčka se ulomí dost fórový plast a víčko nejde zamknout. Je tady někde o tom psáno, náhrada snad lze i s Fiatu Marea. Nevím, nezkoušel jsem, zásadně mi to nevadí, naučil jsem se s tím žít...

uvnitř víčka se ulomí dost fórový plast a víčko nejde zamknout. Je tady někde o tom psáno, náhrada snad lze i s Fiatu Marea. Nevím, nezkoušel jsem, zásadně mi to nevadí, naučil jsem se s tím žít...

159
- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
edas píše:ano, jednu takovou mám doma![]()
Mě to taky nevadí ale trápí mě to aby mě někdo v Praze nevytáhnul plnou nádrž :/
Kdyby někdo věděl kde víčko sehnat tak mi prosím dejte vědět děkuji a tobě edas děkuji taky

- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
edas píše:zkus zavolat Matesovi - tím bych asi začal...
Už se stalo, sice jsem mu napsal SZ ale snad to bude stačít

x krát všude píše, že máte volat, ze nemá čas kde co pročítat...
- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Za to se omlouvám, jsem tu nový a pročíst všechny zprávy tady by nešloPetr147 píše:x krát všude píše, že máte volat, ze nemá čas kde co pročítat...

však dobrý, to bylo pro tvoje dobro, aby jseš dočkal 

Zdravim. Nesetkali jste se nahodou uz s tim ze se vam zasekla rucicka ukazatele benzinu. Na miste a nejde dolu ? Vcera jsem jel do kopce a vim ze jsem mel benzin v rezerve naklonenim mi rucicka ukazala vic ale od te doby se nehnula. Nevim co s tim je. Nevite nekdo co jde delat?
jurin 147 16V 88kW
- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr147 píše:však dobrý, to bylo pro tvoje dobro, aby jseš dočkal
Mates mi odpověděl, s tím že víčko má ale bez klíčku. Já teď ale nevím jestli jde vyměnit vložka zámku ze starého víčka na nový když k tomu novému nejsou klíčky. Nikdy jsem to nedělal, takže rovnou bych měl dotaz zda-li tu někdo má návod jak na to a nebo jestli možné to zavést do servisu kde to udělají + ještě mě zlobí zadní stěrač, při stíraní strašně píská/ je to takovej nepříjemnej zvuk. Tuším že to zkončí když tam koupím nový jen netuším jaký. Nějaký tip?
děkuji

jurin píše:Zdravim. Nesetkali jste se nahodou uz s tim ze se vam zasekla rucicka ukazatele benzinu. Na miste a nejde dolu ? Vcera jsem jel do kopce a vim ze jsem mel benzin v rezerve naklonenim mi rucicka ukazala vic ale od te doby se nehnula. Nevim co s tim je. Nevite nekdo co jde delat?
nejezdit na rezervu... už se to tu pár lidem stalo... buď tam hoď plnou a doufej, ze se rozhejbe nebo vytáhnu čerpadlo, což je opruz...
Lekarnicka píše:Petr147 píše:však dobrý, to bylo pro tvoje dobro, aby jseš dočkal
Mates mi odpověděl, s tím že víčko má ale bez klíčku. Já teď ale nevím jestli jde vyměnit vložka zámku ze starého víčka na nový když k tomu novému nejsou klíčky. Nikdy jsem to nedělal, takže rovnou bych měl dotaz zda-li tu někdo má návod jak na to a nebo jestli možné to zavést do servisu kde to udělají + ještě mě zlobí zadní stěrač, při stíraní strašně píská/ je to takovej nepříjemnej zvuk. Tuším že to zkončí když tam koupím nový jen netuším jaký. Nějaký tip?
děkuji
vem staré vicko a podívej se, jestli nejde rozebrat, stejně ho budeš vyhazovat

- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr147 píše:Lekarnicka píše:Petr147 píše:však dobrý, to bylo pro tvoje dobro, aby jseš dočkal
děkuji
vem staré vicko a podívej se, jestli nejde rozebrat, stejně ho budeš vyhazovato tom zadním steraci je tu vlákno, zarezava tam osicka... jestli nemyslis vrzání gumy po okně
Na to staré víčko se podívam. A ne ne nemyslel jsem vrzání po gumě

Děkuji

víčko jde rozebrat, zámek použiješ z původního, aspoň nebudeš mít 2 klíče 

159
Petr147 píše:jurin píše:Zdravim. Nesetkali jste se nahodou uz s tim ze se vam zasekla rucicka ukazatele benzinu. Na miste a nejde dolu ? Vcera jsem jel do kopce a vim ze jsem mel benzin v rezerve naklonenim mi rucicka ukazala vic ale od te doby se nehnula. Nevim co s tim je. Nevite nekdo co jde delat?
nejezdit na rezervu... už se to tu pár lidem stalo... buď tam hoď plnou a doufej, ze se rozhejbe nebo vytáhnu čerpadlo, což je opruz...
Až tak jo? No mě se rezerva rozvítila ne že bych jel nadoraz :-/ tak to jsemasi koupil špatně teda když nemužu narezervu

Naposledy upravil(a) jurin dne 3.2.2013, ned 16:17, celkem upraveno 1 x.
jurin 147 16V 88kW
by jses divil, kolik jezdců tankuje za 200 a jezdí furt na rezervu
mam tu jedno čerpadlo a není tam nic, o co by se zaseklo, ale nejsi první

Ták né kažadá má na plnouPetr147 píše:by jses divil, kolik jezdců tankuje za 200 a jezdí furt na rezervu![]()

možná se mi vymstila že jsem tam jednou tankl norm. 95 a ne tu nitro :-/

jurin 147 16V 88kW
tam prostě není možné, aby se to někde seklo a musel by jsi mít v nádrží extra marast, aby se to do něčeho přilepilo... natankuj alespoň půl nádrže a uvidis
j po 18 napíšuPetr147 píše:tam prostě není možné, aby se to někde seklo a musel by jsi mít v nádrží extra marast, aby se to do něčeho přilepilo... natankuj alespoň půl nádrže a uvidis

jurin 147 16V 88kW
Čus chlapcí ,
dnes jsem měnil žárovky na středovém panelu , na budíkách topení , po úspěšné demontáži a montáži na mě po nastartování vyskočila kontrolka motoru a hlásí to : Motor control system failure , nevíte jestli to může mít něco společného , nebo jestli mě odkážete na nějakou sekci témat , kde bych k tomu něco našel ??
Díky moc
dnes jsem měnil žárovky na středovém panelu , na budíkách topení , po úspěšné demontáži a montáži na mě po nastartování vyskočila kontrolka motoru a hlásí to : Motor control system failure , nevíte jestli to může mít něco společného , nebo jestli mě odkážete na nějakou sekci témat , kde bych k tomu něco našel ??
Díky moc
Alfa Romeo 147 , 1,6 TS - 88KW
to je obecna chyba motoru, musis na diagnostiku nebo si kup kabel a udelej si ji sam (+- 300kč)...
Petr147 píše:to je obecna chyba motoru, musis na diagnostiku nebo si kup kabel a udelej si ji sam (+- 300kč)...
No , tak kablík si myslím že se mi bude hodit vícekráte , poradíš mi kde ho seženu ? Nebo máš přímo nějakej odkaz ??
http://aukro.cz/276-diagnostika-kabel-u ... 55128.html
stačí na vyčtení chyb z motoru
tady je upravený pro airbag/abs
http://aukro.cz/diagnostika-ecuscan-fia ... 90986.html
ale stačí ten základní a jestli máš pájku, tak se dá upravit přepínačem za pár korun...
je tu na to navod v sekci diagnostika
a SW
http://www.multiecuscan.net/
stačí na vyčtení chyb z motoru
tady je upravený pro airbag/abs
http://aukro.cz/diagnostika-ecuscan-fia ... 90986.html
ale stačí ten základní a jestli máš pájku, tak se dá upravit přepínačem za pár korun...
je tu na to navod v sekci diagnostika
a SW
http://www.multiecuscan.net/
Děkuji Péťo za radu , to normálně připíchnu k Noťasu , nahraju tam program přes CD , je to v češtině ??
A potom budu chytřejší. Musím stím jet ?? A kde najdu přípojku v autě ?
A potom budu chytřejší. Musím stím jet ?? A kde najdu přípojku v autě ?
na tom cd jsou jenom ovladače, kdyby je win nenašlo, nainstaluješ program ze stránek, co jsem dal odkaz, tam si zapneš češtinu, vybereš auto, možná ještě port, jestli se nenajde sám a dostaneš se do nabídky, je to docela jednoduchý
zásuvka je pod volantem, pod pojistkama
zásuvka je pod volantem, pod pojistkama